domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ANGLIJA IN WALES/ ANGLIJA > Anglija in Wales (avtobus)
Anglija in Wales (avtobus)

Vabimo vas, da z nami odkrijete lepote Anglije in Walesa. Videli boste kombinacijo mogočnih normanskih utrdb, razkošnih baročnih graščin, romantičnih srednjeveških mestec ter vrtove, po katerih je Anglija tako znana. Tudi ljubitelji divje in neokrnjene narave bodo v Walesu zagotovo prišli na svoj račun, komur pa je bolj všeč obljudeno, a mirno in spokojno podeželsko okolje, bo užival v vožnji po zahodni Angliji.

od 22.jun.2019
do 30.jun.2019
Cena
1.090 (najmanj 40 potnikov),
1.190 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Avstrija-Nemčija
Večerni odhod avtobusa iz Maribora mimo Celja in Ljubljane (možni vstopi) proti Karavankam. Nočna vožnja po Avstriji in naprej v Nemčijo.
2. dan: Koln-Hoek Van Holland
Okoli poldneva postanek v Kolnu za krajši panoramski ogled in obisk znamenite katedrale. Nato vožnja na Nizozemsko in večerni prihod v pristanišče Hoek Van Holland. Vkrcanje na trajekt, namestitev v kabinah ter nočna plovba proti Angliji.
3. dan: London
Po jutranjem pristanku v Harwichu se odpeljemo do Londona, kjer nas čaka panoramski ogled: trdnjava Tower, Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, nabrežje Temze, parlament, Westminster, Knightsbrigde, Hyde park, palača Buckingham. Sprehodili se bomo od trga Piccadily do trga Trafalgar in imeli nekaj prostega časa. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev.
4. dan: Stonehenge-Salisbury-Bath-Cardiff
Zjutraj nadaljujemo pot v Stonehenge, najslavnejše prazgodovinsko najdišče na Otoku. Ni povsem jasno, kako in zakaj so ljudje pred približno 5.000 leti postavili te kamnite kroge, med ogledovanjem pa boste slišali nekaj najverjetnejših teorij. Ustavimo se tudi v srednjeveškemu mestu Salisbury z najstarejšo gotsko katedralo (njen zvonik je z 123 metri najvišji v Angliji), kjer v kapitlju hranijo originalen dokument Magna Charta Libertatum (velika listina svoboščin). Nadaljevanje v zdraviliško mesto Bath, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju. Bath je dobil ime po termalnih vrelcih, v katerih so uživali že Rimljani. Danes je znan predvsem po svoji sijajni georgijanski arhitekturi, kjer lahko najbolje začutimo bogastvo, ki se je iz celotnega imperija stekalo v Anglijo. Za konec še pot do Cardiffa, kulturnega središča Valižanov in glavnega mesta Walesa, ki jo zaznamuje kombinacija viktorijanske in moderne arhitekture. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: Cardiff-St. Davids-Aberystwith
Dopoldanska panoramska vožnja in ogled glavnih znamenitosti Cardiffa: mestna hiša, pokrita tržnica, arkade, Univerza. Sledi ogled srednjeveškega gradu. Prosto za kosilo in popoldansko nadaljevanje ob južni obali proti zahodu do slikovitega mesteca St. Davids, ki je dobilo ime po zavetniku Walesa. Krajši postanek in še vožnja do
obmorskega univerzitetnega središča Aberystwith med hribi in peščenimi plažami. Večerja in nočitev.
6. dan: Snowdonia-Caernarfon-Convy-Chester
Po zajtrku nadaljevanje poti skozi čudovito in divje območje narodnega parka Snowdonia. Prihod v Caernarfon in ogled gradu, kjer ustoličijo prestolonaslednika, ki pridobi naziv »Prince of Wales«. Sledi eden od vrhuncev potovanja – vožnja z gorsko železnico na 1.085 metrov visoki vrh Snowdon, najvišjo točko Walesa. Z vrha se v lepem vremenu odpira nepozabni razgled na večji del Walesa. Po spustu nadaljujemo pot v Convy, ki še danes z obzidjem ustvarja vtis srednjeveškega mesta. Večerni prihod v Chester, eno najstarejših mest v Angliji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Chester-Birmingham-Warwick
V Chestru nas bodo najbolj zanimale tako imenovane »Chester rows«, srednjeveške ulice z značilnimi obokanimi fasadami in galerijami. Najlepša med njimi je gotovo hiša škofa Loyda. Mestno obzidje, sicer večkrat obnovljeno in pozidano, izvira še iz časov, ko je bil Chester rimsko garnizijsko naselje, castrum, od tu tudi ime mesta. Nadaljevanje poti mimo Birminghama v Warwick in ogled enega najmogočnejših angleških gradov. Strelne line, obrambni stolpi in razkošne dvorane nam bodo pričarale življenje srednjeveških graščakov. Kot vsak britanski grad, ki da kaj nase, ima tudi ta svojega »dežurnega« duha, ki straši obiskovalce. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
8. dan: Stratford upon Avon-Cambridge-Harwich
Zjutraj se odpeljemo v bližnji Stratford, rojstni kraj Williama Shakespeara. Mestece je pravi muzej tudorske bivalne gotike, lesene hiše imajo pobeljene fasade opažene s kombinacijo dragocenih vrst lesa in mavca. Ogled slikovitega starega mestnega jedra, umetnikove rojstne hiše in cerkve sv. Trojice, kjer je Shakespearov grob. Sledi pot v Cambridge, univerzitetno mesto s številnimi kolidži. Po krajšem ogledu nadaljevanje nazaj na vzhodno obalo do pristanišča Harwich. Vkrcanje na trajekt, namestitev in nočna plovba.
9. dan: Rotterdam-Ljubljana-Maribor
Po jutranjem pristanku krajša panoramska vožnja skozi Rotterdam in nato povratek preko Nizozemske, Nemčije in Avstrije proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji