domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Hvar
Aktivne počitnice

Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem mestu na Jadranu. Privlači pa tudi z očarljivimi naselji, bogatimi umetnostnozgodovinskimi spomeniki, vinogradi, oljčnimi gaji, nasadi dišeče sivke in z borovimi gozdovi obraslimi plažami. Naš hotel bo sredi borovega gozdička z notranjim in zunanjim bazenom z morsko vodo, tu so senčne kamnite ali prodnate plaže in veliko sprehajalnih možnosti.

od 05.sep.2020
do 12.sep.2020
Cena
509 (najmanj 45 potnikov),
569 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Split-Hvar
Jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja mimo Zagreba, Zadra in Šibenika v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba mimo Šolte in Brača na otok Hvar. Pristali bomo v Starem Gradu. Še vožnja v Jelso, značilno dalmatinsko mesto na severnem delu otoka. Nastanitev v hotelu, ki je okoli 700 metrov oddaljen od mesta. Pijača dobrodošlice, večerja in nočitev.
2. dan: kopanje, Jelsa
Zajtrk. Dopoldne bomo odkrivali plaže okoli hotela in imeli prosto za kopanje, popoldne pa se bomo odpravili v bližnjo Jelso, značilno dalmatinsko mesto v osrednjem delu otoka, ki ga z južne strani obdajata najvišja hriba otoka Sv. Nikola in Hum. Glavno dogajanje je na pijaci (trgu) in na rivi (obalni promenadi), kar bomo hitro ugotovili. Arhitekturni biser je osmerokotna cerkev sv. Janeza, ki je tudi simbol mesta. Otok slovi tudi po vinski trti, zato bo po ogledu mesta po želji na vrsti obisk vinske kleti s pokušnjo glavnih vrst hvarskih vin (plavac, pošip, prošek …). Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Stari Grad, kopanje
Zajtrk. Dopoldne bomo namenili Staremu Gradu, pristanišču in letovišču na severozahodni obali. Središče mesta predstavlja Trg sv. Štefana s svetnikovo baročno cerkvijo in kasnejšim, prostostoječim zvonikom. Velika znamenitost je palača Biankini, kjer domuje mestni muzej z arheološko zbirko, razstavo predmetov antične ladje, ki je doživela brodolom, sobo kapitanov ter slikarsko galerijo. Videli bomo tudi Hektorovićev Tvrdalj, utrjeno renesančno vilo z romantičnim vrtom in ribnikom. Najbolj nenavaden spomenik pa je Hora oz. Ager Pharensis, razparcelirano polje grškega Farosa. Všeč nam bo tudi potepanje po labirintu ozkih uličic, kjer bomo odkrivali čudovito kamnito preteklost! Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.
4. dan: Vrboska, kopanje
Zajtrk. Vožnja v Vrbosko, ribiško pristanišče na koncu dolgega in ozkega zaliva, ki je eno najlepših in najbolj slikovitih krajev na otoku. Prislužil si je tudi
ime Mala Venecija oz. Male Benetke. Naselju dominira velika trdnjavska Marijina cerkev, ki je videti kot nekakšna velika kamnita ladja. Nato si bomo ogledali bogato pinakoteko v cerkvi sv. Lovrenca in Ribiški muzej. Popoldne vrnitev v hotel. Prosto za kopanje in sprehode. Večerja in nočitev.
5. dan: Paklenski otoki
Zajtrk. Po želji izlet z ladjo na Paklenske otoke - doplačilo. Jugozahodno od mesta Hvar se nahajajo Paklenski otoki, ki so danes zaščiteni kot naravni spomenik. Ime so dobili po črni smoli - paklini, ki so jo pridobivali na teh otočkih in je služila v ladjedelništvu za premaze dnov čolnov. Arhipelag je najlepši del hvarske riviere: z nizkim gozdičevjem razigrane otočke obdaja azurno modro morje, tu so prekrasne plaže, kjer se nadihamo omamnih vonjav mediteranskega rastja! Raj na zemlji! Večerja in nočitev.
6. dan: Hvar
Zajtrk. Na vrsti bo Hvar, za katerega pogosto rečejo, da je kot mesto iz pravljice. Mesto z bogato zgodovino je svojo najsijajnejšo dobo doživelo v času visoke renesanse, saj so takrat zgradili najlepše arhitekturne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: katedralo, škofijski dvor, frančiškanski samostan, Arzenal, trdnjavo Španjola, obzidje, ložo… Lahko se bomo tudi odpravili na sprehod proti Podstini. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
7. dan: prosto, kopanje, sprehodi
Zajtrk. Današnji dan je namenjen počitku oz. kopanju ali pa sprehodom po želji v bližnja naselja. Večerja in nočitev.
8. dan: Sućuraj-Drvenik-Makarska-Ljubljana
Zajtrk. Slovo od prijaznega hotela. Vožnja po vzhodnem, gorskem in ožjem delu otoka z imenom Plame. Ker za ta svet otoški zavojevalci niso imeli interesa, je tako ta del otoka ostal tak kot nekoč: malce divja narava z manjšimi naselji. Edini večji kraj je Sućuraj na skrajnem vzhodu, kjer se bomo ustavili in se sprehodili okoli mandrača. Še vožnja s trajektom na kopno, v Drvenik. Nadaljevanje poti ob obali do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. Nato vožnja mimo Splita, Zadra, Karlovca in Zagreba v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji