DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AZIJA IN OCEANIJA > OCEANIJA > Francoska Polinezija in Cookovi otoki
Francoska Polinezija in Cookovi otoki
Tahiti, Morea, Bora Bora, Rarotonga, Aitutaki

Potovanje do najlepših otokov na zameljski obli

od 03.okt.2020
do 17.okt.2020
Cena
8.590 (najmanj 6 potnikov),
Vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, transfer do letališča in nazaj, prevozi letališča-hoteli, prenočevanja z zajtrki v hotelih 4****, prevoz z ladjo Tahiti-Morea, ogledi otokov po programu, poldnevni ogledi Tahitija in Moree, izlet po Rarotongi, slovenskega vodnika, zdravstveno in nezgodno zavarovanje,
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 2.390 evrov, Lagoonarium na Bora Bori cca 90 evrov, izlet na Aitutaki (letalski prevoz in dve nočitvi z zajtrkom) 630 evrov;
Popusti: 3% za prijave do 10. maja (klubski popust pri tem potovanju ne velja);
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-San Francisco-Tahiti
Odhod iz Ljubljane do bližnjega letališča ter polet z vmesnim postankom proti ZDA. Nadaljevanje poti do Tahitija. Prečkali bomo skoraj polovico hemisfere Zemlje, prečkali bomo tudi ekvator in prispeli do Papeeteeja, kjer se začne potovanje po raju Oceanije.
2. dan: Tahiti (Francoska Polinezija)
Pristanek na Tahitiju, ki je navdihnil slikarja Gaugaina ter celotno francosko kulturno srenjo. Transfer do hotela, kjer imamo prosto do vselitve v naš hotel. Popoldne namenjeno počitku in kopanju na prvemu od naših sanjskih otokov. Nočitev.
3. dan: Tahiti
Čaka nas poldnevni ogled otoka. Tahiti in čari Oceanije so zaznamovali evropski odnos in percepcijo raja na zemlji skozi celotno 19. in 20. stoletje. Odhod v pristanišče in nato z ladjo na Moreo. Nočitev.
4. dan: Morea (Francoska Polinezija)
Zajtrk. Poldnevni ogled otoka, ki slovi po kontrastu med gorami in morjem, ter je otok, kjer so Evropejci prvič srečali črne bisere. Otok tihotapcev in trgovcev, filmsko lepa pokrajina… Nočitev.
5. dan: Morea
Zajtrk. Prosto za kopanje in druge aktivnosti na rajskem otoku. Nočitev.
6. dan: Morea-Bora Bora (Francoska Polinezija)
Zajtrk. Polet na Boro Boro. Nastanitev v našem hotelu in pogled na otok z najlepšo laguno. Že let bo panoramsko doživetje, na otoku pa bomo videli, kje se zbira tista prava elita modernega sveta. Prosti čas. Nočitev.
7. dan: Bora Bora
Zajtrk. Opcijski izlet do magične lagune »Lagunarium« s koralami in pestrim morskim življenjem, kjer bomo lahko zaplavali z morskimi psi. Doživetje, ki mu ni para. Nočitev.
8. dan: Bora Bora-Rarotonga (Cookovi otoki)
Zajtrk. Polet preko Tahitija na Rarotongo. Sanje se nadaljujejo na Cookovih otokih… Prosto popoldne za uživanje na plaži. Nočitev.
9. dan: Rarotonga
Zajtrk. Ves dan, skupaj in posamično, bomo uživali v zemeljskem raju. Izlet z najetim avtomobilom po otoku. Nočitev.
10. dan: Rarotonga in možnost izleta na Aitutaki (Cookovi otoki)
Zajtrk. Še en dan za sprostitev in morske užitke. Kdor želi, pa lahko »skoči« na Aitutaki, še na en biser Cookovih otokov (povejte nam že ob prijavi). Večerni let. Nočitev. Nočitev
11. dan: Rarotonga ali Aitutaki
Zajtrk. Še en dan za odklop in uživanje na Rarotongi ali Aitutakiju, otoku sanjačev, kjer se duša spočije in kjer skozi tančico vidimo pravi raj. Nočitev.
12. dan: Rarotonga ali Aitutaki
Zajtrk. Počasi se bliža odhod… Izkoriščamo zadnje urice sanjskega potovanja… »Aititučane« čaka vrnitev na Rarotongo. Večerni odhod na letališče.
13. dan: Rarotonga-Auckland
Polet na Novo Zelandijo. Prestop časovne meje…
14. dan: Auckland-Evropa
… in pristanek v Aucklandu. Kmalu nadaljevanje poti v Evropo.
15. dan: Ljubljana
Obkrožili smo zemeljsko oblo in pristali na enem od bližnjih letališč. Čaka nas samo še prevoz do domačih krajev.