domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > FRANCIJA > Normandija in Bretanija (bus)
Normandija in Bretanija (bus)
Čudovita mesta in narava dveh izjemnih francoskih pokrajin

Čudovita mesta in narava dveh izjemnih francoskih pokrajin

Stoletna plima v Mont Saint Michelu
Mont Saint Michel, čudež narave

od 18.jul.2020
do 24.jul.2020
Cena
695 (najmanj 40 potnikov),
755 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Avstrija-Nemčija-Francija-Metz
Odhod avtobusa iz Maribora ob 3.00 zjutraj. Vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani ter vožnja preko Avstrije in Nemčije proti Franciji. Vmes postanki in malica na poti. Popoldanski prihod v Francijo in vožnja mimo Strassbourga proti Metzu. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Metz-Normandija-Etretat-Falaise d'Aval-Le Havre-Caen
Nadaljevanje poti proti Normandiji. Popoldne prispemo na atlantsko obalo v mestece Etretat, kjer boste občudovali osupljivo obalo, obdano s krednatimi pečinami, ki jih je čudovito obdelala narava. Časa bo dovolj za sprehod do znamenitih pečin Falaise d’Aval. Sledi pot mimo Le Havra in preko mostu Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture. Proti večeru prispemo v Caen. Večerja in nočitev.
3. dan: Caen-Bayeaux-Cote d'Nacre-Arromanches-Caen
Najprej se odpeljemo na ogled slovitih tapiserij v Bayeauxu. Sledi ogled znamenitosti in krajev, ki so igrali glavno vlogo pri izkrcanju zaveznikov leta 1944 in »Dnevu D«. Vožnja ob obali zavezniškega izkrcanja, Cote d’Nacre skozi Lounges sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji), Arromanches… V Caenu obiščemo odlični Memorialni center s filmskim prikazom izkrcanja, ogledamo si tudi muzej. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Caen-Mont St. Michel-St. Malo-Cote d'Emeraude
Jutranja vožnja do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana Mont St. Michel., “čudežu zahodnega sveta”. Ogled slikovite granitne vzpetine, ki jo plima vsakodnevno spreminja v otok, ob oseki pa pot lahko opravite peš. Na vrhu je benediktinski samostan, okoli pa
vasica, vajena turističnega vrveža. Nato nas pričakuje zanimivo in slikovito obmorsko mestece Saint Malo, pristanišče z dolgo in ponosno zgodovino pomorskih raziskovalcev, trgovcev in gusarjev. Obdano je z obzidjem in del tega bomo lahko prehodili. Nadaljujemo ob bretanski Smaragdni obali (Cote d’Emeraude), kjer bomo občudovali plaže in pečine, ki se dvigajo visoko iz morja: Fort la Latte, Cap Frehel… Večerja in nočitev.
5. dan: Morlaix-Brest-Quimper-Carnac-Nantes
Po zajtrku vožnja preko St. Brieuca do Morlaixa. V okolici obisk ene izmed cerkva z značilno »Kalvarijo«. Sledi vožnja do Bresta in krajša panorama tega najbolj zahodno ležečega francoskega pristaniškega mesta. Naslednji postanek bo v mestu Quimper, ki je znano tudi kot kulturna prestonica Bretanije. V popoldanskem času nadaljevanje poti v Carnac. Postanek pri enem najpomembnejših nahajališč megalitskih kamnov. Vožnja proti Nantesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
6. dan: Nantes-Burgundija-Alpe
Zajtrk in panoramska vožnja skozi mesto Nantes: grad bretanskih vojvod, katedrala … Sledi vožnja po dolini Loire in preko Burgundije. Nastanitev nekje na območju francoskih Alp. Nočitev.
7. dan: Mt. Blanc-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku prestop meje skozi predor Mt. Blanc ali Frejus in nadaljevanje vožnje po severni Italiji. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji