domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Škotska in Irska (bus)
Škotska in Irska

Obiščite dve nepozabni deželi.

od 20.jul.2020
do 01.avg.2020
Cena
1.690 (najmanj 30 potnikov),
1.790 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Avstrija-Nemčija
Popoldan se bomo odpeljali z avtobusom iz Maribora (potniki boste lahko vstopili tudi v Celju in Ljubljani) ter prestopili mejo na Karavankah in nadaljevali vožnjo preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.
2. dan: Nemčija-Luksemburg-Bruselj-Zeebrugge-Anglija
Dopoldne prispemo v Luksemburg in se odpravimo na sprehod v jedro glavnega mesta. Po krajšem ogledu se odpravimo naprej preko Bruslja proti pristanišču Zeebrugge. Zvečer se vkrcamo na trajekt in se nastanimo v kabinah. Čaka nas nočna plovba proti Angliji.
3. dan: Hull-York-Glasgow
Zjutraj priplujemo v Hull. Odpeljemo se do mesta York na ogled znamenite katedrale. Iz Anglije se odpravimo proti Škotski, natančneje proti Glasgowu, največjemu škotskemu mestu. Med ogledi nas navduši mogočna gotska katedrala, trg George Square in druge znamenite stavbe z bogato arhitekturno vrednostjo (muzejska četrt, univerza). Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.
4. dan: Glasgow-Edinburg
Danes je na vrsti ogled najlepšega škotskega mesta. Zapeljali se bomo na grič Calton, od koder je najlepši pogled na slavno ulico Princes street. Peljali se bomo mimo palače Holyrood, se sprehodili po Royal Mileu in si ogledali katedralo sv. Gila ter obiskali hišo Johna Knoxa. Popoldan spoznamo mogočno edinburško trdnjavo, kjer bomo med številnimi zanimivostmi videli tudi škotske kraljevske regalije. Imamo tudi nekaj prostega časa, ko se bomo lahko sprehodili po Princes Streetu, eni najlepših ulic na celotnem Otoku. Nočitev v hotelu. Po želji in če bo možno večerni ogled škotske folklorne predstave.
5. dan: Edinburg-Perth-Dunnottar-Aberdeen
Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače Scone, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven, v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu Dunnnottar, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto Aberdeen. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.
6. dan: Aberdeen-Blair-Culloden-jezero Loch Ness-Fort William
Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja ter obisk destilarne viskija. Opoldan si ogledamo še čudovit grad Blair Atholl, kjer tamkajšnji vojvoda bdi nad edino zasebno vojsko v deželi. S potovanjem bomo nadaljevali mimo narodnega parka »Highland Wildlife« in se ustavili ob prizorišču bitke pri Cullodenu. Vožnja mimo Invernessa, ki je odlično izhodišče za obisk jezera Ness, najbolj znanega po ljubki pošasti Nessie. Mogoče jo bomo z razvalin gradu Urquhart zagledali tudi mi, saj je od tu pogled na jezero najlepši. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta Fort William ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.
7. dan: Oban-otok Mull-otok Iona-Oban-okolica Glasgowa
S trajektom se bomo odpeljali na otok Mull, ki je znan po prijaznih ljudeh. Od tu nas nato loči le še kratek skok do Ione, zibelke krščanstva na Škotskem. Obiskali bomo tamkajšnjo stolnico in
najstarejše pokopališče v deželi. Majhen otoček je res nekaj posebnega in na njem lahko začutimo posebno energijo. Popoldan se vrnemo v Oban. Nočitev v hotelu na poti proti Glasgowu.
8. dan: Troon-Larne-Belfast-Dublin
Zjutraj se bomo odpeljali proti pristanišču Troon. S trajektom se bomo odpravili na Severno Irsko do pristanišča Larne ter naprej do prestolnice Belfast. Mnogi so presenečeni nad prijetnim mestom, saj imajo v mislih predvsem “verske vojne” in zaton mnogih panog, ki so mestu nekoč prinašale pomemben zaslužek. Belfast nas bo presenetil z obilico zanimivih stavb, cerkva, seveda pa si bomo ogledali tudi ulice, ki še danes pričajo o nekdanjih spopadih. Po krajšem ogledu nadaljevanje vožnje proti jugu. Prestopili bomo mejo na Irsko in v večernih urah prispeli v Dublin. Večerja in nočitev.
9. dan: Dublin
Dopoldne se bomo odpravili na panoramski ogled mesta in se seznanili z dublinskimi zanimivostmi: katedralo sv. Patrika, najstarejšo univerzo na Irskem Trinity College, kjer imajo shranjeno znamenito knjigo “Book of Kells”, živahno ulico O' Connell in spomenikom Jamesa Joyca. Sledi ogled pivovarne Guinness in pokušina njihovega črnega piva. Popolne bo namenjen še zadnjim nakupom spominkov in sprehodu po četrti najbolj slavnih dublinskih pivnic in lokalov… Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.
10. dan: Dublin-Clonmacnoise-Moherski klifi-Limerick
V kraju Clonmacnoise obiščemo enega najpomembnejših zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Sledi pot na zahodno obalo, kjer nas čaka presenečenje v obliki znamenitih moherskih klifov. Tu nam bo jemalo dih ob dvestometrskih stenah, ki se navpično spuščajo v morje. Pozno popoldne nas čaka še vožnja mimo Ennisa do Limericka, kjer nas bo čakala večerja in nočitev.
11. dan: Limerick-Adare-Rock of Cashel-Rosslare
V zgodnjem dopoldnevu se bomo odpravili do najlepše tipične irske vasice Adare. Po ogledu nas bo pot vodila do znamenitega samostana Rock of Cashel, kjer občudujemo mogočne razvaline srednjeveške cerkve in samostana. Popoldne prispemo v pristanišče Rosslare, kjer nas čaka vkrcanje in namestitev v dvoposteljnih kabinah. Po večerji nočna plovba proti Franciji.
12. dan: Cherbourg-Reims
Zajtrk na ladji in dopoldanski pristanek v pristanišču Cherbourg v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom proti Reimsu. Nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.
13. dan: Strasbourg-München-Salzburg-Ljubljana-Maribor
Nadaljevanje poti proti domu z nekaj postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji