domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Novoletni Mavricijus
Novo leto na tropskem otoku

Otok v Indijskem oceanu je obdan s koralnim grebenom in se ponaša s prelepimi belimi peščenimi plažami, ki jih ponekod popestrijo črne kamnine. Mavricij je zelo zelen in ima prelepe narodne parke in botanične vrtove. Zaradi široke palete naravnih in umetnih privlačnosti, tropskega podnebja, toplega morja, čudovitih belih peščenih plaž, tropske flore in favne v kombinaciji z multietničnim in kulturnim prebivalstvom se uvršča med najbolj prestižne turistične destinacije sveta. Pustite se zapeljati v sanjske počitnice z nami!

od 25.dec.2018
do 03.jan.2019
Cena
2.299 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Istanbul
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah in polet proti Istanbulu. Po pristanku sledi ogled mesta na dveh celinah s slikovitimi ulicami, Velikim bazarjem, Modro mošejo, Hagio Sofijo. Večerja in povratek na letališče.
2. dan: Istanbul-Mavricijus
Polet in pristanek na Mavriciju predvidoma v opoldanskih urah. Organiziran prevoz do hotela. Nastanitev.
3. dan: prost dan
Prost dan za oddih na plaži ali ob bazenu.
4. dan: Port Louis, vrt Pamplemousses
Prost dan za oddih na plaži ali ob bazenu. Za doplačilo celodnevni izlet do glavnega mesta Port Louis in njegovih glavnih znamenitosti. Sledi ogled starega sladkornega mlina, ki so ga spremenili v sodoben muzej. Degustacija sladkorja in ruma. Nato vožnja do botaničnega vrta Pamplemousses. Park je najbolj obiskana turistična znamenitost in slovi po svojih ogromnih vodnih magnolijah, katerih list se razširi v premer velikosti treh metrov. Prav tako slovi po Talipotu, ki cveti le enkrat na vsakih 30 do 100 let in po čudovitih mahagoni drevesih ter orjaških želvah. Vrnitev v hotel in nočitev.
5. dan: pustolovski park Casela World
Prost dan za poležavanje na plaži ali izlet »Barvni čudež otoka« (za doplačilo): celodnevni izlet na zahod otoka do pustolovskega parka Casela World, kjer se nahaja več kot 1.500 vrst ptic, divje mačke kot so bengalski tigri, gepardi, beli levi in risi, zebre, velikanske želve, opice... Sledi kosilo v zelenem okolju Chamarela in ogled vasice ter njenih naravnih čudes: veličasten slap Chameral in Seven Coloured Earth (sedmero obarvana zemlja). Vrnitev v hotel.
6. dan: Curepipe, vulkan Trou Aux Cerfs, rezervat La Vanille Crocodile
Prosto za razvajanje v hotelu ali za doplačilo celodnevna mistična turi po jugu otoka: vožnja do mesteca Curepipe, ki je poznano po luksuzni aristokratski palači, sodobnih stavbah ter čudoviti mestni hiši poimenovani Hotel de Ville. Sledi vožnja do najvišje točke mesteca - do kraterja spečega vulkana Trou – Aux Cerfs. Nadaljevanje poti proti svetemu jezeru Ganga Talao, ki se nahaja v osrčju Mavricija na višini 1800 metrov. Kraj velja za najbolj sveti hindujski prostor na Mavricijusu. Popoldan vožnja v naravni rezervat La Vanille Crocodile Park s čudovitimi palmami, bananovci in bambusi. V parku živi preko 2000 krokodilov, orjaške želve Aldabra in očarljivi metulji. Vrnitev v hotel in nočitev.
7. dan: prost dan
Prost dan za poležavanje na plaži ali celodnevni izlet z ladjo na Otok Ile Aux Cerf (za doplačilo): Otok je eden večjih otokov in je znan po bogati naravi in veličastni pokrajini. Na otoku boste imeli žar kosilo (vključena pijača) na plaži kot iz razglednice. Prosti čas za kopanje, potapljanje, raziskovanje otoka. Za zaključek dneva obisk enega najbolj znanih slapov, slap Gran River South beach. Njegova bogata flora in favna omogočata opazovanje netopirjev in opic v njihovem naravnem okolju. Vožnja do hotela in priprava na najdaljšo noč v letu.
8. dan: prost dan
Po želji (proti doplačilu) ježa konjev po južni strani otoka na dolgi peščeni plaži Pomponnette. Odločite se lahko za 1 ali 2 - urno ježo, ježo ob sončnem zahodu ali ob mesečini. Lahko pa se od otoka poslovite z izletom srečanje z delfini (za doplačilo): poldnevni izlet s hitro ladjo vam ponuja edinstveno izkušnjo plavanja z delfini v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v hotel in nočitev.
9. dan: Mavricijus-Istanbul
V popoldanskih urah odhod na letališče in polet proti Istanbulu.
10. dan: Istanbul-Ljubljana
Nadaljevalni polet proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji