domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Južna Koreja
Tradicija in futurizem

Južna Koreja je fascinantna mešanica tradicije in sodobnosti, unikatno samosvoja. Nudi nam na stotine različnih, zanimivih jedi z nenavadnimi sestavinami.

od 26.apr.2019
do 05.maj.2019
Cena
2.450 (najmanj 12 potnikov),
2.600 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Seoul
Bolje nekaj videti enkrat, kot o tem tisočkrat poslušati (korejski pregovor). Mednarodni polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča z vmesnim postankom proti Seulu.
2. dan: Seoul
Pozdravimo Seoul in z občudovanjem zremo v njegove silhuete. Skozi moderen Seoul se najprej soočimo z Južno Korejo. Mesto je moderno, živahno, tu in tam še tradicionalno in skoraj na vsakem koraku zanimivo. Kratek ogled mesta (v skladu s časom si ogledamo Gyeongbok palačo, vrata Gwanghwamun, Blue House (predsedniška rezidenca), ulico antike Insadong, kanal Cheonggyecheon). Proti večeru prevoz do hotela in namestitev. Nočitev v hotelu.
3. dan: Seoul-Dmz-Seoul (Z)
Obisk krajev kot je DMZ, nam da misliti. Celodnevni ogled demilitarizirane cone, enega zadnjih ostankov hladne vojne. (Freedom Bridge, Imjingak park, Unification Bridge, 3rd tunnel, razstava DMZ, Dora observatory, Unification Village (iz avtobusa), kamp Bonifas. Zaradi specifičnosti ogleda se lahko zaradi lokalnih razmer kakšen ogled izpusti oziroma se program ustrezno prilagodi. Proti večeru vrnitev v Seoul. Nočitev v hotelu.
4. dan: Seoul-Mt. Seorak (Z)
Iz velemesta v naravo. Kontrast pa takšen! Okrog gore Seorak je čudovit nacionalni park, kot nalašč za nabiranje nove potovalne energije. Jutranji odhod in vožnja v Seoraksan. Po prihodu se odpravimo v nacionalni park Seorak, kjer preživimo preostanek dneva. Glede na vreme se odločimo, do katerega vrha, slapu ali templja se sprehodimo. Nočitev v hotelu.
5. dan: Mt. Seorak-Samwhasa (Z)
Še en lep dan je pred nami. Jutranji odhod in vožnja proti termalnim vrelcem Osaek. Vožnja preko širne pokrajine in opazovanje sveta okrog nas. Postanek pri termalnih vrelcih, možnost kopanja. Nadaljevanje vožnje v Samwhaso. V Samwhasi eno noč prespimo v tradicionalnem samostanu. To je izvrstna priložnost, da od blizu spoznamo samostansko življenje. Prisostvujemo tudi tradicionalnemu čajnemu obredu. Preprosta nočitev v več posteljnih sobah v samostanu.
6. dan: Samwhasa-Andong (Z)
Zgodaj zjutraj lahko opazujemo jutranje obrede v samostanu. Odhod in vožnja do templja Buseoksa, katerega izvor sega v 7. stoletje. Nadaljevanje vožnje in postanek ob kamnitem »kipu« Bude v Jebiwonu. Da ne bomo poznali samo samostanskega življenja v Južni Koreji od blizu, smo danes gostje v preprostih lokalnih prenočiščih. Pozno popoldan prihod v Andong. Namestitev v preprostih
domačih gostiščih. Nočitev v več posteljnih sobah.
7. dan: Andong-Gyeongju (Z)
Ahn-nyong-ha-se-yo oz. dobro jutro po korejsko! Južna Koreja nas vsak dan znova navdušuje. Odhod in vožnja do razgledne točke Buyeongdae. Prijetna, lepo organizirana dežela je to. Nadaljevanje do Unescove svetovne dediščine Hahoe, kjer obiščemo tradicionalno etnološko vas ter zanimiv muzej mask. Nadaljujemo z vožnjo mimo mesta Andong v Gyeongju. Po prihodu namestitev v hotelu in nočitev.
8. dan: Gyeongju (Z)
Jutranja vožnja v Gyeongju. Ves dan namenimo spoznavanju drugega največjega mesta v Južni Koreji. Gyeongju je bilo nekoč glavno mesto starodavne kraljevine Silla in imelo pod nadzorom velik del Korejskega polotoka. Ogled začnemo pri jamskemu templju Seokguram ter nadaljujemo s templjem Bulguksa. Oba templja sta del svetovne Unescove dediščine. Obiščemo tudi mestni Narodni muzej, kjer izvemo še več o kraljevini Silla. Sprehodimo se do observatorija Cheomseongdae iz 7. stoletja. V skladu s časom tudi prosto v mestnem središču. Nočitev v hotelu.
9. dan: Gyeongju-Busan-Seoul-Evropa (Z)
Gyeongju ponuja marsikaj in še kakšno prosto urico se da dobro izkoristiti. Vožnja v Busan. Na poti proti centru mesta se ustavimo pri templju Beomeosa, ki leži ob vznožju gore Guemjeong. V mestu obiščemo ribjo tržnico Jagalchi in bližnji park, ki je popularen med domačini. V skladu s časom se mogoče povzpnemo na Busan Tower, 120 metrski stolp s čudovitimi razgledi. Popoldan se vkrcamo na vlak in vrnemo v Seoul. Po prihodu nas čaka še pot proti letališču in polet domov.
10. dan: Seoul-Slovenija
Pogosto je težko videti tisto, kar nam je tik pred nosom (korejski rek). Še zadnji polet in konec potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji