domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ČEšKA > Plečnikova Praga
Plečnikova Praga
Z umetnostnim zgodovinarjem Klemnom Koširjem

POTOVANJE JE BILO NAČRTOVANO ZA OKTOBER 2022, A PRESTAVLJENO V APRIL 2023

Plečnik je v Pragi preživel deset let, se vrnil v domovino, nato pa na povabilo zopet potoval v Prago, kjer je zasnoval čudovite ambiente na praškem gradu, v kraljevih Vinohradih ter na vrtovih predsedniške rezidence v Lanyih.


Sprehodi in predavanja o Plečniku

Plečnikov Dunaj v marcu 2023

od 21.apr.2023
do 23.apr.2023
Cena
265 (najmanj 35 potnikov),
295 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana - Praga
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja v Prago, kjer se bomo najprej sprehodili do Karlovega mostu ter mimo judovske četrti Jozefov do Staromestnega trga s Staro mestno hišo in njeno znamenito astronomsko uro. Vožnja v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.
2. dan: Hradčani - Vinohradi
Zajtrk. Čaka nas obisk Hradčanov. Plečnikova dela na gradu bodo rdeča nit današnjega dne. Ogledali si bomo prvo in tretje dvorišče z monolitom in vodnjakom, ki je eno mojstrovih najbolj monumentalnih del. Sledijo vrt na Bastiji s čudovitim stopniščem, kjer se je arhitekt spogledoval z japonsko umetnostjo, ter Rajski vrt z monolitno skledo ter Bikovo stopnišče. Gotska katedrala sv. Vida je nedvomno središčna točka gradu. Prosto za kosilo po želji. Popoldne si bomo na
Venčeslavovem trgu (Vaclavske namesti) ogledali praško arhitekturo z začetka 20. stol., ko je bila Praga eno izmed evropskih središč kulture in tudi arhitektura tistega časa izpričuje bogastvo milijonskega mesta. Še posebej slovi t. i. češki kubizem v arhitekturi. Zvečer večerja v pravi češki pivnici. Vrnitev v hotel. Nočitev.
3. dan: Lany
Po zajtrku bomo obiskali Plečnikovo cerkev Srca Jezusovega v Vinohradih. Nato se bomo zapeljali do poletne rezidence predsednika Masaryka v Lanyih*. Območje z rezidenco in parkom je bilo deležno neštetih obnovitvenih projektov, njegova današnja podoba pa je rezultat obnove, ki je potekala v letih 1902–1903. Plečnik se je zadnje obnove rezidence in njene okolice lotil v letih 1921–1924. Ogled parka. Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji