domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AFRIKA IN ORIENT > KAPVERDSKI OTOKI > Zelenortski (Kapverdski) otoki
Zelenortski (Kapverdski) otoki
Santiago, Fogo, Sao Vicente in Santo Antao

Zelenortski otoki so ena najbolj zanimivih potovalnih destinacij, saj združujejo prav vse, kar si želimo. Veliko je neokrnjene in zanimive narave, kultura je bogata in samosvoja, hrana je izvrstna in domačini so prijazni. Obiščemo štiri otoke in začnemo pot na Santiagu, kjer je tudi prestolnica države, Praia. Nadaljujemo na Fogo s čudovitim, nadvse slikovitim vulkanom Fogo. V drugem delu potovanja sledita še Sao Vicente z lepimi plažami in Santo Antao z najbolj spektakularno naravo. Vse otoke dobro raziščemo, dnevi so zapolnjeni in dinamični. Potovanje je udobno, saj sta vključena tudi dva notranja poleta.

od 23.nov.2020
do 30.nov.2020
Cena
1.690 (najmanj 30 potnikov),
1.790 (najmanj 20 potnikov),
1.890 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana–Praia (otok Santiago)
Prevoz do odhodnega letališče ter polet z enim postankom na otok Santiago, na katerem je tudi prestolnica Zelenortskih otokov, mesto Praia. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev in nočitev.
2. dan: izlet po otoku Santiago (zajtrk, kosilo)
Celodnevni izlet po otoku Santiago. Začnemo z vožnjo proti sredini otoka in se vse bolj dvigamo, do 1000 metrov in še više. Prvi postanek je v naselju Assomada, kjer obiščemo živahno lokalno tržnico ter izvemo, kaj ljudje na Zelenortskih otokih radi kuhajo. Nadaljujemo vse do Serre Malaguete, ki je druga najvišja točka na otoku in od koder se vidijo vse mogoče pokrajine spodaj in celo bližnjo otok Fogo (na zelo jasen dan). Sredi dneva prispemo do plaže Tarrafal, kjer imamo nekaj prostega časa, saj je to ena najlepših plaž Zelenortskih otokov. Po počitku nadaljujemo z raziskovanjem Santiaga. Ustavimo se v naselju Calheta de Sao Miguel, ki je še eno od redkih s tradicionalnim načinom življenja in kjer lahko še vidimo nekaj tipičnih hišk. Peljemo se skozi največji nasad banan na Zelenortskih otokih. Popoldan vrnitev v Praio. V Prai se ustavimo pri svetilniku Dona Maria Pia ter si ogledamo majhen, a lep etnografski muzej. Pozno popoldane vrnitev v hotel. Nočitev.
3. dan: Praia–polet na otok Fogo–Sao Felipe (zajtrk, večerja)
Prosto do odhoda na letališče. Kratek polet na bližnji otok Fogo. Fogo pomeni ogenj in otok se tako imenuje zaradi vulkana z istim imenom. Vulkan Fogo je visok 2829 metrov in je najvišji vrh Zelenortskih otokov. Po prihodu prevoz do hotela in namestitev. Popoldne raziskujemo mesto Sao Felipe z lepimi, v pastele barve pobarvane hiše in tudi sosesko Sobrado s hišami iz obdobja portugalske kolonizacije. Najlepše je na trgu Praca 12 z lesenim paviljonom in mestno hišo ter pri cerkvi Nossa Senhora da Conceicao. Sprehodimo se tudi skozi živahno tržnico. Proti večeru povratek v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: celodnevni izlet na vulkan Fogo (zajtrk, kosilo)
Cel dan namenimo raziskovanju otoka. Začnemo pri morju in se počasi dvigamo višje in višje vse do roba kraterja vulkana Fogo. Na poti je veliko postankov za fotografiranije, saj lepih razgledov kar ne zmanjka. Po robu kraterja se sprehodimo, da se naužijemo razgledov. Zatem se spustimo nazaj v krater, v regijo Cha das Caldeiras. Odpravimo se na krajši sprehod, vidimo veliko različno stare lave, saj je vulkan še aktiven in je zadnjič bruhal novembra 2014. Srečujemo majhne vasice, ki so jih domačini večkrat na novo postavili, po vsakem vulkanskem izbruhu. Vedno se vrnejo zaradi nadvse rodovitne vulkanske prsti, kjer gojijo vinsko trto in pridelujejo izvrstno vino. Na eni od domačij imamo pokušino lokalnega vina. Pozno popoldan se vrnemo v Sao Felipe. Nočitev v hotelu.
5. dan: celodnevni izlet po obali otoka Fogo–polet na Sao Vicente (zajtrk, kosilo)
Danes raziščemo še preostale kraje otoka Fogo. Zapeljemo se okrog otoka, ob morju. Prvi postanek je v vasici Cova Figueira s pisanimi hišami in od koder se lepo vidi celoten vulkan Fogo od spodaj navzgor. Nadaljujemo ob vzhodni obali proti naselju Mosteiros. Mosteiros je izjemno slikovito naselje, saj je tik pod Fogom in ima razgibano obalo iz lavinih jezikov. Nadaljujemo proti severu in nato zaokrožimo proti zahodu ter se ustavimo še v naselju Salinas, kjer se sprehodimo do Ponte de Salinas, naravnega mostu iz lave v zalivu. Salinas je ribiško naselje in pisani čolni še popestrijo pogled na zaliv. Popoldan se vrnemo v Sao Felipe in iz tamkajšnjega letališča poletimo (s postankom) na otok Sao Vicente. Večerni pristanek. Prevoz do hotela. Namestitev in nočitev.
6. dan: celodnevni izlet po otoku Sao Vicente (zajtrk, kosilo)
Odpravimo se na raziskovanje otoka Sao Vicente. Začnemo v največjem naselju Mindelo, kjer se sprehodimo skozi središče, obiščemo ribjo tržnico ter tržnico s sadjem, vidimo kolonialne stavbe in nekaj trgovinic z lokalnimi izdelki. Nadaljujemo vse do najvišjega vrha otoka, Monte Verde, od koder se z višine 774 metrov vidi daleč naokrog. Naslednji postanek bo slikovita ribiška vasica Salamansa in zatem sledi postanek na slikoviti plaži Baia das Gatas, kjer imamo nekaj prostega časa za kopanje. Popoldan sledi postanek na slikoviti plaži Praia Grande, kjer se pusta vulkanska pokrajina dotakne morja. Zadnji postanek dneva je naselje Calhau, kjer imamo možnost kopanja v naravnem bazenu. Nočitev.
7. dan: celodnevni izlet na otok Santo Antao (zajtrk, kosilo)
Dan začnemo zgodaj. Kratka vožnja v pristanišče, od koder z ladjo zaplujemo na otok Santo Antao (1 ura plovbe). Po prihodu začnemo z raziskovanjem otoka. Santo Antao velja za najbolj razgiban otok med vsemi, saj je tukajšnja pokrajina zares nenavadna. Strme vulkanske gore se dvigajo proti nebu in ker so tesno skupaj, ustvarjajo vmes ozke, nadvse slikovite doline. Vozimo se po slavni cesti Corda, od koder imamo fantastičen razgled na te gore in doline ter nekatere majhne, a zelo slikovite vasice na strmih, zelenih pobočjih. Obiščemo tudi naselje tik ob morju in kar ne zmanjka vseh teh slikovitih lokacij. Popoldne se vračamo v pristanišče in se vmes ustavimo na razglednih točkah na dolino Paul, ki velja za najlepšo na otoku. Pozno popoldan vožnja z ladjo na Sao Vicente (1 ura plovbe). Vrnitev v hotel, nočitev.
8. dan: Sao Vicente–Ljubljana (zajtrk)
Zgodaj zjutraj vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča ter še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji