domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ITALIJA > Kalabrija - potovanje in počitnice
Kalabrija - potovanje in počitnice
Čudoviti italijanski jug
od 02.nov.2022
do 06.nov.2022
Cena
660 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Lamezia-Altomonte-Jonsko morje
Jutranji odhod do beneškega letališča in polet na jug Italije. Po pristanku se podamo na raziskovanje gorate notranjosti Kalabrije. Obiščemo kakšno slikovito mestece Altomonto, ki leži ob strmih pobočjih Pollinskega hribovja. Sprehod po labirintih ozkih in strmih uličicah srednjeveškega mesteca. Dan zaključimo na obali Jonskega morja. Večerja in nočitev.
2. dan: Corigliano Calabro-Rossano-Santa Severina-Le Castella-Tropea
Zajtrk. Pot nas danes vodi nazaj na zahodno stran italijanskega »podplata«, z Jonskega na obalo Tirenskega morja. Ogledali si bomo Corigliano Calabro, ki slovi po mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti v Rossano, slikovito hribovsko mestece, ki je bilo v srednjem veku eno glavnih bizantinskih središč, kar se še danes odraža v arhitekturi številnih cerkva. Nadaljevanje vožnje v Santa Severino, ki sodi v kategorijo najlepših italijanskih mestec in ga krasi odlično ohranjen normanski grad. Postanek v kraju Le Castella, ki ga obdajajo prekrasne peščene plaže. Tu stoji aragonski grad iz 14. in 15. stoletja, ki se ponaša z najbolj romantično lego v vsej Italiji ter kraljuje na otočku, ki je s celino povezan le s tankim peščenim jezikom. Po ogledih vožnja do hotela na obali Tirenskega morja. Večerja in nočitev.
3. dan: Tropea
Zajtrk. Prosto za sprehode, počitek, oglede… Večerja in nočitev.
4. dan: Capo Vaticano-Scilla-Reggio di Calabria
Zajtrk. Pot proti jugu začnemo na razgledni točki Belvedere del Faro, od koder se nam odpre razgled na dih jemajočo obalo rta Capo Vaticano, ožino med Sicilijo in Kalabrijo, vulkan Etno ter Eolsko otočje. Nadaljevanje poti v Scillo, ki nas bo spomnila na mitološko zgodbo o Odiseju ter pošastih Scili in Karibdi. Sodi med najslikovitejša kalabrijska mesteca na obali Tirenskega morja. Vzeli si bomo čas za potep po stari ribiški četrti Chianalea, kjer se kamnite hišice dobesedno spajajo z morjem. Videli bomo ribiče, ki krpajo mreže ali popravljajo čolne, saj četrt še vedno živi od ribolova. Vožnja v Reggio Calabria, največje kalabrijsko mesto. Ima prijetno lego v objemu masiva Aspromonte ob Messinski ožini. Sprehodili se bomo po promenadi ob morju, ki jo je Gabriele D'Annunzio poimenoval za "najlepši kilometer Italije". Ogledali si bomo katedralo z mnogimi umetninami, po želji pa bomo obiskali Arheološki
muzej, kjer domujeta slavna kipa grških junakov - Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Večerja in nočitev.
5. dan: Pentedattilo-Gerace-Locri-Lamezia-Benetke-Ljubljana
Zajtrk. Danes bomo obkrožili skrajni jug italijanskega škornja. Vožnja do ploščadi, od koder bomo imeli lep razgled na Pentedattilo, ki je bil ob svojem nastanku grška kolonija. Zdaj je mestece zaradi hudih potresov zapuščeno, o njem pa kroži nekaj krvavih zgodb in legend. Nas bo navdušil pogled na čarobno mesto, ki se vzpenja na pobočju gore Calvarie, ki spominja na velikansko roko kiklopa s petimi prsti - od tod tudi grško ime. Nadaljevanje poti ob južni obali s pogledi na Jonsko morje na eni strani ter pobočja masiva Aspromonte na drugi, kjer se sončijo vasice Bovesie, področja Kalabrije, kjer sta še živi grška kultura ter grški jezik. Naš današnji cilj je Gerace, ki sodi na seznam najlepših italijanskih mestec. Odlično ohranjeno srednjeveško mestece se nahaja znotraj Narodnega parka Aspromonte. Sprehod po mestu nas bo popeljal v bogato zgodovino. Ker je mesto nekoč imelo čez sto cerkva, je poznano tudi z imenom "Mesto stotih zvonov". Videli bomo ostanke starega normanskega gradu palače nekdanjih imenitnežev, normansko katedralo, ki je največji sakralni spomenik Kalabrije… Nato se bomo posvetili Veliki Grčiji (Magna Graecia), kot so v antiki poimenovali področje v južni Italiji z grškimi kolonijami ter obiskali arheološko področje Locri Epizefiri. Po ogledih pot proti letališču ter polet v Benetke. Nato še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo naše potovanje.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji