domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Reunion
Filmski otok

Že ko pogledamo Reunion iz zraka, točno vemo, zakaj filmski otok. Okrogla vulkanska oblika in z živo zelenim tropskim rastjem poraščena pobočja ter sanjska obala. Malo poznan v potovalnem svetu, a Reunion ponuja veliko. Pričakujejo vas neverjetne pokrajine, vrtoglavi razgledi, prijetna mesta, zanimivi vulkani, otočani s svojevrstno kulturo. Ves čas potovanja smo nastanjeni v enem hotelu, tik ob morju, od koder delamo dnevne izlete in imamo seveda dovolj časa tudi za počitniške aktivnosti.

od 10.nov.2020
do 20.nov.2020
Cena
2.290 (najmanj 15 potnikov),
2.390 (najmanj 12 potnikov),
2.490 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Reunion
Odhod do enega od bližnjih letališč ter polet z enim postankom proti Reunionu.
2. dan: Reunion
Pristanek na letališču v Saint Denisu na Reunionu. Poberemo prtljago in se zapeljemo v naš hotel ob morju v kraju Saint Gilles les Bains. Prosto popoldne za počitek. Nočitev.
3. dan: celodnevni izlet po zahodni obali: Piton Maido, Saint Paul in plovba z ladjico (Z)
Po zajtrku nas čaka raziskovanje zahodne obale Reuniona. Naša prva postojanka po krajši in lepi vožnji je Piton (hrib) Maido, od koder se razprostira čudovit, dih jemajoč razgled na kaldero Mafate. Ko se naužijemo razgleda, nadaljujemo z vožnjo v Saint Paul, prijetno obalno mesto. Tam se sprehodimo po tržnici in spoznamo kreolsko vzdušje ter lokalne izdelke. Popoldan se v Saint Paulu vkrcamo na ladjico ter odpravimo na dvourno plovbo, med katero poskušamo opaziti čim več živali, kot so delfini, želve, leteče ribe, ptice in celo kiti (v sezoni). Pozno popoldan se vrnemo v naš hotel. Nočitev.
4. dan: celodnevni izlet na vulkan Piton de la Fournaise (Z)
Današnji dan je namenjen tistemu, na kar so prebivalci Reuniona najbolj ponosni - Piton de la Fournaise. Vulkan Fournaise je eden od najbolj aktivnih vulkanov na svetu. Čakajo nas najbolj spektakularni razgledi na Reunionu. Zapeljemo se do izhodiščne točke, od koder se peš sprehodimo do razgledne točke (krajši, enostaven sprehod po neravnem terenu). Odprejo se nam razgledi na nezemeljsko območje vulkana Fournaise. Popoldan obiščemo zanimiv Muzej vulkanov. Vrnitev v hotel. Nočitev.
5. dan: celodnevni izlet na jug Reuniona (Z)
Dan za počitek ali opcijski izlet na južni del otoka. Prvi postanek bo na plaži Grand Anse, eni najlepših na otoku, ki jo najdemo na mnogih razglednicah. Nadaljujemo v naselju Saint Joseph, najjužnejšem na otoku. Ustavimo se tudi ob prelepih slapovih Langevin, bazaltnem klifu
Le Cap Mechant, v majhni kreolski ribiški vasici Saint Philippe. Ogledamo si vulkan Fournaise iz drugačne perspektive, od morja navzgor, saj se ustavimo točno tam, kjer lava z vulkana teče na obalo. Pozno popoldan vrnitev v hotel. Nočitev.
6. dan: celodnevni izlet v Cilaos (Z)
Po zajtrku se zapeljemo na planoto Cilaos. Do tja vodi slavna cesta 400-tih ovinkov, kjer lepih razgledov kar ne zmanjka. Planoto Cilaos imenujejo »cirkus«, saj je skoraj popolno okrogla in okrog nje so visoki hribi, kar še poudari lepoto Cilaosa. Sprehodimo se po čudoviti botanični poti La Roche vse do razgledne točke, ki velja za najlepšo med najlepšimi na Reunionu in za katero enostavno ne najdemo pravih superlativov. Obiščemo tudi vasico Cilaos, znano po termalni vodi in tradicionalnem vezenju pozno popoldan vrnitev v hotel. Nočitev.
7. dan: celodnevni izlet v Salazie (Z)
Dan za počitek ali opcijski izlet na planoto Salazie. Ta velja za najbolj zeleno in bujno na Reunionu. Ko prispemo v Salazie, nas čaka kar nekaj zanimivosti: Sainte Suzanne, eden prvo naseljenih krajev na Reunionu (17. stoletje), reka Mat, znana po destilarni ruma z odličnim okusom, slap »nevestina tančica«, kreolska vasica Grand Ilet, vasica Hellbourg s tipičnim vzdušjem preteklosti. Po celodnevnem raziskovanju se vrnemo v hotel. Nočitev v hotelu.
8. dan: Saint Gilles les Bains (Z)
Prost dan za obmorske užitke in počitek v našem hotelu tik ob morju. Dan lahko izkoristite tudi za lastno raziskovanje okolice ali kakšno dodatno aktivnost (doplačilo). Zelo priljubljen na Reunionu je prelet otoka in njegovih lepot s helikopterjem. Nočitev.
9. dan: Saint Gilles les Bains (Z)
Prost dan za obmorske užitke in počitek v našem hotelu tik ob morju. Nočitev.
10. dan: Saint Gilles les Bains-Saint Denis-Evropa (Z)
Glede na urnik poletov odhod iz hotela in vožnja na letališče. Polet z enim postankom proti bližnjemu letališču.
11. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek in še vožnja do odhodnih krajev.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji