domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Namibija
Nepozabno kraljestvo prvinske Afrike – narodni park Etosha, ljudstvo Himbe, najlepše peščene sipine

Namibija je gotovo ena od najlepših afriških dežel. Na pot vabimo vse ljubitelje prostrane narave, živali in sploh vse tiste, ki želijo doživeti nekaj novega in drugačnega. Narodni park Etosha je eden največjih v Afriki, tu bomo lahko opazovali pristno afriško živalsko kraljestvo. Nepozaben je sprehod po največjih peščenih sipinah na svetu, prav tako pa srečanje z nenavadno rastlino velbičevko, ki v suhi puščavi preživi do dva tisoč let. Obiskali bomo pleme Himbe, ki so daleč od civilizacije ohranile svoj tradicionalni slog življenja. Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Nemški genocid v Namibiji
Kdo je odkril velbičevko, namibijski simbol?

od 23.apr.2020
do 04.maj.2020
Cena
2.790 (najmanj 20 potnikov),
2.990 (najmanj 15 potnikov),
3.190 (najmanj 10 potnikov),
od 23.jul.2020
do 03.avg.2020
Cena
3.690 (najmanj 7 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Namibija
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali se odpeljali (prevoz iz Maribora in Ljubljane) do enega od bližnjih letališč ter z enim vmesnim postankom poleteli proti Afriki.
2. dan: Windhoek
Po prihodu v namibijsko prestolnico se bomo posvetili spoznavanju mesta, ki se tako kot z mešanico prebivalstva kaže tudi z različnimi arhitekturnimi slogi. Ni težko opaziti nemškega kolonialnega sloga, pa tudi ne južnoafriškega. Sprehodili se bomo po ulici Post St. Mall z ostanki meteorita, ki je padel v južno Namibijo. Videli bomo najstarejšo zgradbo v mestu Alte Feste, luteransko cerkev, parlament, mestni park, železniško postajo. Nočitev.
3. dan: Windhoek-Otjiwarongo-Etosha
Pot nas vodi proti severu in področju, ki je izredno bogato z rudami in minerali. V prvih letih 20. stoletja je bila zgrajena železnica do pristaniškega mesta Swakopmunda in takrat se je začelo veliko izkopavanje teh naravnih bogastev. Odkrili so skoraj dvesto vrst različnih mineralov, od katerih jih nekaj ne najdemo nikjer drugje na svetu. Prihod na področje parka Etosha, ki je po velikosti kot Slovenija in tako eden največjih narodnih parkov v Afriki. Večerja in nočitev.
4. dan: Etosha
Današnji safari nam bo odkril mnoge od več kot stotih vrst sesalcev in več kot tristotih ptičjih vrst, ki domujejo tu. Najboljše lokacije za lovce na fotografije so vodni izviri, okoli katerih se živali najraje zadržujejo. Naravno okolje je puščava, savana in gozd, tako da tu najdemo vse najpomembnejše afriške živali: slone, žirafe, nosoroge, zebre, leve, antilope, leoparde… Večerja in nočitev.
5. dan: Etosha-Opuwo
Odpeljemo se proti Opuwu, ki bo naše izhodišče za obisk Himb v severnem delu dežele. Za Opuwo lahko rečemo, da leži nekje na robu urejenega sveta oziroma kot pove njegovo ime: na koncu ceste. Za razliko od preostalega dela Namibije, predvsem večjih mest, kjer še vedno prevladuje nemška urejenost, je to drugačen svet – pravo afriško doživetje, včasih kaotično in prašno, kjer se po ulicah sprehajajo osli, koze in kokoši. Prava Afrika torej. Večerja in nočitev.
6. dan: Himbe-Damaraland
Himbe so eno zadnjih ljudstev, ki živijo bolj ali manj na svoj tradicionalen način kot nomadi s čredami krav in koz. Čeprav
so tudi ta ljudstva že navajena obiskov belih ljudi, pa so vseeno ohranila svoje starodavne navade. Tako je vsak obisk lahko nekaj posebnega. Lokalni vodič se bo moral najprej pogovoriti s poglavarjem plemena, nato pa nas bodo spustili v vas, kjer poteka vsakodnevno življenje. Tako se bomo prepustili prvinskemu načinu življenja. Ogledali si bomo lahko njihova prebivališča, mogoče nam bodo predstavili svoje tradicionalne plese … Značilna so njihova rdeča pobarvana telesa in dekleta v kratkih krilcih iz kozje kože. Večerja in nočitev.
7. dan: Palmwag-Swakopmund
Damaraland se nahaja v prehodu med parkom Etosho in obalno atlantsko ravnino, ime pa je dobil po redko naseljenem ljudstvu Damara. Tukajšnja ljudstva so se morala dobro prilagoditi divjini. Pokrajina ponuja veliko naravnih zanimivosti. Ena od njih je okameneli gozd, ki ga je ustvarila davna naravna katastrofa. Okamenela debla so stara okrog 250 milijonov let. Naleteli bomo na skalne gravure, ki so jih tukajšnja ljudstva ustvarila že v kameni dobi. Nekatere naslikane živali, ki so jih poznali takratni lovci, ne živijo več tukaj. Nato spust proti Atlantskemu oceanu. Ta del namibijske obale je znan kot Skeleton coast. Neredko namreč lahko naletimo na ostanke ladij, ki so tu nasedle ali zašle v megli. Zvečer prispemo v najbolj priljubljeno letoviško mesto Swakopmund. Nočitev.
8. dan: Swakopmund
Dan, ko se bomo sprostili v Swakopmundu. Sprehod po mestu, kjer lahko najdemo številne odlične restavracije. Privoščimo si lahko križarjenje z ladjo po zalivu Walvis Bay in opazujemo številne delfine, tjulnje, kormorane... Možnost helikopterskega preleta nad namibijsko puščavo in Skeleton coastom. Nočitev.
9. dan: Swakopmund-Namib Naukluft park-Solitaire-Sossusvlei
Vstopili bomo v zanimiv in raznolik svet velikega parka Namib Naukluft. Redkokje nam puščavski svet lahko ponudi toliko vznemirljivih in drugačnih podob. Spoznali bomo nenavadno rastlino, Velbičevko, ki je tudi simbol dežele, saj ne raste nikjer drugje na svetu. Izredno dobro se je prilagodila na svet brez vode, tako da lahko dočaka tudi dva tisoč let starosti. Mesečeva dolina poimenujejo svet okrog reke Swakop, ki ga je ta z erozijo spremenila v nenavadne oblike. Preko enega od prelazov hribovja Naukluft prispemo v Sesriem. Večerja in nočitev.
10. dan: Sossusvlei-Windoek
Še en dan za uživanje v lepotah parka Naukluft. Tokrat nas bodo najbolj navdušile peščene sipine, ki jih imajo mnogi celo za najlepši del dežele. Res je nepozabno opazovati hribovito peščeno pokrajino, ki spreminja barvo od nežno marelične do temno rdeče. Pravi raj za fotografe, saj je to gotovo najbolj slikovita puščava na svetu. Popoldne odhod proti Windhoeku. Nočitev.
11. dan: Windhoek-Evropa
Nekaj prostega časa v glavnem mestu, ki je tudi geografsko skoraj v središču dežele. Popoldne polet z enim postankom proti Evropi.
12. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano in Maribor.
21.12.2019
Namibija
Spoštovani!

Vrnili smo se iz Južne Afrike iz Namibije v realnost, v mrzlo zimo. Potovanje je res potekalo brezhibno; lepo organizirano in pod odličnim vodstvom našega vodiča Blaža, ki smo sprejeli za svojega. Res vsa pohvala za odlično organizacijo in vodenje potovanja po Namibiji, s čimer se verjetno strinjajo tudi moji sopotniki, ki so bili res enkratni. To potovanje mi bo res ostalo v lepem spominu in je neponovljivo.

Popotniški pozdrav!
Prelovšek Franc
05.01.2012
Namibija
Spoštovani,
kar uvodoma bom uporabila star in obrabljen pregovor:«Slab začetek-dober konec«. Da, to je pravi vtis celotnega potovanja in za vse nas je najvažnejše, da je konec dober. Ne bom navajala vseh začetnih težav, saj sami najbolje veste kako je potekalo napeto reševanje nastalih problemov. Za nas udeležence je bila to nova izkušnja in vaše uspešno in korektno delo je bilo za nas zagotovilo, da bo potovanje lepo. In res, ob prihodu v Windhoek je bilo že vse pozabljeno. Nato smo dan za dnem, do zadnjega trenutka, vsi uživali v samih lepih stvareh: v prekrasni naravi, zanimivih ljudeh, lepem vremenu, kvalitetni hrani in namestitvi ter veseli družbi. Seveda je »levji« delež k lepemu in uspešnemu potovanju prispeval »naš« oz. vaš vodič Andrej. Bili smo krasna in enotna skupinica samih pozitivnih ljudi! Hvala vsem, ki ste se trudili okrog tega potovanja in veliko uspehov tudi v prihodnje. S spoštovanjem in lepimi pozdravi,
Salko Pivać in Ivana Bauman
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji