domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > HRVAšKA/ AKTIVNE POčITNICE > Makarska riviera - Gradac na Moru
Makarska riviera - Gradac na Moru

Skok v Hercegovino: Počitelj, Mostar, Blagaj in slapovi Kravica
Dubrovnik, sončni dragulj Dalmacije

od 12.sep.2020
do 19.sep.2020
Cena
499 (najmanj 45 potnikov),
549 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Zadar-Split-Omiš-kanjon reke Cetine-Gradac
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Zadra in Splita v Omiš, slikovito staro mesto ob izlivu reke Cetine v morje. Od tod se bomo odpravili v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave ter arhitekturne dediščine. Vožnja v Gradac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Gradac
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek... Večerja in nočitev.
3. dan: Mostar-Blagaj
Zajtrk. Vožnje v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša… Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko! Vožnja do izvira Bune v Blagaj, kjer si bomo ogledali derviški samostan, ki je vzidan ob vznožju klifa, izpod katerega na površje privre reka Buna. Samostan je bil zgrajen v 16. stoletju za potrebe derviških učenjakov, ki so se priselili v ta del Hercegovine. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: Gradac
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek... Večerja in nočitev.
5. dan: Dubrovnik
Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala... Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
6. dan: Gradac
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek... Večerja in nočitev.
7. dan: muzej Narona-slapovi Kravica-Počitelj-samostan Žitomislić
Zajtrk. Vožnja do Arheološkega muzeja Narona v Vidu, ki so ga odprli leta 2007. To je bil prvi muzej na Hrvaškem, ki so ga postavili “in situ”. Med letoma 1995 in 1996 so na tej lokaciji potekala arheološka izkopavanja, ki so privedla do zares izjemnih odkritij: najdbe rimskega templja Augusteuma ter 17 marmornih kipov rimskih cesarjev ter članov njihovih družin. Tako bomo
te veličastne kipe nadnaravne in naravne velikosti hkrati z drugimi najdbami lahko občudovali v modernem muzeju sredi vasi. Zatem si bomo ogledali veličastni slap Kravice, ki ga ustvarja reka Trebižat. S svojo širino 120 in višino 28 metrov je prava atrakcija južne Hercegovine. Do razgledne točke, od koder bo mogoč pogled na vso veličino slapa, bo treba malo peš, a ne bo nam žal. Vožnja v Počitelj, staro kamnito mestece – muzej, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zdelo, da se je ustavil čas in nas povrnil v srednji vek. Z vsakega dela mesta so čudoviti pogledi na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki. Nadaljevanje poti v Žitomiosliće, kjer si bomo ogledali pravoslavni samostan Žitomislić. Zgrajen je bil na koncu 16. stol., ponašal se je z izjemno lepim ikonostasom in skriptorijem. Med zadnjo vojno je bil porušen in kasneje obnovljen. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
8. dan: Imotski-Modro in Rdeče jezero-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v Imotski, glavno mesto prostrane Imotske krajine. V srednjem veku je bila tukaj pomembna utrjena postojanka, na kar še vedno kažejo ostanki trdnjave nad mestom. Na sprehodu po ljubkih ulicah si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti. Naš današnji cilj pa sta izjemno slikoviti kraški jezeri, Modro in Rdeče, ki sta zaščitena naravna spomenika. Modro jezero, simbol mesta, je ovalne oblike – do gladine se je moč spustiti po serpentinasti poti, ki so jo zgradili leta 1907. Rdeče jezero z obliko vodnjaka sodi med najgloblja jezera Evrope – vanj se lahko zazremo le z razgledišča nad navpičnimi stenami. Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji