domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > GRčIJA > Novoletna Grčija
Novoletna Grčija
Od Aleksandra Velikega do grških mislecev
od 28.dec.2020
do 03.jan.2021
Cena
830 (najmanj 20 potnikov),
930 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Dunaj-Solun
Dopoldanski odhod iz Ljubljane ter prevoz do Dunaja. Sledi polet v Solun. Nočitev.
2. dan: Solun in gora Olimp
Zajtrk in ogled Soluna. Videli bomo mestno obzidje, znamenito Rotundo, ustavili se bomo ob Belem stolpu in si ogledali cerkev sv. Sofije. Solun je bil tudi pomembna postojanka apostola Pavla v tedanji Makedoniji. Po ogledu mesta se odpeljemo do narodnega parka Olimp. Z avtobusom bomo šli do ploščadi, od koder se bomo odpravili na krajši pohod. Spoznavali bomo pogorje Olimpa, uživali bomo v lepih pogledih na okolico in slapove... Večerja.
3. dan: Meteora-Termopile-Delfi
Zajtrk in odhod proti Meteori, kjer nas pričakujejo slikoviti samostani, ki so sezidani vrh izredno visokih in težko dostopnih naravnih kamnitih stolpov ter so za samostani na gori Atos najpomembnejša skupina pravoslavnih samostanov v Grčiji. Prvi puščavniki so se tukaj naselili v 11. stoletju. Od 14. do 16. stoletja je nastalo 24 samostanov, veliki umetniki tistega časa pa so jih okrasili s freskami in ikonami. Ogledamo si tudi delavnico izdelovanja ikon. Po ogledu pot do Delfov pod južnimi pobočji Parnasa. Na poti postanek v Termopilah, kjer so Perzijci po izdaji premagali Špartance. Večerja in nočitev.
4. dan: Delfi-Olimpija
Zajtrk. Ogledamo si muzej, kjer naletimo na najlepše kipe, reliefe in druge predmete, ki so jih našli na območju preročišča, med njimi je čudovit kip voznika četverovprege. Sledi ogled arheološkega prostora – sveta cesta in ob njej zakladnice grških mest, Apolonov tempelj, poligonalni zid z imeni osvobojenih sužnjev in prvi notni zapis pesmi v čast Apolonu, gledališče, stadion. Delfsko preročišče velja za eno najslikovitejših arheoloških najdišč v Grčiji. Vožnja do Olimpije na polotoku Peloponezu in ogled arheološkega prostora s templjem boga Zevsa, Herinega templja, stadiona, palestre, gimnazije. Priprava na prihod novega leta. Večerja v hotelu in nočitev.
5. dan: Olimpija-Navplion
Poznejši zajtrk. Še nekaj prostega časa v Olimpiji, kjer za vsakokratne olimpijske igre moderne dobe prižgejo olimpijski ogenj. Preko Arkadije nas pot nato prinese do slikovitega Navpliona, ki je bil prva prestolnica Grčije. Večerja in nočitev.
6. dan: Navplion-Epidavros-Mikene-Korint-Sounion-Atene
Zajtrk. Nato nas čakajo Mikene. Ogled Agamemnonovega mesta pod goro Sv. Elije z znamenitimi levjimi vrati, muzejem, Atrejevo zakladnico. V Epidavrosu nas bo sprejelo najbolj akustično antično gledališče. Tu še danes v poletnih mesecih uprizarjajo dramske igre. Res bomo navdušeni nad mojstrstvom starih gradbenikov. Nadaljevanje poti proti Atenam, na poti postanek ob Korintskem prekopu, s katerim sta povezani dve morji, Jonsko in Egejsko. Popoldne izlet do rta Sounion, kjer bomo občudovali ruševine znamenitega Pozejdonovega templja. Nočitev.
7. dan: Atene-Dunaj-Ljubljana
Zajtrk. Povzpnemo se na slavno Akropolo, s katere je čudovit pogled na mesto in okolico vse do Pireja. Šli bomo skozi mogočne Propileje, se sprehodili ob Erehteonu s kariatidami in Partenonu, dorskem templju boginje Atene, ki je dala mestu ime. Še ogled ostalih znamenitosti Aten: predsedniške palače s kraljevo stražo, trga Sintagma in Omonia, knjižnica, akademija, univerza, Hadrijanov slavolok... Odhod na letališče in polet na Dunaj. Sledi prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji