domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PORTUGALSKA/ AZORI > Azori - otok Sao Miguel
Azori - otok Sao Miguel
Edinstveno otočje skoraj sredi Atlantika

Azori so še bistveno dlje v Atlantiku kot bolj znani Kanarski otoki ali Madeira. Prav ta izoliranost jim daje še poseben čar, tako v kulturi, kjer sicer prevladuje portugalski vpliv, kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo otok Sao Miguel, kjer se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune... Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo za teden dni povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Program je zastavljen sproščeno, brez hitenja, z nekaj lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

od 26.apr.2019
do 02.maj.2019
Cena
1.220 (najmanj 25 potnikov),
1.270 (najmanj 20 potnikov),
1.320 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azori
Odpeljemo se proti enemu od okoliških letališč in z enim postankom poletimo na Azorske otoke, na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: Ponta Delgada (zajtrk, večerja)
Spoznavanje otoka bomo začeli kar v njegovem glavnem mestu, Ponta Delgada. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata... Popoldne nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.
3. dan: Faial da Terra, Sanguinho, Salto do Prego (zajtrk, piknik kosilo)
Danes se odpeljemo v majhno vasico Faial da Terra na jugovzhodu otoka. Čaka nas sprehod, ki nas pripelje v vasico Sanguinho, ki je sedaj obnovljena, potem ko so jo v začetku 70. let prejšnjega stoletja prebivalci zapustili. Hodili bomo tudi po gozdu, po okoliških hribčkih, tudi med gosto zeleno vegetacijo, ki jo lahko vonjamo na vsakem koraku. Prispeli bomo do slapu Salto do Prego, tu se nekoliko spočijemo, lahko pa se tudi okopamo. Za pot nazaj uberemo drugo traso, tako da spoznavamo nove obraze bujne narave. Popoldne nekaj prostega časa, večerja in nočitev.
4. dan: Sete Cidades (zajtrk, piknik kosilo, večerja)
Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom,
kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče, obiščemo tudi muzej starih obrti. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju tega sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.
5. dan: Lagoa do Fogo, Ribeira Grande (zajtrk, piknik kosilo)
Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali značilno proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo velja za eno od najlepših obal celotne Porugalske. Imeli bomo prelepe poglede z roba kraterja, tako da bodo naši fotoaparati gotovo veliko na delu. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Popoldne se peš odpravimo na ogled najlepših kotičkov mesteca Ribeira Grande. Ustavimo se tudi v tovarni lokalnega likerja. Vrnitev v Ponta Delgado, večerja in nočitev.
6. dan: Furnas, Terra Nostra (zajtrk, piknik kosilo, večerja)
Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Večerja in nočitev.
7. dan: Azori-Ljubljana (zajtrk)
Zjutraj se odpeljemo na letališče in z enim postankom poletimo proti domu. Z enega od okoliških letališč še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji