domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Dugi otok
Aktivne počitnice

Dugi otok je največji otok zadarskega arhipelaga in že samo ime nakazuje na njegovo izjemno dolžino (kar 45 km). Otok zaznamuje razgibana obala, kjer se čudovite peščene plaže izmenjujejo s strmimi klifi. Dugi otok je raj za ljubitelje neokrnjene narave, saj očara z mogočnim narodnim parkom Telašćica s slanim jezerom Mir ter čudovito plažo Sakarun, ki velja za eno izmed najlepših peščenih plaž Jadrana s turkizno barvo morja.

od 05.sep.2020
do 12.sep.2020
Cena
539 (najmanj 45 potnikov),
599 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Zadar-Dugi otok-Božava
Odhod iz Ljubljane ob 3.30. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Zadar, od koder se bomo s trajektom podali na Dugi otok. Še kratka vožnja do ljubke vasice Božava, kjer bomo v izbranem hotelu nastanjeni ves čas bivanja na otoku. Nastanitev. Prosto popoldne. Večerja in nočitev.
2. dan: Božava
Zajtrk. Najprej se bomo sprehodili po ribiški vasici Božava, nato si bomo ogledali oljarno, kjer pridelujejo domače oljčno olje (možnost nakupa). Nadaljevanje vožnje do naselja Veli Rat, kjer so leta 1849 zgradili najvišji svetilnik Jadrana, saj meri kar 42 m in je zares čudovit motiv za fotografe! Ogled svetilnika in kapelice sv. Nikolaja ter prosto za kopanje po želji na bližnji peščeni plaži. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
3. dan: prosto za kopanje
Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
4. dan: N.P. Telašćica
Zajtrk. Izlet v Narodni park Telašćica, ki velja za enega izmed najlepših na Hrvaškem. Nahaja se na jugozahodnem delu otoka in privablja s številnimi naravnimi fenomeni, med katerimi je najbolj pomembno 10 m globoko slano jezero Mir, na obalah katerega najdemo zdravilno blato. Do jezera Mir, kjer se lahko tudi kopamo, nas čaka okoli 45 minut nenaporne hoje po ravnem in urejenem terenu. Na poti nas bodo pozdravili dalmatinski osli, po želji se bomo lahko povzpeli do razgledne točke (10 min hoje navkreber), kjer so vidni impozantni 161 m visoki klifi, se sprehodili okoli jezera … Čas bo tudi za individualno raziskovanje, kopanje v jezeru ali pa si boste po želji v konobi privoščili kosilo. Popoldne se bomo zapeljali do majhne vasice Sali, ki velja za glavno mesto otoka. Sprehodili se bomo po rivi ter obiskali gotsko
župnijsko cerkvico sv. Marije z renesančnim portalom. Za konec dneva nas čaka še pokušnja vina in domačega kozjega sira (možnost nakupa). Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: prosto za kopanje
Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
6. dan: Kornati
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek …

Večerja in nočitev. Po želji možnost celodnevnega izleta s kosilom v Narodni park Kornati, ki velja za najgostejši arhipelag Sredozemskega morja. Z manjšimi ladjicami bomo pluli med čudovitimi otočki, videli znamenite navpične stene »krune« ter si privoščili tudi odlično dalmatinsko kosilo!
7. dan: prosto za kopanje
Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
8. dan: Dugi otok-Zadar-Ljubljana
Zajtrk. Slovo od hotela. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Nato slikovita vožnja po jadranski magistrali s prekrasnimi razgledi na mimo bežeče otoke in dalje mimo Reke in Ilirske Bistrice v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji