domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > GRčIJA > Grčija - od Soluna do Aten ter Lefkada
Grčija - od Soluna do Aten ter Lefkada
Klasična Grčija in kratek oddih na rajskem otoku Lefkada
od 08.okt.2021
do 15.okt.2021
Cena
890 (najmanj 20 potnikov),
990 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Dunaj-Solun
Dopoldanski odhod iz Ljubljane ter prevoz do Dunaja. Sledi polet v Solun. Nočitev.
2. dan: Solun in gora Olimp
Zajtrk in ogled Soluna. Videli bomo mestno obzidje, znamenito Rotundo, ustavili se bomo ob Belem stolpu in si ogledali cerkev sv. Sofije. Solun je bil tudi pomembna postojanka apostola Pavla v tedanji Makedoniji. Po ogledu mesta se odpeljemo do narodnega parka Olimp. Z avtobusom bomo šli do ploščadi, od koder se bomo odpravili na krajši pohod. Spoznavali bomo pogorje Olimpa, uživali bomo v lepih pogledih na okolico in slapove... Večerja.
3. dan: Solun-Meteora-Termopile-Delfi
Zajtrk in odhod proti Meteori, kjer nas pričakujejo slikoviti samostani, ki so sezidani vrh izredno visokih in težko dostopnih naravnih kamnitih stolpov ter so za samostani na gori Atos najpomembnejša skupina pravoslavnih samostanov v Grčiji. Prvi puščavniki so se tukaj naselili v 11. stoletju. Od 14. do 16. stoletja je nastalo 24 samostanov, veliki umetniki tistega časa pa so jih okrasili s freskami in ikonami. Ogledamo si tudi delavnico izdelovanja ikon. Po ogledu pot do Delfov pod južnimi pobočji Parnasa. Na poti postanek v Termopilah, kjer so Perzijci po izdaji premagali Špartance. Večerja in nočitev.
4. dan: Delfi-Lefkada
Zajtrk. Ogledamo si muzej, kjer naletimo na najlepše kipe, reliefe in druge predmete, ki so jih našli na območju preročišča, med njimi je čudovit kip voznika četverovprege. Sledi ogled arheološkega prostora – sveta cesta in ob njej zakladnice grških mest, Apolonov tempelj, poligonalni zid z imeni osvobojenih sužnjev in prvi notni zapis pesmi v čast Apolonu, gledališče, stadion. Delfsko preročišče velja za eno najslikovitejših arheoloških najdišč v Grčiji in pogled s stopnišča antičnega gledališča je res nepozaben. Tu so se sprejemale pomembne politične in vojaške odločitve, pa tudi navadni ljudje so prihajali po nasvete. Po ogledu vožnja do otoka Lefkada. Večerja in nočitev.
5. dan: počitnice
Dan za počitek, sprehode, občudovanje narave… Večerja in nočitev.
6. dan: Lefkada-Patras-Olimpija-Navplion
Po zajtrku se odpeljemo
na otok Peloponez. V Patrasu se ustavimo za ogled mogočne grške pravoslavne cerkve sv. Andreja. Vožnja v Olimpijo, kjer za vsakokratne olimpijske igre moderne dobe prižgejo olimpijski ogenj. Ogled arheološkega prostora s templjem boga Zevsa, Herinega templja, stadiona, palestre, gimnazije in arheološkega muzeja. Ta hrani čudovit kip Praksitelesovega Hermesa, mojstrovino klasične umetnosti iz 4. stoletja pr. n. št. Preko Arkadije nas pot nato prinese do slikovitega Navpliona, ki je bil prva prestolnica Grčije. Večerja in nočitev.
7. dan: Navplion-Epidavros-Mikene-Korint-Atene
Zajtrk. Nato nas čakajo Mikene. Ogled Agamemnonovega mesta pod goro Sv. Elije z znamenitimi levjimi vrati, muzejem, Atrejevo zakladnico. V Epidavrosu nas bo sprejelo najbolj akustično antično gledališče. Tu še danes v poletnih mesecih uprizarjajo dramske igre. Res bomo navdušeni nad mojstrstvom starih gradbenikov. Nadaljevanje poti proti Atenam, na poti postanek ob Korintskem prekopu, s katerim sta povezani dve morji, Jonsko in Egejsko. Nočitev.
8. dan: Atene-Dunaj-Ljubljana
Zajtrk. Povzpnemo se na slavno Akropolo, s katere je čudovit pogled na mesto in okolico vse do Pireja. Šli bomo skozi mogočne Propileje, se sprehodili ob Erehteonu s kariatidami in Partenonu, dorskem templju boginje Atene, ki je dala mestu ime. Popoldan ogled ostalih znamenitosti Aten: predsedniške palače s kraljevo stražo, trga Sintagma in Omonia, knjižnica, akademija, univerza, Hadrijanov slavolok... Zvečer odhod na letališče in polet na Dunaj. Sledi še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji