domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Severna Koreja
Najbrž najbolj zaprta država na svetu
Severna Koreja – ena najbolj kontroverznih držav na svetu, o kateri »slišimo« mnogo nenavadnega. Kakšna je torej resnica? Totalitaristična arhitektura, spomeniki, kipi, obmorska letovišča in narodni park Kumgang. Vse v znamenju dveh velikih voditeljev. Za piko na i še ogled kitajske prestolnice Pekinga.

Severna Koreja: sedem desetletji, trije voditelji, ena ideologija
Zgodovinsko srečanje: Trump - Kim Džong Un
Pjongjang - muzej socialistične arhitekture na prostem
Severnokorejci poslej brez mačka
Vrnitev prve dame severnokorejske TV
Severnokorejski operacijski računalniški sistem
Država z drugega planeta
Intervju z dr. Bogomilom Ferfilo
Severnokorejska dekleta odpovedala nastop na Kitajskem

od 22.apr.2020
do 03.maj.2020
Cena
3.090 (najmanj 12 potnikov),
3.190 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Peking
Potovanje tisočih milj se začne z enim samim korakom. (Lao Tzu) Mednarodni polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti Pekingu.
2. dan: Peking
Je to »jet-lag« ali je Peking res tako drugačen? Po dolgih urah na letalih se znajdemo v popolnoma drugačnem svetu. Za začetek je to Kitajska. Jutranji pristanek v Pekingu. V skladu s časom mednarodnega poleta ogled mesta Peking. V primeru, da bo dovolj časa si ogledamo: Nebeški tempelj, trg Tian’anmen (največji na svetu), Prepovedano mesto ter sprehod po ulicah, zunanji ogledi med vožnjo po mestu. Proti večeru vožnja do hotela. Namestitev v hotelu in nočitev.
3. dan: Peking-Pyongyang (Z, V)
Komaj dočakamo odhod letala v Pyongyang in kratek let ponudi ravno prav časa, da preklopimo v drugačen sistem. Pyongyang je tipična totalitaristična prestolnica, kjer se skriva prenekatero bistvo Severne Koreje. Prosto jutro do odhoda na letališče od koder poletimo v Pyongyang. Popoldanski pristanek na letališču, ureditev obmejnih formalnosti. Po prihodu v Pyongyang se ustavimo pri Slavoloku zmage (največji na svetu, v spomin zmagi nad Japonsko) in na Trgu Kima Il Sung-a – osrednji trg Pyongyanga. Pred odhodom v hotel si privoščimo še prvo pravo Severnokorejsko večerjo. Zvečer prevoz do hotela in namestitev. Nočitev.
4. dan: Pyongyang-Hyangsan (Z, K, V)
V Pyongyangu ne manjka velikih spomenikov, stolpov, kipov in zgradb, ki slavijo Kim Il Sung-a ter Kim Jong-a. Najbolje se je prepustiti lokalnim vodnikom, da nam predstavijo vse lepote prestolnice, na katero so tako ponosni. Dopoldan obiščemo park Mansudae z mozaičnima podobama predsednika Kim Il Sung-a ter voditelja Kim Jong-a, študijsko hišo s knjižnico in središčem za izobraževanje odraslih ter lepim razgledom na osrednji trg in stolp Juche (najvišji kamniti stolp na svetu). Popoldan obiščemo spomenik ustanovitvi stranke in rojstno mesto Kim il Sung-a, Mangyongdae. Sredi popoldneva zapustimo Pyongyang in se odpeljemo v Hyangsan, kjer se po prihodu namestimo v hotelu. Nočitev v hotelu.
5. dan: Hyangsan-Pyongyang (Z, K, V)
Gibljemo se v zavetju Severnokorejskih gora, obkroža nas prelepa narava in številni slapovi. Čudovito! Jutranji obisk International Friendship Exhibition in templa Pohyon. V naravi si privoščimo piknik kosilo. Po kosilu nekoliko daljši sprehod skozi dolino tisočerih slapov, Manpok (prbl. 2 uri hoje). Popoldan vožnja v Pyongyang. Po prihodu v
mesto večerja. Seveda na poti nazaj proti Pyongyangu uzremo tudi kanček podeželske Severne Koreje. Po prihodu nazaj v Pyongyang namestitev v hotelu. Nočitev
6. dan: Pyongyang (Z, K, V)
Seveda brez obiska Palače Sonca v Severni Koreji ne gre. Oblečeni v naša najlepša oblačila, vstopimo v ogromen kompleks posvečen voditeljema. Dopoldan ogled Palače Sonca – Kumsusan (mavzolej predsednika Kim Il Sung-a ter voditelja Kim Jong-a) ter pokopališča revolucionarnih mučenikov. Obiščemo Muzej korejske vojne, USS Pueblo (ladjo ameriške mornarice, ki je še vedno v ujetništvu). Odpravimo se še na metro in raziščemo košček Pjongjanškega podzemlja. Vrnitev v hotel, nočitev.
7. dan: Pyongyang-izlet v Kaesong in Dmz (Z, K, V)
Meja med Severno in Južno Korejo je polna zgodb. Za nas je tokrat najpomembnejša zgodba, da tam stojimo. Jutranji odhod In vožnja v Kaesong / DMZ. Ogled DMZ-ja (meja med Severno in Južno Korejo). Ogled muzeja Koryo (prva univerza v Koreji, danes muzej zgodovine in kulture). »Foto postanek« pri spomeniku Three charters of National Reunification. Proti večeru vrnitev v Pyongyang. Nočitev.
8. dan: Pyongyang-Wonsan-Kumgangsan (Z, K, V)
Pyongyangu tokrat pomahamo v slovo in že potujemo naprej. Dopoldan vožnja v mesto Wonsan (prbl. 4 ure vožnje) na vzhodni obali polotoka. Kot domačini se sprehodimo do otočka Chok, kjer uživamo še nekaj lepih trenutkov v Severni Koreji. Po kosilu nas čaka še vožnja do diamantnega gorovja Kumgangsan. Večerni prihod do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.
9. dan: Kumgang-Masikryong (Z, K, V)
Današnji dan je težko pričakovan. Po vseh obiskanih mestih in videnih znamenitostih, je čas za uživanje v naravi. Okolica gore Kumgang je tudi med domačini zelo priljubljen izletniški kraj. Zrak je čist, okolica zelena in polna naravnih lepot. Daljši sprehod po naravi do 74m slapu Kuryong (skupaj prbl. 3 ure). Popoldan še več uživanja v prelepi naravi. Odpravimo se do lagune Samil in morskega dela narodnega parka Kumgang. Popoldan vožnja v Masikryong (prbl. 3 ure). Večerja in namestitev v hotelu. Nočitev.
10. dan: Masikryong-Pyongyang (Z, K, V)
Še en košček severnokorejske narave nas čaka. Zjutraj vožnja z gondolo na vrh Daehwa, od koder uzremo enega največjih projektov v Severni Koreji, smučišča Masikryong. Vračamo se v Pyongyang, kjer bomo še enkrat prespali. Verjetno je naš pogled na Severno Korejo zdaj povsem drugačen. Zdaj nam je že delno »domača«. Preostanek časa izkoristimo še za zadnje nakupe, oziroma kakšen dodaten ogled. Seveda v skladu s časom. Namestitev v hotelu in nočitev.
11. dan: Pyongyang-Peking-Evropa (Z)
Spočiti in pripravljeni na nov dan. Pyongyangu tokrat le pomahamo saj se počasi moramo vrniti nazaj v Peking in poleteti proti domu. Adijo Pyongyang in Severna Koreja, hvala za zanimivo izkušnjo. Zjutraj vožnja do letališča v Pyongyangu od koder poletimo v Peking. V skladu s časom letalskih povezav kar na letališču počakamo za let proti Sloveniji. V skladu z urnikom letalskih povezav prijava na mednarodni let in vrnitev domov.
12. dan: Ljubljana
Pristanek na vmesnem letališču. Nadaljevanje poleta na ljubljansko ali bližnje letališče (v primeru pristanka na bližnjem letališču še transfer v Ljubljano). Konec potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji