domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Pelješac
Aktivne počitnice

Hotel 3*** na peščeni plaži v naravni senci stoletnih borov - vse sobe z balkonom in pogledom na morje - čudovite plaže

od 12.sep.2020
do 19.sep.2020
Cena
489 (najmanj 45 potnikov),
549 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Split-Pelješac
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Zagreba proti Dalmaciji ter mimo Splita in Neuma na polotok Pelješac, ki meri v dolžino okoli 65 km in je za Istro največji hrvaški polotok. Najvišja gora je Sveti Ilija (961 m), ki mu domačini pravijo Zmijsko brdo (Kačji hrib). Severni del je poraščen z borovimi gozdovi, na južnem pa uspevajo agrumi. Domačini pa so najbolj ponosni na vinsko trto in zasajajo nove vinograde tudi na najstrmejših pobočjih pelješkega vinogorja, zato ni čudno da na vsakem koraku vabijo vinske kleti na pokušnjo odličnih vin: dingača in postupa! Tudi klima je zelo prijetna, saj je tu najtoplejši del hrvaškega primorja. Vožnja v Trpanj, prijetno ribiško vasico oz. mestece na severnem delu polotoka. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
2. dan: Trpanj
Zajtrk. Prosto za sončenje na prodnati plaži pred hotelom in kopanje v morju ali v hotelskem bazenu s sladko vodo. Prosto popoldne za kopanje in počitek, pa tudi možnosti za sprehode je na pretek: v samo mestece, ob obali med počitniškimi vilami ali po romantični promenadi nad morjem vse do samotnih plaž! Večerja. Nočitev.
3. dan: Pelješac (Kuna, Potomje, Dingač)
Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne raziskovanje otoka z avtobusom. Najprej se bomo odpeljali v Kuno, vasico sredi vinogradov, kjer se je rodil eden največjih hrvaških slikarjev Mato Celestin Medović (1857-1920). V vasi je njegova hiša ter majhen spominski park z njegovim kipom, delo Ivana Meštrovića. Nato bomo obiskali frančiškanski samostan s cerkvijo Loretske matere božje in galerijo slik - tu je Medović začel svojo slikarsko pot. Nadaljevanje vožnje v Potomje, kjer bomo obiskali eno od slovitih vinskih kleti ter vino tudi poskusili. Možnost nakupa. Zapeljali se bomo tudi skozi tunel Dingač
in si privoščili pogled na južno stran polotoka, na področje Dingač. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Trpanj
Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja. Nočitev.
5. dan: Rajska plaža in dalmatinska večerja
Zajtrk. Po želji zjutraj prevoz z ladjo na eno od rajskih plaž. Prosto popoldne. Zvečer nas čaka dalmatinska večerja ob gasbi za ples! Nočitev.
6. dan: Orebić
Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne izlet z avtobusom v Orebić, mesto kapitanov - v 19. stol. se mesto lahko pohvali z največjim številom kapitanov na Hrvaškem. Uživali bomo v lepi arhitekturi kapitanskih hiš iz njihovega najslavnejšega obdobja ter v Pomorskem muzeju spoznavali pomorsko zgodovino. Nad mestom v pogorju, kjer je najvišji vrh Sv. Ilija, kraljuje slikoviti frančiškanski samostan iz 15. stol. z lepo cerkvico, malim muzejem in znamenitim pokopališčem kapitanov. Od tod se odpira zares prekrasen razgled na stoletne ciprese ob vznožju, na obalo, modro morje, številne otoke, še posebej na Korčulo z istoimenskim glavnim mestom - vse bo kot na dlani. Do samostana bo treba peš (okoli 30 minut), zato bo ta sprehod po želji. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
7. dan: Trpanj
Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja. Nočitev.
8. dan: Pelješac-Trstenik-Ljubljana
Zajtrk. Slovo od prijetnega hotela. Vožnja v Trstenik, ribiško vasico na južni strani otoka, kjer bo še zadnji pelješki razgled na morje z otoki. Nadaljevanje poti mimo Neuma do Omiša, slikovitega starega mesta ob izlivu reke Cetine v morje. Sprehod po mestu in nato vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji