domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Tajska
Vrveči Bangkok, tradicionalni Chiang Mai, morje kot iz razglednic
Vedno navdušujoča Tajska ima veliko za pokazati, dobro kulinariko, vedno prijetno tropsko vzdušje, gostoljubne domačine. Svetovljanski Bangkok je dober začetek za spoznavanje Tajske. Prvi okusi, prve tržnice, prvi templji. Nadaljevanje preko mostu na reki Kwai in čudovite narave slapov Erawan do stare prestolnice Ayutthaye z zanimivimi ostanki preteklosti. Središče severne Tajske, Chiang Mai, je bolj umirjeno in ima lepe razgledne točke, dovolj znamenitosti in ponuja množico aktivnosti, ki še prehitro zapolnijo dni. Na koncu je tu seveda še pika na i. Tajsko morje. Podobe kot iz razglednic na otočju Pi Pi in sproščeno vzdušje ter dolge peščene plaže umirjene Ko Lante.
od 24.okt.2019
do 04.nov.2019
Cena
2.150 (najmanj 15 potnikov),
2.200 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Bangkok
Iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru organiziran prevoz) z enim postankom poletimo proti Bangkoku.
2. dan: Bangkok
Popoldanski pristanek v prestolnici Tajske. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, vožnja v hotel. Namestitev, večerja, nočitev.
3. dan: Bangkok-Kanchanaburi
Zgodnji zajtrk. Zapeljemo se iz Bangkoka v provinco Ratchaburi. Najprej obiščemo plavajočo tržnico Damnoen Saduak, kamor domačini z dolgimi in ozkimi čolni pripeljejo svoje proizvode in to je prava paša za oči. Nadaljujemo do še ene tržnice, Talad Rom Hoop, ki je prav tako paša za oči, saj so stojnice z izdelki postavljene tik ob železniški progi. Ko pripelje vlak, domačini hitro pospravijo izpostavljene dele stojnic. Kosilo. Sredi dneva se vrnemo v osrednji Bangkok, kjer si ogledamo tempelj Wat Arun (tempelj jutranje zarje), tempelj Wat Pho (z ogromnim kipom ležečega Bude), Kraljevo palačo ter tempelj Wat Phra Kaew (tempelj) smaragdnega Bude. Zvečer sprehod čez živahno ulico Kao San. Nočitev.
4. dan: Bangkok-Kanchanaburi
Zapustimo vrveči Bangkok in se zapeljemo v Kanchanaburi, kjer najprej obiščemo most na reki Kwai. Saj se zagotovo vsi spomnimo slovite melodije iz filma o gradnji tega mostu? Zdaj podobe iz filma zaživijo pred nami. Nagledamo se tudi lepe okolice. Obiščemo tudi železniški muzej ter pokopališče in izvemo vse o temačni zgodovini »železnice smrti«. Kosilo. Popoldan se zapeljemo do čudovitih kaskadnih slapov Erawan, kjer si privoščimo daljši sprehod. Proti večeru vrnitev v Kanchanaburi. Nočitev.
5. dan: Kanchanaburi-Ayuthaya
Danes se vozimo v Ayuthayo, staro prestolnico Tajske od 14. do 18. stoletja. Takrat je veljala za eno najlepših mest na svetu. Danes je pod zaščito Unesca. Raziskujemo ostanke nekdaj mogočnega mesta in si poskušamo predstavljati, kako je nekoč vse izgledalo. Začnemo pri templju Wat Phu Khao Thong, čez katerega je burmanski kralj, ki je osvojil Ayutthayo, dal postaviti piramidno strukturo. Nadaljujemo pri ostankih Velike palače in bližnjih templjev. Ogledamo si 42 metrov dolg kip ležečega Bude v templju Wat Lokaya Sutha. Izjemno zanimiv je tudi tempelj Wat Mahathat, kjer je sveto budistično drevo Bodhi že skoraj »pojedlo« kamniti kip Budine glave. Med ogledi kosilo. Zvečer namestitev blizu Ayutthaye. Nočitev.
6. dan: Ayuthaya-Bangkok-let v Chiang Mai
Zjutraj se zapeljemo do letališča na obrobju Bangkoka in poletimo na sever Tajske, v Chiang Mai.
Po pristanku se zapeljemo do hriba Doi Suthep. Po 300 stopnicah se vzpnemo do templja Wat Phra That Doi Suthep, od koder se nam odpre čudovit razgled na okolico. Raziščemo templej, tudi svetišče belega slona (po legendi naj bi beli slon na hrib Doi Suthep prinesel sveto budistično relikvijo ter trikrat zatrobil in zatem umrl na tem kraju, kjer je zdaj tempelj). Pozno popoldan se spustimo iz templja, krajša vožnja v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.
7. dan: Chiang Mai
Danes raziskujemo središče prijetnega Chiang Maia. Sprehajamo se skozi stari del mesta in obiskujemo templje, vsakega s svojo zgodbo. Wat Phra Singh iz 14. stoletja, še starejši Wat Chiang Man z 1800 in 2500 let starima podobama Bude. Poleg templjev so v Chiang Maiu tudi živahne in pisane tržnice in je mnogo trgovinic z raznoliko ponudbo lokalnih izdelkov. Popoldan obiščemo enega od zavetišč za slone, kjer se pobliže spoznamo s temi izjemnimi bitji. Imamo jih tudi možnost kopati, hraniti. Proti večeru se vrnemo v Chiang Mai. Večerja in nočitev.
8. dan: Chiang Mai-let v Krabi-Ko Lanta
Dopoldan prosto do odhoda na letališče. Prosti čas lahko izkoristite za raziskovanje prijetnega mesta, nakupovanje ali masažo. Ponudbe je vsekakor veliko. Popoldan se zapeljemo na letališče in poletimo na jug Tajske, v obmorsko letovišče Krabi. Po pristanku nas čaka še vožnja do otoka Ko Lanta. Po prihodu namestitev, večerja in nočitev.
9. dan: Ko Lanta-izlet na otočke Ko Pi Pi
Prosto za počitek in kopanje. Lahko pa se z ladjico odpravite do otočkov Phi Phi, kjer se ustavimo v zalivu Maya, na Opičji plaži ter na Bambusovem otoku. Na vseh lokacijah imamo možnost kopanja ter snorklanja v čudoviti, kristalno čisti turkizni morski vodi. Pozno popoldan se vrnemo na Ko Lanto. Večerja in nočitev.
10. dan: Ko Lanta
Prosti dan na Ko Lanti lahko izkoristite za plavanje, raziskovanje, dolge sprehode, nakupovanje ali enega od dodatnih možnih opcijskih izletov na še kakšnega od otočkov z možnostmi snorkljanja. Večerja in nočitev v hotelu.
11. dan: Ko Lanta-Krabi-Bangkok-Evropa
Prosto do odhoda na letališče. Najprej polet v Bangkok. Nadaljevanje s poletom preko vmesnega letališča proti ljubljanskemu ali bližnjemu letališču. Nočitev na letalu.
12. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na ljubljanskem ali bližnjem letališču. Prevoz od odhodnih krajev in konec potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji