domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Vietnam in Kambodža
Slikovita mesta in čudovita narava Vietnama - neprecenljivi zakladi Angkor Wata
Vietnam je najbolj razvit med državami nekdanje Indokine. Izredno priljubljen je zaradi prijaznih domačinov, slikovite pokrajine, živahnih tržnic, osupljivega zaliva Halong... Če k temu dodamo še obisk Kambodže, njene izredno zanimive prestolnice Phnom Penh in seveda neprecenljivega Angkor Wata, ki velja za eno od najimpresivnejših človeških stvaritev na svetu, potem smo lahko prepričani, da nas čaka zares čarobno potovanje.
od 16.nov.2022
do 28.nov.2022
Cena
2.590 (najmanj 20 potnikov),
2.690 (najmanj 15 potnikov),
2.790 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Hanoj
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Aziji.
2. dan: Hanoj
Po pristanku v najlepšem vietnamskem mestu krajši panoramski ogled, nato prevoz do hotela, nekaj počitka in prilagoditev na nove razmere ter večerja in nočitev.
3. dan: Hanoj
Dan je namenjen raziskovanju tega prijetnega mesta, polnega zelenih parkov, slikovitih jezer, templjev, zanimive arhitekture. Morda si bomo za začetek v mestu, ki so mu rekli tudi vzhodni Pariz, privoščili pravo francosko štručko. Vsekakor pa bomo obiskali Ho Chi Minhov mavzolej in hišo, v spominskem parku je tudi slavna pagoda enega stebra, ki spominja na lotusov cvet. Lep primer tradicionalne vietnamske arhitekture je tempelj literature. Sprehodili se bomo do jezera v starem delu, kjer bomo naleteli na veliko zanimivih spomenikov. Popoldan spoznamo še etnološki muzej, ki odlično prikazuje življenje in navade različnih ljudstev v deželi ter teater vodnih lutk, ki je ena od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Večerja in nočitev.
4. dan: zaliv Halong Bay
Čaka nas še en prelep dan, saj se bomo odpeljali do morja in se vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po čudovitem zalivu Halong. Iz turkiznega morja raste več kot tri tisoč apnenčastih otokov, ki so zaradi lepote in slikovitosti uvrščeni na seznam Unescove naravne dediščine. Na enemu od otočkov bomo raziskali manjšo podzemno jamo. Na ladji imamo okusno kosilo. Zvečer povratek v Hanoj. Nočitev.
5. dan: Hanoj-Hue
Zjutraj poletimo proti osrednjemu delu dežele. Včasih je bil Hue eden glavnih vietnamskih kulturnih in verskih centrov, po težkem obdobju diktature pa se v zadnjih letih spet razvija v cvetoče središče ob Dišeči reki. Po njej sem bomo z ladjico zapeljali do pagode Thien Mu, ki je pomembna tudi zato, ker je bila v prejšnjem stoletju središče protivladnih demonstracij. Hue slovi tudi po cesarskih grobnicah vzdolž Dišeče reke. Najlepša je verjetno grobnica vladarja Minh Manga, ki slovi po izjemni arhitekturi in dodelani dekoraciji. Nekaj časa se bomo še zadržali v starem mestu, kjer si bomo ogledali citadelo s prepovedanim mestom. Tudi to središče je pod zaščito Unesca. Večerja in nočitev.
6. dan: Hue-Hoi An
Po osrednji vietnamski cesti nas nato vodi slikovita pot mimo majhnih vasi in riževih polj ter preko prelaza Hai Van, kjer se gorska veriga spušča naravnost v južnokitajsko morje. Hoi An je bil nekoč eno najpomembnejših trgovskih pristanišč v tem delu sveta. Tu so se ustavljali trgovci iz Japonske, Indije, Indonezije, arabskega sveta, Evrope. Mestece je dovolj majhno, da si lahko tudi peš ogledamo glavne zanimivosti. Stari del, ki ga krasi očarljiva mešanica različnih arhitekturnih slogov, je pod svoje varstvo vzel Unesco. Sprehodili se bomo do pokritega japonskega mostu, videli najstarejšo hišo v mestu in dvorano, kjer so kronali cesarje. Večerja in nočitev.
7. dan: Hoi An-Danang-Saigon
Polet iz Dananga na jug države v največje mesto, več kot petmilijonski Saigon, uradno Ho Chi Minh. To je tudi gospodarsko središče Vietnama z največ tujimi podjetji. Ogled mesta. Obiskali bomo kitajsko četrt Cholon z veliko tržnico in nekaj templji. Na čase, ko je bil Saigon prestolnica francoske Indokine, nas bo spomnila katedrala Notre Dame. Čakajo nas tudi drugi pomembni
spomeniki v mestu. Večerja in nočitev.
8. dan: delta Mekonga
Ta dan se bomo srečali z delto Mekonga, ene največjih azijskih rek. Mekong je ustvaril številne kanale, otoke in s čolnom bomo lahko zapluli po tem edinstvenem ekosistemu. Na tukajšnjih riževih poljih pridelajo riža za vso deželo. Ustavili se bomo na kakšnem zanimivem otočku, kjer gojijo tropsko sadje ali orhideje. Kosilo. Pozno popoldan se vrnemo v mesto. Nočitev.
9. dan: Saigon-Cu Chi-Phnom Penh
Odpeljali se bomo do predela Cu Chi, kjer bomo v muzeju dobili v pogled v zgodovino vietnamske vojne. Tu je bilo med vojno izkopanih preko dvesto kilometrov podzemnih rovov, kjer so imeli pravo mesto z bolnišnico, zaklonišči, spalnicami, kuhinjami... Sledi pot proti Phnom Penhu, prestolnici Kambodže, ki velja za najlepše mesto francoske Indokine. Večerja in nočitev.
10. dan: Phnom Penh-Siem Reap
Za zametek Phnom Penha velja ustanovitev templja Wat Phnom. Spoznamo Kraljevo palačo in srebrno pagodo, ki premore skoraj šest ton srebra. Za pravi biser velja nacionalni muzej z zbirkami kmerske umetnosti iz vse dežele, seveda pa ne moremo niti mimo muzeja Tuol Sleng, kjer spoznamo krvavo zgodovino vladavine Rdečih Kmerov. Pozno popoldne polet v Siem Reap. Večerja in nočitev.
11. dan: Angkor Wat
Na vrsti je ogled veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Tempelj Bantay Srey ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših. Spoznali bomo še tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Večerja in nočitev.
12. dan: Angkor Wat-Evropa
Čaka nas prijeten dan, ko se bomo z ladjico zapeljali po jezeru Tonle Sap in odkrivali, kako so si domačini uredili življenje v povezavi z naravo. Slikovita narava bo kot nalašč za lepe fotografije, lahko bomo še zadnjič barantali in opravili nakupe za domače. Popoldne odhod na letališče in polet z enim postankom proti Evropi.
13. dan: Ljubljana
Z enega od bližnjih letališč se popoldne vrnemo v Slovenijo.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji