domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > BOSNA IN HERCEGOVINA/ AKTIVNE POčITNICE > Hercegovina - Boračko jezero in dolina Neretve
Hercegovina - Boračko jezero in dolina Neretve
Aktivne počitnice

Dolina Neretve s Konjicom in bližnjim Boračkim jezerom postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija. Obiskovalcem nudi veliko različnih možnosti preživljanja krajšega ali daljšega aktivnega oddiha. Od kopanja v Boračkem ali Jablaniškem jezeru, do obilico priložnosti za pohodništvo, spoznavanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti ali obisk Titovega bunkerja. Za ljubitelje adrenalina pa rafting na Neretvi. Prepričajte se tudi vi!

od 13.avg.2020
do 17.avg.2020
Cena
320 (najmanj 40 potnikov),
350 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Sarajevo-Konjic
Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba proti Slavonskemu Brodu in prestop meje z BIH. Nadaljevanje poti mimo Doboja, po slikoviti dolini reke Bosne. Prihod v Sarajevo, panoramski avtobusni ogled: zgradbi dvojčkov Momo in Uzeir, parlamenta in časopisna hiša Oslobođenje, današnji Avaz. Sprehod čez Principov most, ogled »Inat kuće«. Postanek pri sloviti Vječnici, zgrajene v času Avstro-Ogrske, a pozneje predelane v neomavrski stil po vzoru arhitekture Mameluka v Kairu... Sprehod po znameniti ulici »Ferhadija« mimo katedrale, pravoslavne cerkve, do Gazi Husrev-begove džamije. Nekaj prostega časa in sprehod po Baščaršiji. Čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevabdžinic, burekdžinic… Vožnja do Konjica in namestitev v hotelu Garden City****, večerja in nočitev.
2. dan: Boračko jezero
Po zajtrku bo sledil krajši ogled Konjica. Sprehod po slikovitem starem jedru do turškega mostu »kamena čuprija«, repovačke džamije in kompleksa frančiškanskega samostana s cerkvijo sv. Janeza Krstnika. Možnost ogleda Titovega bunkerja. Vožnja pod vznožje planine Prenj, v osrčje neokrnjene narave do ledeniškega Boračkega jezera. Čas za kopanje
in druge aktivnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: planinski pohod
Zajtrk v hotelu. Avtobusni vzpon pod vznožje Prema in organizirana planinska tura po eni izmed tamkajšnjih planinskih poti (pot bo izbrana glede na želje in strukturo potnikov in fizično pripravljenost). Kdor ne bo želel na pohod, bo lahko čas izkoristil za kopanje v Boračkem jezeru ali uživanju v hotelu (bazen, wellnes, fitness, kegljišče…). Večerja v hotelu.
4. dan: prost dan, dolina Neretve
Po zajtrku prost dan za različne aktivnosti (kopanje v Jablaniškem jezeru, možnost raftinga na reki Neretvi ali izlet v Jablanico in Mostar). Večerja v hotelu.
5. dan: Konjic-Travnik-Jajce-Banja Luka-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja do Travnika, postanek v rojstnem mestu Iva Andriča. Sprehod do rojstne hiše (možnost ogleda) in »šarene« džamije. Nato vožnja v Jajce, ogled slikovitega mesteca ob reki Plivi: Sahat kula, Medved kula, cerkev sv. Luke… Nadaljevanje po slikoviti soteski reke Vrbas proti Banja Luki in naprej proti Hrvaški. Povratek v Slovenijo v večernih urah.
6. dan: Naslov programa
Opis programa.
7. dan: Naslov programa
Opis programa.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji