DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ALBANIJA > Silvestrovanje v Albaniji
Silvestrovanje v Albaniji
Novo leto v deželi orlov
od 30.dec.2019
do 01.jan.2020
Cena
639 (najmanj 40 potnikov),
Vključuje: letalski polet Ljubljana–Tirana–Ljubljana, vse letališke takse, 3 x nočitev s polpenzionom (vključno s silvestrsko večerjo z vključeno pijačo) v hotelu Premium Beach*****, živo glasbo vsak večer, uporabo notranjega bazena, parne kopeli, savn in fitnesa, transfer iz letališča Tirana do hotela in nazaj (vključno z ogledom Tirane prvega dne), spremstvo slovenskega vodnika;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 150 evrov, soba s pogledom na morje 40 evrov/sobo, izlet v Drač in Krujo (prevoz, lokalno vodenje, vstopnina za Skenderbegovo trdnjavo in muzej ter kosilo v lok. restavraciji) 39 evrov/osebo, izlet v Berat (vključen prevoz, lokalno vodenje, vstopnina za grad in Onufrijev muzej) 35 evrov/osebo, povratni prevoz iz Maribora do Brnika 30 evrov/osebo;
Popusti: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima 15%, 3. odrasla oseba v sobi 5%;
Razno: Hotel PREMIUM BEACH***** sodi med najboljše hotele na albanski obali in je popolnoma nov luksuzni resort neposredno ob široki peščeni plaži. Hotel ima 114 luksuzno opremljenih sob (klima, lcd-tv, telefon, sef, sušilec za lase, balkon, mini bar, brezplačen Wi-fi), tri bare, osrednjo in a-la carte restavracijo, zunanji bazen, otroški bazen, notranji bazen, fitnes, wellness (savna, jakuzzi in parna kopel vključeni v ceno, masaže in lepotni tretmaji z doplačilom ...). Do mesta Drač je cca 10 km, do prestolnice Tirane 40 km in do letališča 40 km.
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Tirana-Golem
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 10. uri. Polet letala Adria Airways ob 12.10 proti Albaniji. Po ureditvi formalnosti sledi vožnja v albansko prestolnico Tirano in krožni ogled: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Ethem Begova mošeja, gledališče, ostanek enega izmed zloglasnih bunkerjev... Po krajši pavzi v središču mesta sledi transfer do obmorskega letovišča Golem v bližini Drača. Nastanitev v hotelu Premium Beach*****. Čas za prvo spoznavanje okolice... Večerja, živa glasba, zabava in nočitev v hotelu.
2. dan: Drač, Kruje
Zajtrk v hotelu. Prost dan za kopanje v hotelskem bazenu, welness, sprehode v okolico. Po želji izlet v Drač in Krujo z vključenim kosilom (vožnja mimo pristanišča in ogled starega jedra Drača z mestnim obzidjem in amfiteatrom, ortodoksno cerkvijo, beneškim stolpom, mestno hišo, mošejo... Vožnja v staro albansko prestolnico Kruje in ogled Skenderbegove trdnjave in muzeja, čas za nakup tipičnih spominkov na tamkašnjem bazarju, vrnitev v hotel ob obalo ...). Večerja, živa glasba, zabava in nočitev v hotelu.
3. dan: Berat
Zajtrk v hotelu. Prost dan v hotelu za
koriščenje hotelskih storitev oz. po želji izlet v v Berat – mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in tudi najlepših (vožnja do Berata, ogled gradu in cerkve sv. Onufrija, ki je znana po ikonah, postanek v mestnem jedru ... Popoldanska vrnitev v hotel). Počitek in priprava na najdaljšo noč. Zvečer začetek bogate silvestrske večerje v hotelski restavraciji z živo glasbo in zabavnim programom (pijača vključena ves večer). Polnočni šampanjec, ognjemet in zabava do zgodnjih ur.
4. dan: Tirana-Ljubljana
Kasnejši zajtrk v hotelu in opoldanski transfer na letališče v Tirani. Polet letala Adrie Airways ob 14.40 proti Ljubljani, predviden pristanek ob 16.15. Zaključek potovanja.