Albanija z letalom
Aktivne počitnice
od 28.jun.2020
do 04.jul.2020
Cena
795 (najmanj 20 potnikov),
Vključuje: letalski polet, letališke takse, 6 x polpenzion, slovenskega vodnika, poldnevna izleta Tirane in Drača;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 330 evrov, all inclusive paket 174 evrov, povratni prevoz iz Maribora in Celja do ljubljanskega letališča in nazaj 35 evrov, za izlete po Albaniji;
Popusti: otrok do 6. leta plača pavšal 295 evrov (z dvema odraslima), otrok od 6.-12. leta ima 25% popusta (z dvema odraslima);
Razno: HOTEL PREMIUM BEACH 5***** sodi med najboljše hotele na albanski obali. Nov luksuzni resort neposredno ob široki peščeni plaži in obalni promenadi v Golemu, na novejšem delu albanske riviere. Hotel ima 114 luksuzno opremljenih sob (klima, lcd tv, telefon, sef, sušilec za lase, balkon, mini bar, brezplačen wi-fi), tri bare, osrednjo in a-la carte restavracijo, zunanji bazen, otroški bazen, wellness (savna, parna kopel, masaže, lepotni tretmaji...). Cena vključuje tudi uporabo senčnika in ležalnika in plaži. Do mesta Drač je 10 km, do Tirane 40 km in do letališča 40 km; slovenski vodnik bo potoval s skupino ob udeležbi najmanj 20 potnikov. V primeru manjše udeležbe slovenskega vodnika ne bo, izleti pa bodo izvedeni s pomočjo angleško ali srbsko govorečih lokalnih vodnikov;
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Tirana-Drač
Zbor potnikov na ljubljanskem letališču ob 8.00 uri. Polet letala Air Serbia ob 10.00 v Beograd, prestop in nadaljevalni polet proti Albaniji. Pristanek v Tirani ob 14.30 uri. Po ureditvi formalnosti sledi vožnja v albansko prestolnico Tirano. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta in nekaj prostega v samem središču, nato transfer do letovišča Golem pri Draču. Nastanitev v hotelu Premium Beach*****. Večerja in nočitev v hotelu.
2. dan: Drač
Zajtrk v hotelu. Prosto dopoldne za kopanje in spoznavanje okolice. Večerja in nočitev.
3. dan: Drač
Po zajtrku sledi dopoldanski ogled Drača: pristanišče, ortodoksna cerkev, beneški stolp, ostanki nekoč mogočnega amfiteatra, mestna hiša, džamija... Postanek na tržnici in v središču mesta za priložnostne nakupe... Vrnitev v hotel in prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.
4. dan: izleti (Kruje, Berat, Apolonia, Skader)
Prosti dnevi v hotelu na osnovi polpenziona. Čas za kopanje, različne aktivnosti, možnosti različnih izletov (izlet v staro prestolnico Kruje, izlet v mesto Berat – mesto tisočerih oken, izlet v Apolonio – eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Albaniji, izlet v mesto Skader ...).
5. dan: izleti (Kruje, Berat, Apolonia, Skader)
Prosti dnevi v hotelu na osnovi polpenziona. Čas za kopanje, različne aktivnosti, možnosti
različnih izletov (izlet v staro prestolnico Kruje, izlet v mesto Berat – mesto tisočerih oken, izlet v Apolonio – eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Albaniji, izlet v mesto Skader ...).
6. dan: izleti (Kruje, Berat, Apolonia, Skader)
Prosti dnevi v hotelu na osnovi polpenziona. Čas za kopanje, različne aktivnosti, možnosti različnih izletov (izlet v staro prestolnico Kruje, izlet v mesto Berat – mesto tisočerih oken, izlet v Apolonio – eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Albaniji, izlet v mesto Skader ...).
7. dan: Tirana-Ljubljana
Zajtrk. Prosto dopoldne, nato transfer na letališče Tirana. Ob 15.00 polet v Beograd in nadaljevalni polet v Ljubljano, kjer bo pristanek predvidoma ob 19.45.