domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > HRVAšKA > Ugljan - obiranje oljk
Ugljan - obiranje oljk
Darilo: 0,5 l oljčnega olja z Ugljana!

Ugljan slovi po odličnem oljčnem olju in 2000-letni tradiciji pridelave olja, saj na otoku najdemo več kot 180.000 oljk, ki so jih s pridom izkoriščali že stari Rimljani!

od 25.okt.2019
do 27.okt.2019
Cena
229 (najmanj 340 potnikov),
269 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Zadar-Preko-trdnjava sv. Mihaela
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Zadar, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Kratka plovba na otok Ugljan v kraj Preko. Po pristanku nas čaka daljši, a nenaporen sprehod (1,5 ure v eno smer) s številnimi postanki za razglede do srednjeveške trdnjave sv. Mihaela iz 13. stol., ki so jo zgradili v času Beneške republike. Čeprav je trdnjava danes v ruševinah, je z nje čudovit razgled na Zadar, Velebit in zadarski arhipelag s skoraj 250 otoki … Pripravite fotoaparate! Vrnitev v Preko, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: obiranje oljk
Zajtrk. Dopoldne nas v čudovitem oljčnem nasadu čaka obiranje oljk. Razložili nam bodo postopek in tradicijo pridelave oljčnega olja na otoku, ogledali si bomo antični mlin, pripravili pa nam bodo tudi izvrstno kosilo v naravi. Vsak bo prejel tudi darilo – 0,5 l odličnega lokalnega oljčnega olja! Po kosilu si bomo ogledali še nekaj otoških znamenitosti: ostanke rimske rustikalne vile, mestece Ugljan s samostanom sv. Hieronima iz 15. stol. z enoladijsko gotsko cerkvijo, baročni dvorec Califfi iz 17. stol. …Vrnitev v hotel in prosto do večerje. Nočitev.
3. dan: Galovac-Zadar-Ljubljana
Po zajtrku se bomo z ladjico zapeljali
na otoček Galovac, ki mu domačini pravijo tudi Školjić, in ki ga prekriva bujna mediteranska vegetacija. Na otoku se nahaja frančiškanski samostan sv. Pavla Puščavnika iz 15. stol. V virih najdemo, da so otoček najprej poselili redovniki pavlinci, po katerih se cerkev sv. Pavla tudi imenuje, frančiškani pa so samostan dobili v posest leta 1446 in v njem delovali nekaj stoletij. Danes je v samostanskih prostorih muzejska zbirka starih knjig pisanih v glagolici in galerija slik. Vrnitev na Ugljan, nato pa vožnja s trajektom v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Nato slikovita vožnja po jadranski magistrali s prekrasnimi razgledi na mimo bežeče otoke v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji