domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Nova Zelandija in Fidži
Izjemne naravne lepote, čudovita mesta, srečanje z Maori, sanjski Fidži
od 27.feb.2020
do 16.mar.2020
Cena
5.390 (najmanj 10 potnikov),
5.590 (najmanj 8 potnikov),
5.790 (najmanj 6 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azija
Prevoz do enega od okoliških letališč in polet proti Aziji.
2. dan: Azija-Nova Zelandija
Vmesni postanek in nadaljevanje poti proti Novi Zelandiji. Pot je seveda dolga, saj letimo proti deželi, ki je praktično na zrcalni sliki naše zemljice, če jo primerjamo z Evropo… Še ena noč na letalu, seveda nam bodo stevardese tudi kaj postregle…
3. dan: Christchurch
Končno pristanemo na Novi Zelandiji… Najprej bomo spoznali južni otok, ki je sploh eden od najlepših otokov na svetu. Christchurch se ponaša z zelenjem, parki, muzeji... Nastanitev, sprehod, počitek… Večerja in nočitev.
4. dan: Christchurch-Dunedin
Še kakšno urico lahko preživimo v Christchurchu, saj bomo potovanje pričeli ležerno in se nam ne bo nikamor mudilo. Nato se odpeljemo ob vzhodni obali proti Dunedinu. Fotogenični postanki ob poti in nato prihod v najbolj škotsko mesto na Novi Zelandiji. Kosilo. Dunedin je namreč v stari galščini Edinburgh. Tako ima tudi svoj grad! Njegova železniška postaja pa je najbolj fotografirana v vsej deželi. Kot univerzitetnemu mestu pritiče, mu ne manjka niti odličnih lokalov, restavracij z živo glasbo, domačini pa vedno radi pomagajo z nasvetom, kje se kaj zanimivega dogaja. Nočitev.
5. dan: Dunedin-Te Anau
Dan, ko bomo prečkali jug južnega otoka in se skozi zanimive kraje prebijali proti Te Anau. Pričakuje nas slikovita pokrajina jezer in Novozelandskih Alp. Dovolj bo časa za postanke, vsrkavanje sproščenega vzdušja in navajanje na klen novozelandski karakter. Morda si na poti privoščimo kak piknik, gotovo na bo manjkalo niti čudovitih posnetkov na naših sim karticah. Nočitev.
6. dan: Te Anau-Milford Sound-Queenstown
Odpeljali se bomo do enega najlepših fjordov na svetu, Milford Sounda. Med križarjenjem bomo naredili kup lepih selfijev, obkrožale pa nas bodo novozelandske Alpe. Na ladji imamo kosilo. Popoldne se odpeljemo v Queenstown, pravi turistični center za različne aktivnosti, športne dejavnosti in izlete. Sprehod po prijetnem mestu in čas za nakup kakšnega spominka. Nočitev
7. dan: Queenstown-Wanaka-ledeniki
Odpravimo se proti slikovitim novozelandskim ledenikom. Gorska pokrajina nam bo ponujala prelepe poglede, ustavimo se ob jezeru v Wanaki. Vožnja ob ledeniku Fox in prelaza Haast. Sprehod do vznožja ledenikov. Večerja in nočitev.
8. dan: ledeniki-Mt. Cook-Hokitika-Christchurch
Pot proti osrednjemu delu otoka, kjer nas čaka najvišja novozelandska gora Mt. Cook. Postanek v Hokitiki, kjer lahko nakupujemo izdelke iz žada. Nekaj bo zagotovo potrebno prinesti domov, saj nam sicer ne bo nihče verjel, da smo bili tako daleč… Prihod v Christchurch, ki ga že poznamo… Nočitev.
9. dan: Christchurch-Wellington-NP Tongariro-Rotorua
Jutranji polet na severni otok, v novozelandsko prestolnico Wellington. Panoramski ogled mesta, kjer domuje novozelandski parlament, vrhovno sodišče in druge upravne stavbe. Nadaljevanje poti po severnem otoku preko narodnega parka Tongariro in vulkana Ruapehu. Slikovita pot po Dolini mesečevih kraterjev in večernih prihod maorsko središče dežele, Rotoruo. Večerja in nočitev.
10. dan: Rotorua
Okolica Rotorue je polna zanimivosti, ki so povezane z maorskim življenjem in zgodovino. Obiskali bomo Rainbow Springs, kjer se bomo v naravnem okolju srečali s številnimi novozelandskimi pticami in drugimi živalmi. Spoznali bomo kivija, po katerem včasih imenujejo kar vse Novozelandce. Po želji si dopoldne ogledamo termalno središče Whakarewarewa ali pa se sprehodimo po mestu in imamo nekaj časa za nakupe. Možnost večerje s predstavo maorskih plesov in pesmi (hangi večerja). Nočitev.
11. dan: Rotorua-Auckland
Nadaljevanje poti do Aucklanda in spoznavanje največjega mesta na Novi Zelandiji, ki ga obdajata dve morji. Kosilo. Po želji obiščemo izjemen akvarij, ki je povezan tudi z oceanom. Nekaj prostega časa za sprehode, samostojne oglede, kakšen zanimiv nakup spominkov… Nočitev.
12. dan: Auckland-Waitangi-Bay of Islands-Paihia
Ostane nam še spoznavanje skrajnega severa dežele, ki pa ga imajo mnogi celo za najlepši delček Nove Zelandije. Peljali se bomo mimo zgodovinsko pomembnega kraja Waitangi, kjer so Angleži in Maori podpisali mirovni sporazum o mirnem sožitju na otoku. Popoldne se bomo po želji z ladjo podali na morje, v slikovit zaliv Bay of Islands. Posebna zanimivost je naravna tvorba Hole in the Rock, velika luknja v eni od skal v morju. Večerja in nočitev.
13. dan: Paihia-Kauri Forrest-Matakohe-Auckland
Danes bomo videli gozd z ogromnimi drevesi kauri. Nato obiščemo muzej Matakohe, v katerem bomo spoznali, kako je potekalo poseljevanje severnega otoka in kdo vse je imel pri tem pomembno vlogo. Vrnitev v Auckland, morda se odpravimo na razgledni stolp... Nočitev.
14. dan: Auckland-Fidži
Prosto dopoldne in priprava na polet na rajski Fidži. Odhod na letališče in polet v Nadi. Po pristanku se odpeljemo do našega hotela. Nočitev.
15. dan: Fidži
Prosto za kopanje, izlete, nakupovanje… Nočitev.
16. dan: Fidži
Prost dan. Priporočamo vam izlet z ladjico na sosednje otočke. Fidži je namreč arhipelag otokov in križarjenje med otoki s postanki in lepimi razgledi je čudovito doživetje… Nočitev.
17. dan: Fidži
Prosto za kopanje, izlete, nakupovanje… Nočitev.
18. dan: Fidži-Nova Zelandija-Evropa
Dopoldne še prosto, nato odhod na letališče in vračanje preko Nove Zelandije proti domu.
19. dan: Ljubljana
Pristanek na enem od okoliških letališč ter še prevoz navdušenih popotnikov do doma.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji