domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ISLANDIJA > Prvomajski skok na Islandijo
Prvomajski skok na Islandijo
Dežela ognja in ledu
od 01.maj.2019
do 05.maj.2019
Cena
1.120 (),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Reykjavik
Jutranji zbor potnikov na letališču v Ljubljani in čarterski polet v Keflavik na Islandiji. Avtobusna vožnja po polotoku Reykjanes do Hafnirja, manjše ribiške skupnosti, in do stika evrazijske in severnoameriške tektonske plošče na konca polotoka. Sprehod po »mostu« dveh kontinentov. Vožnja v Reykjavik, nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Thingvellir-Geysir-Gullfoss
Po zajtrku celodnevni izlet po islandskem »Zlatem trikotniku«: narodni park Thingvellir, kjer je leta 930 v času fevdalne Evrope začel delovati prvi islandski parlament. Nato vožnja do termalnih vrelcev Geysir, po katerih so vsi gejzirji dobili ime, in do gejzirja Strokkur, ki izbruhne vsakih nekaj minut. Še ogled slapa Gullfoss, po mnenju mnogih najlepšega na otoku, ogled cerkve Skalholt in sprehod po mestecu Hveraterdi. Vrnitev v Reykjavik in nočitev.
3. dan: Reykjavik, Modra Laguna
Zajtrk. Prost dan v mestu oz. po želji organiziran ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi
več kot polovica vseh Islandcev (ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana-Bisera, obisk muzeja skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja). Popoldne možnost izleta v Modro laguno in kopanje v geotermalni vodi. Nočitev v hotelu.
4. dan: Seljalandsfoss-Skgafoss-Vik
Po zajtrku celodnevni izlet na južno obalo. Vožnja po islandskem podeželju do slapa Seljalandsfoss, ki se spušča 60 metrov globoko, nato še do največjega slapu Skógafoss. Postanek v mestecu Vik, kjer je vulkanska peščena plaža s črnim peskom. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Vrnitev v Reykjavik in nočitev.
5. dan: Reykjavik-Ljubljana
Po zajtrku prosto za samostojne oglede in nakupe. Po želji (in glede na vremenske pogoje) odprava z ladjo na opazovanje kitov ali pa jahanje islandskih konjev. Transfer na letališče in polet v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji