domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ANDALUZIJA/ ŠPANIJA > Andaluzija in južna Portugalska
Andaluzija in južna Portugalska
Ognjeviti španski temperament in izjemna kulturna dediščina

Andaluzija je enkratna in edinstvena pokrajina na skrajnem jugozahodu Evrope. Kot najjužnejši del Španije je vir vseh stereotipov o tej deželi - kitare, kastanjete, vroče sonce, oljke, flamenko, bikoborbe, Lorca in še bi lahko naštevali. Andaluzija je pokrajina, kjer se izgubi občutek, da smo še v Evropi. Osem stoletij prisotnosti Arabcev, Berberov, Judov in različnih krščanskih narodov je opaziti na vsakem koraku – v jeziku, kulturi, tradiciji, arhitekturi, zgodovini, kulinariki... Tradicionalen a bolj umirjen je portugalski jug, z manjšimi kraji in ribiškimi vasicami. Čudovita kombinacija za izjemna poznojesenska doživetja, ko nas lahko na jugu lahko še vedno presneti tudi prijetnih 20 in več stopinj…

od 28.nov.2021
do 02.dec.2021
Cena
680 (najmanj 20 potnikov),
730 (najmanj 15 potnikov),
780 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Malaga-Granada
Zjutraj se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo na jug Španije. Pričakuje nas vroča in temperamentna Andaluzija. Po pristanku v Malagi se odpeljemo v Granado, čudovito mesto ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo prav s padcem Granade konec vladavine Mavrov. Mesto s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zelo zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Seveda ne gre brez obiska Alhambre, slavne palače, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Večerja in nočitev.
2. dan: Granada-Cordoba-Sevilla
Zajtrk. Odhod v Cordobo, daljno in samo… »Čeprav poznam vse ceste, nikdar ne pridem v Cordobo« je napisal F.G. Lorca, še eden od andaluzijskih simbolov, v Vitezovi pesmi. Mi bomo v Cordobo seveda prispeli... Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljalo v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Zvečer prihod v Sevillo. Nočitev.
3. dan: Sevilla
Zajtrk. Dan za sproščen ogled andaluzijske prestolnice. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušujejo ozke uličice starega mesta, ogledali si bomo trg Plaza Espana. Zapeljemo se ob reki Guadalquivir, kjer stoji Zlati stolp in bikoborska arena Arenal. Popoldan nekaj prostega časa. Nočitev.
4. dan: Sevilla-Tavira-Faro-Lagos
Zajtrk. Odpeljemo se v južno portugalsko pokrajino Algarve, kjer je zaradi odmaknjenosti od klasičnih turističnih poti ostalo še veliko pristnih krajev in vasic, pokrajina pa se ponaša tudi s čudovito atlantsko obalo. Najprej se ustavimo v Taviri, kjer se reka Gilao izliva v Atlantik. Sprehodimo se po zgodovinskem mestecu in si ogledamo pomembne stavbe, med njimi cerkev Santa Maria do Castelo iz 13. stoletja. Nato nadaljujemo pot do Fara, glavno mesto pokrajine, kjer bo v starem delu mesta možnost, da popijemo kakšno kavo ali se usedemo za prigrizek. Po maši nas čaka še eno čudovito južno portugalsko mestece je Lagos, ki se ponaša z bogato zgodovino, ki je vidna v bogastvu imenitnih stavb središča mesta. Večerja in nočitev.
5. dan: Faro-Ljubljana
Zajtrk. Dopoldne še neka prostega časa v Faru… Sprehod, kava, šoping… Nato odhod na letališče in polet proti Italiji. Povratek v Ljubljano v večernih urah.
03.11.2017
Andaluzija in južna Portugalska
Lepo pozdravljeni!

Verjamem, da se turističnim agencijam po končanem potovanju ljudje oglašajo, ko s čim niso bili zadovoljni. Tokrat pa bi rada zelo pohvalila organizacijo, program in vodenje izleta ge. Judite. Z udobnim avtobusom smo se odpeljali v Bolonjo, se vkrcali na letalo in odpotovali v Andaluzijo ter tam preživeli pet nepozabnih dni. Dnevi so bili v celoti zapolnjeni z odličnim programom in odličnim vodenjem. Tudi namestitev v hotelih je bila vredna vse pohvale. Bili smo majhna skupinica, ki je tudi po zaslugi vodičke odlično funkcionirla. Kljub temu, da vam to pišem v najinem imenu mislim, da smo bili z izletom vsi zelo zadovoljni. Ge. Juditi bi se še enkrat rada zahvalila, da nam je Andaluzijo predstavila tako strokovno in zanimivo. Poleg tega pa je ustvarjala tudi prijetno in sproščeno vzdušje z občutkom za vsakega posameznega popotnika. Z veseljem se bova še kdaj udeležila potovanja z vašo agencijo, ker je presegla najina pričakovanja.

Lepo vas pozdravljava, 
Irena in Bojan
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji