domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Dubrovnik

Z ladjo na otoček Lokrum - z žičnico na Srđ - arboretum Trsteno – skok v Črno Goro: Boka Kotorska, Njeguši, Cetinje

od 01.maj.2019
do 05.maj.2019
Cena
369 (najmanj 35 potnikov),
419 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Trogir-Dubrovnik
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja proti Dalmaciji. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Nadaljevanje proti Dubrovniku. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
2. dan: Dubrovnik
Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala ... Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Črna gora: Kotor-Cetinje-Budva
Zajtrk. Prosto za počitek ali sprehode v lepo okolico. Po želji celodnevni izlet v Črno goro (odločitev in plačilo ob prijavi). Vožnja ob obali v Boko Kotorsko, edini fjord v Sredozemlju - zaliv se je kar 32 km globoko vsekal v kamnito pogorje Orjena in Lovćena. Prvi postanek bo v Kotorju, mestu, ki ga je Unesco uvrstil med spomenike najvišje kategorije. Sprehod po mestu z obiskom Pomorskega muzeja. Najlepši del izleta pa bo vsekakor vzpon po slikoviti panoramski cesti na obronke Lovćena in prihod v vas Njeguši, poznani po izvrstnem pršutu in siru. Tudi mi ju bomo poskusili. Nato vožnja v Cetinje, nekoč najmanjšo evropsko prestolnico, danes pa kulturno središče Črne gore. Obisk Knežjega dvora - muzeja. Sledi spust na drugo stran proti Budvi. Sprehod po obnovljenem mestecu,
ki slovi kot glavno turistično središče črnogorske obale. Iz Tivata se bomo s trajektom zapeljali v Bijelo in tako prečkali mogočni zaliv Boke Kotorske. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: z ladjo na Lokrum-z žičnico Na Srđ
Zajtrk. Prosto za počitek ali sprehode v lepo okolico. Po želji izlet z ladjico na otoček Lokrum ter z žičnico na Srđ (odločitev in plačilo ob prijavi). Otoček nasproti Dubrovnika slovi po čudovitem rastlinju in odlični zgodovini, saj se ne imenuje zaman "Otok kraljev". Sprehod do slanega jezera - Mrtvega morja, plaže in trdnjave. Vrnitev z ladjico na celino. Očaral nas bo tudi vzpon z žičnico na Srđ, hrib nad mestom, od koder je čudovit razgled na Dubrovnik in okoliške otoke. V stari trdnjavi je zanimiv muzej o domovinski vojni. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: Dubrovnik-Trsteno-Ston-Ljubljana
Po zajtrku slovo od Dubrovnika. Vožnja v Trsteno, kjer bomo obiskali arboretum, najboljši spomenik hrvaške vrtne arhitekture, prekrasen romantični vrt z baročnim vodnjakom. Nato vožnja ob obali do začetka polotoka Pelješca - zapeljali se bomo do Stona, mesteca s slavno zgodovino, in občudovali trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. In še vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji