domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AZIJA IN OCEANIJA > KITAJSKA > Kitajska - veliki krog s Hongkongom
Kitajska - veliki krog s Hongkongom
Fascinantna velemesta, tradicionalno podeželje, Unescovi zakladi, kulinarična doživetja

Na tej poti boste lahko resnično dobro spoznali Kitajsko, saj bomo obiskali tudi provinco Junan, ki skriva mnoge zaklade, odmaknjene od klasičnih turističnih poti. Poleg utripa velemest bomo tako začutili tudi čar kitajskega podeželja in manjših krajev.

od 18.okt.2019
do 01.nov.2019
Cena
2.790 (najmanj 20 potnikov),
2.890 (najmanj 15 potnikov),
2.990 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Kitajska
Jutranji zbor na ljubljanskem letališču oziroma prevoz do enega od okoliških letališč. Sledi polet z enim postankom proti Kitajski.
2. dan: Šanghaj
Prispeli bomo v Šanghaj, mesto, ki je simbol kitajskega napredka in želje po uspehu, mesto z neverjetno energijo in živahnim utripom. Najlepši pogled nanje se nam bo ponudil, ko se bomo sprehodili po Bundu, staremu delu mesta, ki ga krasi evropska arhitektura ter opazovali Pudong na drugi strani reke. Vendar tudi v Šanghaju ni vse denar, zato tu najdemo tudi čudoviti vrt sreče (Yu Yuan), pravo oazo miru sredi velemestnega vrveža. Videli bomo budistični tempelj s kipom bude iz dragocenega burmanskega žada prosojne zelene barve, ki je brezhibno obdelan, tehta pa več kot tono in je neprecenljiv zaklad in ponos mesta. Večerja in nočitev.
3. dan: Suzhou
Odpravili se bomo na celodnevni izlet v Suzhou, ki mu zaradi lege ob kanalu pravijo kitajske Benetke. Poznan je tudi kot središče kitajske industrije svile in tudi mi bomo vstopili v eno od teh delavnic in videli zanimiv proces. Mesto pa je znano tudi po številnih vrtovih, katerih bistveni sestavni deli so kamni, voda, pesek in mah. Obiskali bomo kakšnega od najbolj znanih in se prepustili vzdušju v njih. Vrnitev v Šanghaj, večerja in nočitev.
4. dan: Šanghaj-Peking
Dopoldne nekaj prostega časa. Lahko obiščemo zanimivo nakupovalno ulica Nanjing, kjer naletimo na trgovine mnogih znanih blagovnih znamk. Sledi odhod s hitrim vlakom v Peking. Okoli 1200 km poti bomo premagali v manj kot 5 urah. Večerja in nočitev.
5. dan: Peking
Odpravimo se na ogled kitajske prestolnice. Vrhunec večtisočletnega razvoja kitajske arhitekture je zagotovo cesarska palača, Prepovedano mesto. Ta ogromna množica lesenih struktur je zaradi svoje pomembnosti kot kulturna dediščina celega človeštva zaščitena tudi s strani Unesca. Prestopili bomo vrata Prepovedanega mesta in nekdanja cesarska palača nas bo gotovo prevzela s svojimi vrtovi in dvoranami. Tudi Nebeški tempelj je zgrajen v istem obdobju in tudi zanj lahko rečemo, da gre za vrhunec sakralne arhitekture dinastije Ming. V tempelj je prihajal cesar, sin nebes, in tu opravljal molitve in druge obrede. Najlepši del templja je prostor, namenjen molitvi za dobro žetev. Spoznali bomo trg Tiananmen, ki je pravo srce mesta. Okrog njega so mnogi pomembni spomeniki, znan pa je tudi po krvavi zadušitvi študentskih demonstracij. Večerja in nočitev.
6. dan: Veliki kitajski zid
Odpravili se bomo proti severu, do velikega zidu, ki je stoletja ščitil poljedelske Kitajce od nomadskih roparjev iz step in puščav na severu. Zid se razteza na več kot 6.000 kilometrih in je ena najmogočnejših stvaritev, kar jih je človek ustvaril. Pri gradnji je umrlo na tisoče ljudi in žalostno legendo o usodi enega takih delavcev bomo slišali na licu mesta. Na povratku bomo obiskali grobnico cesarjev dinastije Ming. V sklopu grobnice je tudi muzej cesarskih oblačil in nagrobnih predmetov najdenih v grobnicah, od zlatih posod za umivanje obraza do pasu iz dragocenega žada. Po večerji bomo z vlakom (4-posteljni kupeji) zapustili Peking in se odpeljali proti Xianu.
7. dan: Xian (glinena armada)
Spoznali bomo eno največjih svetovnih znamenitosti, glineno vojsko šest tisočih vojščakov, konj in bojnih kočij, ki so bili narejeni, da bi čuvali cesarja tudi po smrti. Čeprav so stari več kot 2.000 let, so jih povsem po naključju odkrili šele leta 1974. Kipe je na tisoče mojstrov delalo po živih modelih cesarske vojske, zato niti dva nista enaka. Čudovito natančno so upodobili
oklepe, obraze in celo pričeske ter oficirske epolete. Opremili so jih s pravim orožjem, ki nam kažejo, kako napredna je bila cesarska vojska Čin Ši Huana, tako drugačna od vojske njegovega sodobnika Aleksandra. Popoldne se sprehodimo po mestu. Ogledali si bomo veliko Gosjo pagodo in slišali, zakaj se tako imenuje. V enem od paviljonov se nahaja upodobitev življenjske zgodbe Bude, narejena vsa iz skulptur iz žada, obešenega na stene paviljona. Večerja in nočitev.
8. dan: Xian-Lijiang
Ogledali si bomo Narodni muzej, ki je zagotovo eden od najboljših na svetu - spoznali bomo celotno zgodovino in umetnost Kitajske, od 5.000 let starih bronastih trinožikov do neprekosljivih keramičnih plastik dinastije Tang. Spoznamo pagodo velike divje gosi, ki je narejena iz lesa in opeke. Kosilo. Sledi let v Lijiang. Nočitev.
9. dan: Lijiang-soteska Tigrovega skoka-Baisha-Lijiang
Čaka nas obisk veličastne soteske, ki jo je v gorah izdolbla reka Jangce. Vrhovi nekaterih gora se dvigajo skoraj 4.000 metrov nad gladino reke, tako da je pogled na to igro narave res impresiven. Na poti nazaj proti Lijiangu se ustavimo v tradicionalni vasici Baisha, ki nas bo spomnila na čase, ko se je tu raztezalo kraljestvo Naxi. Pozno popoldan se vrnemo v Lijiang. Večerja in nočitev.
10. dan: Lijiang-Dali
Dopoldan preživimo v starem delu Lijianga, ki nas bo očaral s svojimi kanali, mostovi, tlakovanimi ozkimi ulicami. Naletimo na domačine v tradicionalnih nošah, prodajalce ... Stara arhitektura v Lijiangu se je odlično obnesla tudi v hudem potresu leta 1996, ko je bil novi del mesta uničen, zato je Lijiang prišel na seznam svetovne kulturne dediščine. Popoldan se po slikoviti pokrajini odpeljemo v Dali. Večerja in nočitev.
11. dan: Dali
Dan preživimo v Daliju, ki je eno najbolj prijetnih kitajskih mestec. Njegov stari del je dovolj majhen za prijeten sprehod, posebno pa je tudi zato, ker ga še vedno obdaja srednjeveško obzidje. Do vdora Mongolov v 13. stoletju je bilo mesto samostojna provinca. Med mnogimi manjšinami je najbolj zanimiva in tudi najbolj številna etnična skupina Bao. Ogledali si bomo Tempelj treh pagod, ki stoji na griču nekoliko iz mesta. Od tu je enkraten pogled na Dali in jezero Erhai. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.
12. dan: Dali-Kunming
Odhod z vlakom v Kunming, kjer nas čaka ogled kamnitega gozda, ki velja za eno največjih naravnih znamenitosti Kitajske. Gozd je sestavljen iz apnenčastih stebrov in drugih kamnitih oblik, ki so visoke tudi do trideset metrov, nastale pa so kot posledica erozije vetra in vode. Skozi gozd so speljane mnoge prijetne sprehajalne poti. Večerja in nočitev.
13. dan: Kunming-Hongkong
Poletimo v Hongkong, eno najbolj fascinantnih velemest na svetu. Panoramska vožnja, nato pa se povzpnemo na Victoria Peak, od koder imamo izjemen pogled na pristanišče Victoria, polotok Kowloon... Večer lahko preživite po svoje. Nočitev.
14. dan: Macao
Danes bo po želji organiziran izlet z ladjo v bližnji Macao (doplačilo). Do konca 20. stoletja je bil Macao portugalska kolonija, ki so jo v 16. stoletju ustanovili portugalski pomorščaki kot enega od najpomembnejših azijskih trgovskih središč. Mesto je zares nekaj posebnega, v zadnjih desetletjih doživlja še hitrejši razcvet, znan je po svojem nočnem življenju… Kdor želi, pa lahko ta dan ostane v Hongkongu in še malo raziskuje to živahno mesto, lahko se z džunko zapelje po zalivu, si ogleda ribiško naselje... Zvečer odhod na letališče in polet z enim postankom v Evropo.
15. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek v Ljubljani ali na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do Ljubljane in Maribora.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji