domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > HRVAšKA > Vis - prvomajske počitnice
Vis - prvomajske počitnice
Prijetni in nenaporni planinski izleti - z ladjo na otok Biševo z Modro špiljo
od 27.apr.2019
do 02.maj.2019
Cena
329 (najmanj 35 potnikov),
399 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Split-Vis-Komiža
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po "splitski rivi", ki jo krasijo palme. Od tod se bomo s trajektom odpeljali na Vis, otok v srednje dalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Nadaljevanje poti na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.
2. dan: Komiža, plaža »Mamma Mia«
Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) - to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja. Popoldne nas čaka slikovit sprehod (2 uri v eno smer) iz Komiže pod obronki brda Bonovo do Barjaške uvale, kjer so leta 2017 snemali film »Mamma Mia«. Vračali se bomo mimo cerkvice sv. Blaža s čudovitimi razgledi na Komiški zaliv. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: prosto ali izlet na Biševo
Zajtrk. Prosto za sprehode ali počitek. Ali pa po želji izlet z ladjo (doplačilo) na otok Biševo. Na otoku je več jam - špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Po želji bomo šli na drugo stran otoka v Porat peš (čez vrh Biševa in mimo vasice Polje s cerkvico sv. Silvestra - 1,5 ure v eno smer) ali z ladjo po severni strani otoka. Po koncu izleta se bo prileglo še odlično kosilo. Popoldne vrnitev v Komižo. Večerja in nočitev.
4. dan: izlet po otoku
Zajtrk. Izlet v notranjost otoka. Videli bomo Titovo špiljo ter se nato peš (1 ura nenaporne planinske poti v eno smer) podali do cerkvice sv. Duha pod Humom (587 m), najvišjim vrhom otoka. Če vam je planinska pot prenaporna, se lahko odločite za podoben ogled opisanih znamenitosti z džipi (za doplačilo). Po želji se bomo nazaj grede ustavili na pokušnji dobrega domačega vina. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
5. dan: mesto Vis
Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka - v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev ... Popoldne nas čaka nenaporen sprehod (2 uri v eno smer) po rivi do uvale Stonca in dalje do trdnjave sv. Jurija. Pot bomo nadaljevali skozi vas Rogačić vse do uvale Parja, kjer si bomo ogledali vojaški podkop Jastug. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
6. dan: Vis-Split-Ljubljana
Zajtrk. Prosto do odhoda trajekta z Visa v Split. Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji