domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > HRVAšKA/ ČRNA GORA > Dubrovnik in skok v Črno goro
Dubrovnik in skok v Črno goro
Hotel 3* se nahaja sredi zelenih borovcev in oljk ob obali polotoka Babin Kuk, le nekaj minut hoje od plaže in nedaleč od starega mestnega jedra Dubrovnika. Polotok Babin Kuk je s treh strani obdan z morjem in se ponaša s številnimi čudovitimi plažami, vključno z znamenito plažo Copacabana.
od 26.sep.2020
do 03.okt.2020
Cena
639 (najmanj 45 potnikov),
699 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Trogir-Dubrovnik
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja proti Dalmaciji. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Nadaljevanje proti Dubrovniku. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
2. dan: Dubrovnik
Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala ... Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Babin Kuk
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek… Večerja in nočitev.
4. dan: Črna Gora: Boka Kotorska, Kotor, Budva
Zajtrk. Vožnja v Črno goro, v Boko Kotorsko, edini fjord v Sredozemlju – zaliv se je kar 32 km globoko vsekal v kamnito pogorje Orjena in Lovćena. Prvi postanek bo v Kotorju, mestu, ki ga je Unesco uvrstil med spomenike najvišje kategorije. Sprehod po mestu z ogledom
glavnih znamenitosti. Vožnja proti Budvi. Sprehod po obnovljenem mestecu, ki slovi kot glavno turistično središče črnogorske obale. Ob vračanju v hotel se bomo iz Tivata s trajektom zapeljali v Bijelo. Tako bomo prečkali mogočni zaliv Boke Kotorske tudi po vodni poti in občudovali vso njegovo mogočnost. Večerja in nočitev.
5. dan: Babin Kuk
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek… Večerja in nočitev.
6. dan: z ladjo na Lokrum-z žičnico Na Srđ
Zajtrk. Prosto za počitek ali sprehode v lepo okolico. Po želji izlet z ladjico na otoček Lokrum ter z žičnico na Srđ (odločitev in plačilo ob prijavi). Otoček nasproti Dubrovnika slovi po čudovitem rastlinju in odlični zgodovini, saj se ne imenuje zaman "Otok kraljev". Sprehod do slanega jezera - Mrtvega morja, plaže in trdnjave. Vrnitev z ladjico na celino. Očaral nas bo tudi vzpon z žičnico na Srđ, hrib nad mestom, od koder je čudovit razgled na Dubrovnik in okoliške otoke. V stari trdnjavi je zanimiv muzej o domovinski vojni. Večerja in nočitev.
7. dan: Babin Kuk
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek… Večerja in nočitev.
8. dan: Dubrovnik-Trsteno-Ston-Ljubljana
Po zajtrku slovo od Dubrovnika. Vožnja v Trsteno, kjer bomo obiskali arboretum, najboljši spomenik hrvaške vrtne arhitekture, prekrasen romantični vrt z baročnim vodnjakom. Nato vožnja ob obali do začetka polotoka Pelješca - zapeljali se bomo do Stona, mesteca s slavno zgodovino, in občudovali trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. In še vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji