domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > BALTIK IN ST. PETERBURG > Baltik in St. Peterburg (avtobus)
Baltik in St. Peterburg (avtobus)
Litva, Estonija, Latvija in St. Peterburg
od 06.avg.2020
do 18.avg.2020
Cena
1.090 (najmanj 40 potnikov),
1.190 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Avstrija-Češka
Popoldanski odhod avtobusa iz Ljubljane preko Maribora in Avstrije proti Češki. Nočna vožnja.
2. dan: Poljska-Mazurija-Olsztyn-Augustow
Vožnja mimo Brna in Ostrave na Poljsko. Popoldanski prihod v Mazurijo, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu Olsztyn in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Augustow. Večerja in nočitev.
3. dan: Kurska Kosa-Nida-Klaipeda
Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta Klaipeda, kjer se vkrcamo trajekt do Kurske kose, približno 100 km dolgega peščenega nasipa, ki sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu Nida z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, večerja in nočitev.
4. dan: Šiauliai-Riga
Zajtrk. Vožnja proti mestu Šiauliai, kjer obiščemo znamenitega hriba križev, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico Riga. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica... Večerja in nočitev.
5. dan: Parnu-Tallin
Zajtrk. Vožnja proti Estoniji in prihod v letoviško in zdraviliško mesto Pärnu, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev… Popoldansko nadaljevanje vožnje v Tallin in ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Večerja in nočitev.
6. dan: Lahemaa-St. Peterburg
Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo proti vzhodu skozi narodni parka Lahemaa in proti estonsko-ruski meji. Popoldanski prihod ob Finski zaliv do Petrodvorca, slovite rezidence Petra Velikega, kjer si bomo ogledali zunanjost in razkošen park s številnimi vodnjaki, kipi, drevoredi... Po ogledu še krajša vožnja v Sankt Peterburg, verjetno eno najlepših in nekdaj najbogatejših mest v Evropi. Večerja in nočitev.
7. dan: St. Peterburg
Zajtrk v hotelu, nato obisk Ermitaža v baročnem Zimskem dvorcu, enega največjih in najbogatejših muzejev na svetu. Po ogledu muzeja pa krožni ogled mesta: otok Vasiljevski, Nevski prospekt, Isakijevska stolna cerkev, obisk Petropavlovske trdnjave z grobnico ruskih carjev. Nekaj prostega v mestnem jedru. Nočitev v hotelu (možnost vožnje z ladjo po reki Nevi ali ogled ruske folklorne predstave).
8. dan: Carskoje Selo-Latvija
Po zajtrku odhod iz Sankt Peterburga in vožnja v Carskoje selo, kjer obiščemo nekdanjo razkošno carsko rezidenco. Ogled soban in parkov. Sledi vožnja proti do rusko-latvijske meje. Prestop meje in nastanitev v Latviji.
9. dan: Vilna
Zajtrk. Odhod proti Litvi in popoldanski prihod v litovsko prestolnico Vilno. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Večerja in nočitev.
10. dan: Trakai-Varšava
Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico Trakai. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko. Popoldne krajši ogled Varšave: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Večerja in nočitev.
11. dan: Čenstohova-Ostrava-Dunaj-Maribor-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja do Čenstohove, največjega poljskega romarskega kraja. Povratek mimo Katovic na Češko in v Avstrijo. Vrnitev v Slovenijo v poznih nočnih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji