domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Filipini
Eksotični tropski svet - riževe terase in plavanje s kitovci

Potovanje na Filipine bo navdušilo vse ljubitelje narave in kulture. Ne uidejo nam spektakularne riževe terase Banaue, povzpeli se bomo na sam rob kraterja vulkana Taal, na Boholu se bomo čudili čokoladnim hribčkom in simpatičnim tarsijem, iz Cebuja se bomo po želji lahko podali v Oslob, kjer bomo lahko zaplavali s kitovci, se na Palawanu s čolnom zapeljali po podzemni reki Puerto Princesa ter se naužili rajskih otočkov in čudovitega morja arhipelaga Bacuit. Vse te lepote v pristnem tropskem vzdušju povezujejo veseli in prijazni domačini, znani po svojem pozitivnem pogledu na življenje.

Darja z rajskih Filipinov

od 07.nov.2019
do 20.nov.2019
Cena
2.750 (najmanj 15 potnikov),
2.850 (najmanj 10 potnikov),
2.950 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Azija
Iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru je organiziran prevoz) poletimo z enim postankom proti Aziji. Nočitev na letalu.
2. dan: Manila
Popoldanski pristanek v prestolnici Filipinov. Po opravljenih obmejnih formalnostih vožnja skozi vedno živahno Manilo v hotel. Namestitev in kratek večerni sprehod po soseski hotela. Nočitev v hotelu.
3. dan: Manila-Banaue (Z)
Zjutraj si ogledamo največje znamenitosti prestolnice Filipinov. Prvi postanek bo v parku Rizal, od koder nadaljujemo v najstarejši del mesta, Intramuros. Obiščemo Caso Manila, muzejsko hišo iz kolonialnega obdobja ter trdnjavo Santiago. Sredi dneva začnemo potovanje na sever otoka Luzon, v Banaue. Tam so po vsem svetu poznane prečudovite riževe terase. Edini način, da Banaue dosežemo, je še vedno vožnja, ki je kar dolga (9-12 ur), a jo s postanki naredimo prijetnejšo. Pozno zvečer prispemo v Banaue. Nočitev v hotelu.
4. dan: Banaue-riževe terase (Batad)-Banaue (Z)
Današnji dan je namenjen tistemu, s čimer najbolj povezujemo Filipine (poleg morja), edinstvenim riževim terasam. Kratka vožnja nas pripelje v Batad in na izhodišče za krajši pohod do razgledne točke na slovite riževe terase, ki spominjajo na amfiteater. Naužijemo se razgleda in nadaljujemo pohod proti slapovom in eni od tradicionalnih vasic (vse skupaj cca 3 ure hoje po neravnem terenu). Spoznamo lokalno kulturo, tehniko sajenja riža, način izgradnje riževih teras. Po vrnitvi s pohoda se zapeljemo nazaj v Banaue. Počitek in nočitev v hotelu.
5. dan: Banaue-Sagada-Bontoc-Banaue (Z)
Še en dan v deželi izjemnih riževih teras izkoristimo za obisk Sagade. Najprej nas čaka vožnja (prbl. 2 uri) in zatem pohod (skupaj prbl. 2 uri) do pogrebne jame Lumiang in visečih krst, posebnosti ljudstva, ki živi v Sagadi in okolici. Najstarejše med krstami, ki jih vidimo, so stare preko 500 let. Popoldan obiščemo in raziščemo zanimivo jamo Sumaguing. Vrnitev v Banaue in na poti še kakšen postanek za razgled na riževe terase. Nočitev v hotelu.
6. dan: Banaue-Manila (Z)
Odhod in celodnevna vožnja v Manilo. Zdaj ob povratku že vemo, da se je več kot splačalo potruditi in zapeljati v Banaue. Težko bi rekli, da smo dobro spoznali Filipine, če ne bi obiskali riževih teras. Med vožnjo imamo nekaj tehničnih postankov. Pozno popoldan oz. v zgodnjem večeru prispemo v Manilo. Kakšen neverjeten kontrast je to, iz vasic med riževimi polji v to nikoli speče veliko mesto. Nočitev v hotelu.
7. dan: Manila-izlet na vulkan Taal in v Tagaytay-Manila (Z, K)
Zapustimo prestolnico Filipinov in se zapeljemo v provinco Batangas, proti vulkanu Taal (cca 2 uri vožnje). Prvi postanek je na robu velikanskega kraterja nekdanjega supervulkana. Znotraj tega velikega kraterja je kratersko jezero Taal in z avtobusom se spustimo tik do obale jezera. Z ladjicami se zapeljemo na otok vulkan na jezeru in se vzpnemo do kraterja (cca 45 min hoje). Tu občudujemo edinstven pogled na še eno kratersko jezero. Vrnemo se do ladjic
in zaplujemo nazaj na obalo velikega jezera Taal. Vrnitev v Manilo. Nočitev v hotelu.
8. dan: Manila-Tagbilaran (Bohol)-Cebu (Z, K)
Zjutraj vožnja na letališče in polet na otok Bohol. Cel dan namenimo spoznavanju Bohola. Obiščemo mesto Tagbilaran, kamnito cerkvico Baclayon iz 16. stoletja, si ogledamo tipično lokalno hiško-muzej in se z ladjo zapeljemo po reki Loboc-Loay. Seveda se zapeljemo tudi do svetovno znanih boholskih čokoladnih hribčkov (kar 1268 jih je) in obiščemo zavetišče tarsijev, simpatičnih majnhih primatov. Pozno popoldan se vkrcamo na hitri trajekt, s katerim odplujemo v Cebu. Še krajša vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.
9. dan: Cebu-prost dan oz. opcijski izlet v Oslob (plavanje s kitovci) (Z)
Prost dan v Cebuju lahko izkoristimo za obmorske aktivnosti ali raziskujemo mesto. Zelo priporočamo opcijski izlet v Oslob za plavanje s kitovci: čaka nas eden najlepših dni na potovanju, od blizu bomo spoznali največje ribe na svetu, nežne velikane kitovce. Plavanje s kitovci je enkratna življenjska izkušnja, ki je ne gre zamuditi. Zgodaj zjutraj gremo na pot in se zapeljemo v Oslob, kjer si najprej privoščimo zajtrk. Zatem nam strokovni vodniki razložijo vse o plavanju s kitovci. Sledi plavanje z maskami blizu kitovcev (snorklanje). Obiščemo tudi slapove Tumalog, kjer se lahko osvežimo. Po kosilu povratek v Cebu. Nekaj prostih uric popoldan za samostojno raziskovanje oz. počitek. Nočitev v hotelu.
10. dan: Cebu-Puerto Princesa (Z, V)
Dopoldanski odhod, vožnja na letališče in polet v mesto Puerto Princesa na otoku Palawan. Po pristanku vožnja v hotel in namestitev. Popoldan se zapeljemo k reki Iwahig in uživamo v večerni vožnji med mangrovami in spokojno okolico, namesto luči nam svetijo kresničke. Na ladjici si privoščimo tudi večerjo. Po večerji vrnitev na izhodišče in krajša vožnja v hotel. Nočitev v hotelu.
11. dan: Puerto Princesa-podzemna reka Puerto Princesa-El Nido (Z, K)
Zjutraj vožnja v Sabang, kjer se vkrcamo na tradicionalne ladjice in zaplujemo do izhodišča za ogled Podzemne reke Puerto Princesa. Podzemna reka Puerto Princesa je eno od sedmih novih naravnih čudes sveta. Po reki se zapeljemo v manjših čolnih in občudujemo jamske stvaritve narave. Popoldan nas čaka daljša vožnja v El Nido (5-6 ur). Proti večeru prispemo v El Nido, izhodišče za naš obisk arhipelaga Bacuit. El Nido je prijeten, majhen kraj, poln restavracij, lokalov in trgovinic. Ima tudi mestno plažo, kjer lahko preizkusimo temperaturo morja. Nočitev v hotelu.
12. dan: El Nido-celodnevni izlet do arhipelaga Bacuit (Z, K)
Dolgo pričakovan morski del potovanja je tukaj! Po zajtrku se vkrcamo na tradicionalne, nadvse slikovite filipinske ladjice ter zaplujemo k otočkom arhipelaga Bacuit. To je morski raj kot iz najlepših fotografij. Turkizno morje, številni slikoviti otočki (kraške stvaritve), neokrnjene plaže, spokojni zalivi. Naredimo 3-4 postanke za kopanje in raziskovanje z obveznim postankom za kosilo. Z maskami je možno raziskovati tudi podvodni svet. Popoldan se vrnemo v El Nido. Nočitev v hotelu.
13. dan: El Nido-Manila-Evropa (Z)
Prosto do odhoda na letališče. Polet v Manilo. Proti večeru pomahamo Filipinom v slovo in poletimo proti domu. Nočitev na letalu.
14. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na vmesnem letališču in še polet do slovenskega ali bližnjega (v tem primeru urejen prevoz) letališča. Konec potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji