domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Petrčane

Nastanitev v odličnem hotelu 4* v vasici Petrčane z zunanjim in notranjim bazenom! Starodavni mest Zadar in Nin - narodni park Paklenica - izlet na Pag in plovba po kanjonu reke Zrmanje

od 07.sep.2019
do 14.sep.2019
Cena
599 (najmanj 45 potnikov),
659 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Zadar-Petrčane
Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja v Dalmacijo v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Vožnja v hotel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Nin
Zajtrk. Ta dan si bomo ogledali bližnji Nin, ki leži na majhnem otočku, ki ga s kopnim povezujeta dva mostova. Tudi to mestece se ponaša z izjemno zgodovino: tu je bila rimska Aenona, središče antične Liburnije, tu so živeli hrvaški kralji … Ogledi. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
3. dan: Petrčane
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
4. dan: izlet na Pag
Zajtrk. Danes se bomo zapeljali na otok Pag in obiskali mesto Pag, najpomembnejše zgodovinsko in kulturno mesto otoka ter veliko pristanišče, ki mu je pridobivanje soli precej krojilo usodo. Ogled glavnih znamenitosti: gotsko-renesančne Marijine cerkve, Knežjega dvora, Galerije paške čipke, škofijske palače, modernega mostu Katine iz leta 2010, občudovali bomo umetnine slavnega arhitekta in kiparja Juraja Dalmatinca … Obiskali bomo tudi arheološko področje Stari Pag z romansko cerkvico sv. Marije. Po želji si bomo lahko za spomin kupili čudovito paško čipko, za potešitev lakote pa izvrstni paški sir. Vožnja do Fortice, ostankov velike trdnjave, ki je nekoč nadzirala ladje, ki so plule skozi ožino. Od trdnjave, ki jo obkroža nenavadna mesečeva kamnita pokrajina, je prelep razgled na moderni paški most. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: Petrčane
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja
in nočitev.
6. dan: plovba po kanjonu reke Zrmanje
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek …

Večerja in nočitev. Po želji možnost celodnevnega izleta z ladjo (odločitev in plačilo vodniku v hotelu) do Novigradskega morja, kjer se bomo podali na plovbo z ladjo po kanjonu reke Zrmanje, ki izvira pod Velebitom iz močnega kraškega izvira in se izliva v Novigradsko morje. Med plovbo nas čakajo čudoviti razgledi na pokrajino, kjer so v šestdesetih letih 20. stol. posneli filme o Vinetouju, poglavarju Apačev iz romanov Karla Maya. Vrnitev v hotel.
7. dan: Petrčane
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
8. dan: narodni park Paklenica-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v Starigrad, malo pristanišče ob obali Velebitskega kanala, ki je izhodišče za vstop v Narodni park Paklenica. Paklenica s prostranim gozdom in dvema nadvse slikovitima kanjonoma s prepadnimi stenami leži v jugovzhodnem delu Velebita in je priljubljena točka za alpiniste in navadne izletnike, ki obožujejo neokrnjeno divjo naravo. Tudi mi si bomo privoščili prijetno in nenaporno hojo do gorske koče in nazaj. Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji