domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AZIJA IN OCEANIJA > TAJSKA > Novoletna Tajska in Kambodža
Novoletna Tajska in Kambodža
Vrveči Bangkok, tradicionalni Chiang Mai, izjemni Angkor Wat in toplo morje

Vedno navdušujoča Tajska ima veliko za pokazati, dobro kulinariko, vedno prijetno tropsko vzdušje, gostoljubne domačine. Svetovljanski Bangkok je dober začetek za spoznavanje dežele. Prvi okusi, prve tržnice, prvi templji. Nadaljujemo v središče severne Tajske, Chiang Mai. Tu je bolj umirjeno, dovolj je tudi znamenitosti in množica aktivnosti, ki še prehitro zapolnijo dni. Pred oddihom v toplem tajskem morju pa še vrhunec potovanja – obisk Kambodže in ene najlepših stvaritev človeških rok, veličastnega templja Angkor Wata.

Eva in Alja iz Kambodže

od 23.dec.2020
do 04.jan.2021
Cena
2.290 (najmanj 20 potnikov),
2.390 (najmanj 15 potnikov),
2.490 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Bangkok
Odpeljemo se do beneškega letališča in z enim postankom poletimo proti Bangkoku.
2. dan: Bangkok
Pristanek v prestolnici Tajske. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, vožnja v hotel. Popoldne se z ladjico zapeljemo po reki Chao Praya in spoznavamo živahni Bangkok ter njegove kanale. Ogledamo si čudoviti tempelj Wat Arun, ki leži ob reki. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: Bangkok-plavajoča tržnica
Zgodnji zajtrk. Zapeljemo se iz Bangkoka v provinco Ratchaburi. Najprej obiščemo plavajočo tržnico Damnoen Saduak, kamor domačini z dolgimi in ozkimi čolni pripeljejo svoje proizvode in to je prava paša za oči. Nato se vrnemo v osrednji Bangkok, kjer si ogledamo tempelj Wat Pho (z ogromnim kipom ležečega Bude), Kraljevo palačo ter tempelj Wat Phra Kaew (tempelj) smaragdnega Bude. Zvečer sprehod čez živahno ulico Kao San. Večerja in nočitev.
4. dan: Bangkok-Chiang Mai
Zjutraj se zapeljemo do letališča in poletimo na sever Tajske, v Chiang Mai. Po pristanku gremo do hriba Doi Suthep. Po 300 stopnicah se vzpnemo do templja Suthep, od koder se nam odpre čudovit razgled na okolico. Raziščemo tempelj, tudi svetišče belega slona (po legendi naj bi beli slon na hrib Doi Suthep prinesel sveto budistično relikvijo ter trikrat zatrobil in zatem umrl na tem kraju, kjer je zdaj tempelj). Popoldne nas čaka zanimiva dogodivščina – predstavitev tajske kulinarike. Namestitev, večerja in nočitev.
5. dan: Chiang Mai
Danes raziskujemo središče prijetnega Chiang Maia. Sprehajamo se skozi stari del mesta in obiskujemo templje, vsakega s svojo zgodbo. Wat Phra Singh iz 14. stoletja, še starejši Wat Chiang Man z 1800 in 2500 let starima podobama Bude. Poleg templjev so v Chiang Maiu tudi živahne in pisane tržnice in je mnogo trgovinic z raznoliko ponudbo lokalnih izdelkov. Po kosilu se po želji (doplačilo) odpravimo v kraljestvo tigrov, kjer te ogromne mačke občudujemo izza ograje, lahko jih božamo in se z njimi slikamo. Nočitev.
6. dan: Chiang Mai, lažji treking
Po zajtrku prevoz do slonjega kampa, kjer bomo te prijazne živali zajahali in z njihovih hrbtov občudovali lepote džungle ter se naučili prepoznati azijskega slona in ga ločiti od afriškega. Kosilo. Med potjo se bomo lahko osvežili ob prelepih slapovih in poučili o zdravilnih zeliščih, ki jih gorska plemena uporabljajo v domačem zdravilstvu ter uživali v naravnem okolju. Zvečer se vrnemo v Chiang Mai. Nočitev.
7. dan: Chiang Mai-Bangkok-Siem Reap
Dopoldanski let v Bangkok in nato nadaljevanje poti v Kambodžo, do njenega največjega bisera, izjemnega templja Angkor Wata. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.
8. dan: Angkor Wat
Na vrsti je ogled veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Tempelj Bantay Srey ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših. Spoznali bomo še tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Večerja in nočitev.
9. dan: Angkor Wat, Tonle Sap
Čaka nas prijeten dan, ko se bomo z ladjico zapeljali po jezeru Tonle Sap in odkrivali, kako so si domačini uredili življenje v povezavi z naravo. Slikovita narava bo kot nalašč za lepe fotografije, lahko bomo barantali in nakupili zanimivih spominkov. Nato se pripravimo na prihod novega leta. Srečno 2021!
10. dan: Siem Reap-Bangkok-Koh Samet
Dopoldne se z letalom vrnemo v Bangkok in se nato odpeljemo do otočka Koh Samet, kjer preživimo zadnje dni na lepih plažah in v toplem morju. Nočitev.
11. dan: Koh Samet
Prosto za kopanje, počitek in aktivnosti po želji (snorklanje, masaža…). Nočitev.
12. dan: Koh Samet-Bangkok-Evropa
Dopoldne prosto. Popoldne se vrnemo z ladjo na celino in z avtobusom v Bangkok, od koder poletimo proti Evropi.
13. dan: Maribor-Ljubljana
Pristanek na beneškem letališču ter še prevoz od odhodnih krajev.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji