domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Malavi in Zambija
Izvrstni safariji, spektakularne pokrajine, prijazni domačini
Malavi in Zambija, dve manj poznani afriški državi, nam postrežeta z vsem, česar si na potovanju po Afriki želimo. Izjemni narodni park Južna Luangwa kar kipi od življenja najbolj eksotičnih afriških živali in tamkajšnji safariji so vedno prava paša za oči ter počitek za dušo. Narodni parki Malavija se lahko pohvalijo z neverjetnimi pokrajinami in mnogo endemičnimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Najlepše je pri jezeru Malavi. Jezero, ki je veliko kot majhno morje, ima neskončno čudovitih tropskih plaž, veliko samotnih kotičkov ter prijetno tropsko vzdušje. Celotno potovanje povezujejo prijetni domačini, saj se Malavi z dobrim razlogom imenuje »prijetno srce Afrike«.
od 18.feb.2019
do 01.mar.2019
Cena
3.290 (najmanj 15 potnikov),
3.390 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Afrika
Iz ljubljanskega ali bližnjega (v tem primeru je organiziran prevoz) letališča poletimo poletimo z enim postankom daleč na jug, v prestolnico Malawija, Lilongwe. Nočitev na letalu.
2. dan: Lilongwe
Popoldanski pristanek v prestolnici Malavija. Popoldan se zapeljemo v mestno zavetišče za rešene divje živali. Sprehodimo se zavetišče, spoznamo nekaj živali. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Lilongwe-narodni park Južna Luangwa (Zambija)
Zjutraj zapustimo Lilongwe in se zapeljemo proti Zambiji. Prečkamo dolino Velikega tektonskega jarka, se tu in tam ustavimo na razglednih točkah. Prečkamo mejo med Malavijem in Zambijo. Nadaljujemo vožnjo skozi Zambijo mimo vasi, majhnih mest, tržnic. Pozno popoldan prispemo v dolino Luangwa. Namestitev v našem lodžu. Pozno popoldan se odpravimo na večerno-nočni safari v Južno Luangwo. Z izkušenimi vodniki-vozniki sledimo divjim živalim. Pozno zvečer se vrnemo v lodž. Večerja in nočitev.
4. dan: narodni park Južna Luangwa
Narodni park Južna Luangwa je znan po velikem številu plenilcev, med katerimi izstopa še posebej visoka koncentracija leopardov. Skupaj z našimi izkušenimi vodniki bomo sledili divjim živalim in skoraj gotovo našim očem ne uidejo levi, hijene, bivoli, gnuji, gazele, žirafe, sloni, antilope, zebre, več vrst opic… Park se pohvali tudi s 378 vrstami ptic. Odpravimo se na dolg dnevni safari in zvečer še enkrat na večerno-nočni safari. Večerja in nočitev.
5. dan: narodni park Južna Luangwa-Dedza
Zjutraj še uživamo na robu čudovite divjine Južne Luangwe, zatem se poslovimo od Zambije in se vračamo v Malawi, saj nas čaka raziskovanje te, po mnenju mnogih, najprijaznejše afriške države. Na poti obiščemo tkalnico unikatnih tekstilnih izdelkov. Nadaljujemo v Dedzo, ki je najbolj znana po keramiki. Ljudje v Dedzi so se s keramiko začeli ukvarjati 1987-tega, danes pa je Dedza eden največjih izvoznikov keramike v Afriki. Obiščemo eno od keramičnih delavnic. Namestitev, večerja in nočitev.
6. dan: Dedza-Blantyre-Mulanje
Zapustimo Dedzo in že se vozimo proti gospodarskemu središču Blantyre. Postanek v središču modernega mesta in nadaljujemo proti gori Mulanje, v še eno drugačno okolje Malavija, med vse mogoče odtenke zelene barve. Mulanje je »gora-otok«, ki se nenadno dvigne cca 2.000 metrov nad skoraj povsem ravno okolico. Namestimo se sredi plantaž čaja. Popoldan se sprehodimo po okolici, skozi nasade čaja. Večerja in nočitev.
7. dan: Mulanje-Zomba
Dopoldan namenimo spoznavanju čaja. Sprehajamo se skozi plantaže čaja, srečamo delavce na čajnih
plantažah, ki potrpežljivo trgajo list za listom tega »zelenega zlata« in počasi polnijo velike koše na svojih hrbtih. Obiščemo eno od predelovalnic čaja in izvemo še več o tej pijači. Zatem se zapeljemo do planote Zomba, ki je v celoti gozdni zaščiteni rezervat. Ima unikatno, visoko tropsko mikro podnebje in visoko biodiverziteto ptic in živali. Obiščemo kraljevo in kraljičino razgledno točko, se ustavimo pri Chingwejevi luknji, ki naj bi bila brez dna in se sprehajamo po prijetnih poteh z dobrimi razgledi po širni okolici. Namestitev na robu planote Zomba. Večerja in nočitev.
8. dan: Zomba-narodni park Liwonde
Zapeljemo se v narodni park Liwonde. V tem slikovitem narodnem parku si najprej privoščimo slovit safari z ladjico po reki Shire. Iz ladjice imamo izvrstno priložnost opazovati divjino parka in prav gotovo našim očem ne uidejo sloni, nilski konji in krokodili, katerih je vedno veliko v bližini vode. Sredi dneva krajši počitek v našem lodžu. Popoldan si privoščimo še en safari z ladjico in raziskujemo prej še ne videne kotičke. Sončni zahodi v narodnem parku Liwonde slovijo kot nekateri najlepših v Malawiju in tudi mi ga zagotovo ne zamudimo. Še en popoln dan v Afriki. Večerja in nočitev.
9. dan: narodni park Liwonde- Opičji zaliv-narodni park jezera Malawi
Današnji dan je namenjen jezeru Malawi. Zjutraj zapustimo park Liwonde in se zapeljemo k jezeru Malawi. Prvi Evropejec, ki je videl to mogočno jezero, je bil David Livingstone. Poimenoval ga je jezero Nyasa. Večji del okolice jezera je zavzela Velika Britanija in ozemlje poimenovala Nyasaland. Jezero ima pisano zgodovino. Prav tukaj so Britanci potopili prvo Nemško plovilo, ko so slišali, da se je začela 1. Sv. vojna. Jezero Malawi ima 29.600 km2 površine in je del Velikega tektonskega jarka. Je tretje največje jezero v Afriki in deveto največje jezero na svetu. Ko prispemo do jezera, se z ladjico zapeljemo do otoka Boadzulu, kjer spoznavamo lokalni način življenja in imamo tudi možnost kopanja. Namestitev, večerja in nočitev v enem od lodžev tik ob jezeru.
10. dan: narodni park jezera Malawi- Mua-Lilongwe
Zjutraj je še nekaj časa za uživanje »obmorskega« vzdušja jezera Malawi in že se počasi vračamo v Lilongwe. Ustavimo se v Mui, kjer je najstarejši misijon v Malawiju. Misijonsko središče je bilo ustanovljeno v podporo plemenu Ngoni l. 1903. Še danes se misijon trudi, da bi ohranili bogato kulturo Malawija in tukaj je možno videti tudi 400 od 10.000 mask kulta Gule Wamkulu, ki se jih uporablja v skrivnih kultnih obredih Malawijske etnične skupine Chewa. Kult Gule Wamkulu je danes pod zaščito Unesca. Proti večeru prispemo v prestolnico Malawija, Lilongwe. Namestitev, večerja in nočitev.
11. dan: Lilongwe-Evropa
Prosto do odhoda na letališče. Polet preko vmesnega letališča proti ljubljanskemu ali bližnjemu letališču. Nočitev na letalu.
12. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na ljubljanskem ali bližnjem (v tem primeru organiziran prevoz) letališču in konec potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji