domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Mandarine in Dubrovnik
Vožnja z ladjo po delti Neretve – fotosafari, obiranje mandarin, kosilo na plantaži mandarin, zabava, ples in še kaj!
od 24.okt.2020
do 26.okt.2020
Cena
189 (najmanj 45 potnikov),
229 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Makarska-Neum
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Dalmacijo. Pod strmimi stenami Biokova se bomo ustavili v Makarski in se sprehodili po privlačnem pristaniškem mestu. Nadaljevanje vožnje ob obali vse do Neuma. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Dubrovnik
Zajtrk. Izlet v Dubrovnik, ki je gotovo najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja imenitne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami – po želji se bomo sprehodili po obzidju, od koder se nam bo odprl zanimiv razgled na mesto
na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežev dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Prosto za počitek ali lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Nato vožnja do začetka polotoka Pelješca, Ston, mestece s slavno zgodovino, kjer bomo občudovali občudovali obzidje, trdnjave … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: obiranje mandarin-kanali Neretve-Ljubljana
Zajtrk. Že sam pogled na polja zelenih dreves z oranžnimi mandarinami je nadvse privlačen, kaj šele obiranje teh žlahtnih in sočnih plodov. Na ladji nam bodo ponudili pijačo dobrodošlice in fige in tako bomo začeli z “berbo”. Nato bomo s posebnimi neretvanskimi ladjami zapluli po slikovitih kanalih delte Neretve, opazovali naravo, fotografirali rastlinje in ptice, pluli bomo po jezeru Kuti in si privoščili bogato kosilo. Večerna vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji