domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Avstralija in Nova Zelandija
Izjemne naravne lepote, čudovita mesta, staroselske kulture

Avstralija in Nova Zelandija sta za nas najbolj oddaljeni deželi in ker se tja ne odpravljamo ravno vsak dan, smo ju združili v eno čarobno potovanje. Spoznali in obiskali bomo najlepše delčke tega nepozabnega dela sveta. Srečali se bomo s starodavnima kulturama aboridžinov in Maorov, poskusili razumeti njihov pogled na življenje in nastanek sveta. Pot nas bo izmenoma vodila od prekrasnih mest do osupljive narave. Raziskovanje živopisanega koralnega grebena, večerni pogled na goro Uluru in sydneysko opero, križarjenje po jezeru med novozelandskimi Alpami, obisk Maorov – vse to in še mnogo več nam bo za vedno ostalo v spominu.

Denarna nagrada za kolesarjenje v službo na NZ
Eden prvih avstralskih zemljevidov
Melbourne - najprijetnejše mesto za življenje na svetu
NZ bi lahko bila del doslej neznane osme celine
Anka s Tasmanije
Aborigin bo prvič vodil ministrstvo
Avstralske poslanke lahko dojijo
Čustvena haka, ki je ganila svet
Vegemite - avstralski nacionalni ponos
Ovca rekorderka
Nova Zelandija izbira novo zastavo

od 08.feb.2019
do 01.mar.2019
Cena
5.890 (najmanj 25 potnikov),
6.150 (najmanj 15 potnikov),
6.350 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Dubaj
Dopoldne se odpeljemo do beneškega letališča in poletimo v Dubaj.
2. dan: Dubaj-Perth
Krajši postanek v Dubaju in nadaljevanje poti v Avstralijo. V Perthu na zahodni obali »Celine tam spodaj« pristanemo v poznih popoldanskih urah. Prevoz do hotela in nočitev.
3. dan: Perth-Fremantle-Perth
Čaka nas spoznavanje mesta, ki ga imajo mnogi za drugo najlepše v Avstraliji. Mogoče je ogled najbolje pričeti na Kings Parku, od koder se odpirajo prekrasni pogledi na mesto. V središču se sprehodimo mimo katedrale, vladne palače, parlamenta... Kosilo. Poseben pečat daje mestu reka Swan, ki vodi do znamenitega pristanišča Fremantle, znanega po sproščenem vzdušju, pa tudi slavni jadralski tekmi. Tu se bomo lahko sprehodili ob obali in spili dobro kavo ali pivo. Nočitev.
4. dan: Perth-naravni park Pinnacles-Perth-Melbourne
Odpravimo se proti severu in prečkamo park Yanchep, ki slovi po bogatem živalskem svetu. Vozimo se skozi poljedelsko pokrajino in ob oceanu, ki je najbolj poznan navdušenim jadralcem na deskah. Naš glavni cilj je narodni park Nambung oziroma skrivnostna rumena puščava Pinnacles. Tu naletimo na tisoče nenavadnih, tudi do pet metrov visokih apnenčastih osamelcev, podobnih termitnjakom. Po vrnitvi v Perth nas čaka polet v Melbourne. Nočitev.
5. dan: Melbourne
Melbourne je prestolnica zvezne države Victorie, kjer živi tudi veliko Slovencev. Spoznali ga bomo na zanimivem sprehodu po središču mesta. Videli bomo nekdanji parlament, mnogo zgodovinskih stavb... Zvečer po želji obisk Phillip Islanda, kjer je največja zanimivost parada pingvinov, ki vsak dan nekaj minut po sončnem zahodu pridejo v jatah nakrmit svoj naraščaj. Nočitev.
6. dan: Great Ocean Road
Čaka nas izlet po eni od najbolj slikovitih avstralskih cest, Great Ocean Road. Ta nas ob oceanu vodi mimo številnih zalivov in plaž, njena največja znamenitost pa je dvanajst osamelih skalnatih stebrov, dvanajst apostolov, ki so zagotovo ena od najbolj prepoznavnih in fotografiranih naravnih turističnih znamenitosti v Avstraliji. Značilno kosilo na poti za te kraje: riba in krompirček. Zvečer vrnitev v Melbourne. Nočitev.
7. dan: Melbourne-Ayers Rock
Že je pred nami eden od najbolj vznemirljiv delov potovanja, saj nas čaka polet v avstralsko puščavo. Pred nami je srce avstralske pučave in same celine, obisk aboridžinske svete gore Ayers Rock oziroma Uluruja, kot jo imenujejo staroselci. Po prihodu na območje Uluruja, se najprej odpravimo do Kata Tjute, še ene zanimive skalne formacije, ki jo je erozija razjedla v več kot trideset samostojnih vrhov. Končno sledi obisk svete gore, kjer bomo spoznali mnoge legende, ki so povezane z njo. Zvečer pa bomo občudovali sončni zahod, ob katerem Uluru vsako minuto spreminja svojo barvo, kar bo res nepozabno doživetje. Nekaj posebnega bo tudi priprava barbecue večerje na žaru v avstralskem slogu. Nočitev.
8. dan: Ayers Rock-Alice Springs
Dopoldne obiščemo aboridžinski kulturni center ob sveti gori. Nato se odpravimo na slikovito pot proti edinemu večjemu avstralskemu mestu, ki ne leži ob morju. Še več – je edino pravo mesto v neskončni avstralski puščavi. Na poti bomo srečevali znamenite cestne vlake, do petdeset metrov dolge težke tovornjake, ki lahko vozijo samo po neskončnih ravninah avstralske puščave. Alice Springs je znan po svojem sproščenem vzdušju, norih rodeih ter kameljih in konjskih dirkah. Če ni druge zabave v mestu, si njegovi prebivalci vedno lahko polepšajo večere v eni od
številnih pivnic. Z griča Anzac, kjer je postavljen spomenik za vse Avstralce, ki so padli v različnih vojnah, bomo videli mesto v ptičji perspektivi. Nočitev.
9. dan: Alice Springs-Cairns
Spoznavali bomo okolico Alice Springsa in zanimivosti samega mesta. Le nekaj kilometrov stran stoji stara telegrafska postaja. To je bila pravzaprav prva naselbina belcev v širni avstralski puščavi in prav tu je potekala telegrafska linija, ki je povezovala Avstralijo z Veliko Britanijo. Obiskali bomo tudi bazo Royal Flying Doctors, kjer bomo izvedeli več o avstralskih letečih zdravnikih. Odhod na letališče in polet v počitniško zvezno državo, Queensland. Saj smo si nekaj oddiha že zaslužili, kajne? Čaka nas tropski Cairns, izhodišče za obisk Velikega koralnega grebena. Večerja in nočitev.
10. dan: Veliki koralni greben
Z ladjo bomo zapluli do enega najlepših naravnih parkov na svetu, Velikega koralnega grebena. To je edini živ organizem, opazen celo iz vesolja. Dovolj bo časa za sončenje in kopanje v toplem morju. Na ladji imamo kosilo. Pozno popoldne se vrnemo v Cairns in imamo še dovolj časa za sprehod med trgovinicami s spominki, med katerimi boste našli veliko opalov. Nočitev.
11. dan: Cairns-Sydney
Morda še sprehod po mestu, nato pa odhod na letališče ter polet v Sydney, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na svetu. Za začetek ga bomo spoznali s panoramsko vožnjo. Obiskali bomo znamenito plažo Bondi Beach. Kmalu bomo zagledali tudi znameniti most Harbour Bridge in slovito opero. Zvečer se sprehodimo po zalivu Darling Harbour, okrog katerega je zbranih veliko zanimivosti, muzejev, trgovin, restavracij... Po želji se vzpnemo na Sydnejski stolp. Nočitev.
12. dan: Sydney
Rocks je najstarejši predel Sydneya, kjer so pred nekaj več kot dvema stoletjema pristali prvi priseljenci iz Evrope. Sprehod med starimi hišami in številnimi galerijami je res prijeten. V bližini sta dva najbolj prepoznavna simbola mesta: most Harbour Bridge in slavna opera, katere notranjost si bomo ogledali. Možna je tudi vožnja z ladjico po sydneyjskem zalivu, kar velja za eno največjih atrakcij v mestu. Ogled Hyde parka, stolnice… Večerja in nočitev.
13. dan: Sydney-Queenstwon
Odhod na letališče in polet na Novo Zelandijo, v Queenstown. Najprej bomo spoznali južni otok, ki je sploh eden od najlepših otokov na svetu. Queenstown je pravi turistični center za različne aktivnosti, športne dejavnosti in izlete. Sprehod po prijetnem mestu in čas za nakup kakšnega spominka. Nočitev
14. dan: Queenstwon-Wanaka-ledeniki
Odpravimo se proti slikovitim novozelandskim ledenikom. Gorska pokrajina nam bo ponujala prelepe poglede, ustavimo se ob jezeru v Wanaki. Vožnja ob ledeniku Fox in prelaza Haast. Sprehod do vznožja ledenikov. Večerja in nočitev.
15. dan: ledeniki-Mt. Cook-Hokitika-Christchurch
Pot nadaljujemo proti osrednjemu delu otoka, kjer nas čaka najvišja novozelandska gora Mt. Cook. Postanek v Hokitiki, kjer lahko kupimo izdelke iz žada, Prihod v Christchurch, ki se ponaša z zelenjem, parki, muzeji... Večerja in nočitev.
16. dan: Christchurch-Wellington-NP Tongariro-Rotorua
Jutranji polet na severni otok, v novozelandsko prestolnico Wellington. Panoramski ogled mesta, kjer domuje novozelandski parlament, vrhovno sodišče in druge upravne stavbe. Nadaljevanje poti po severnem otoku preko narodnega parka Tongariro in vulkana Ruapehu. Slikovita pot po Dolini mesečevih kraterjev in večernih prihod maorsko središče dežele, Rotoruo. Večerja in nočitev.
17. dan: Rotorua
Okolica Rotorue je polna zanimivosti, ki so povezane z maorskim življenjem in zgodovino. Obiskali bomo Rainbow Springs, kjer se bomo v naravnem okolju srečali s številnimi novozelandskimi pticami in drugimi živalmi. Spoznali bomo kivija, po katerem včasih imenujejo kar vse Novozelandce. Po želji si dopoldne ogledamo termalno središče Whakarewarewa ali pa se sprehodimo po mestu in imamo nekaj časa za nakupe. Možnost večerje s predstavo maorskih plesov in pesmi (hangi večerja). Nočitev.
18. dan: Rotorua-Auckland
Nadaljevanje poti do Aucklanda in spoznavanje največjega mesta na Novi Zelandiji, ki ga obdajata dve morji. Po želji obiščemo izjemen akvarij, ki je povezan tudi z oceanom. Nekaj prostega časa za sprehode, samostojne oglede, kakšen zanimiv nakup spominkov… Večerja in nočitev.
19. dan: Auckland-Waitangi-Bay of Islands-Paihia
Ostane nam še spoznavanje skrajnega severa dežele, ki pa ga imajo mnogi celo za najlepši delček Nove Zelandije. Peljali se bomo mimo zgodovinsko pomembnega kraja Waitangi, kjer so Angleži in Maori podpisali mirovni sporazum o mirnem sožitju na otoku. Popoldne se bomo po želji z ladjo podali na morje, v slikovit zaliv Bay of Islands. Posebna zanimivost je naravna tvorba Hole in the Rock, velika luknja v eni od skal v morju. Večerja in nočitev.
20. dan: Paihia-Kauri Forrest-Matakohe-Auckland
Danes bomo videli gozd z ogromnimi drevesi kauri. Nato obiščemo muzej Matakohe, v katerem bomo spoznali, kako je potekalo poseljevanje severnega otoka in kdo vse je imel pri tem pomembno vlogo. Vrnitev v Auckland in prosto za nakupovanje, samostojne oglede… Nočitev.
21. dan: Auckland-Evropa
Dopoldne nas morda čaka še kakšen ogled, ki smo ga do sedaj izpustili. Nato odhod na letališče in polet z vmesnim postankom proti Evropi.
22. dan: Ljubljana-Maribor
Še prevoz do Ljubljane in Maribora, kjer zaključimo našo nepozabno dogodivščino.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji