domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ITALIJA > Novoletna Sicilija
Novoletna Sicilija
Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih arheoloških spomenikov
od 28.dec.2021
do 01.jan.2022
Cena
640 (najmanj 20 potnikov),
690 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Palermo-Monreale-Palermo
Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od okoliških letališč ter poletimo na čudovito Sicilijo. Spoznavanje otoka začnemo v Monrealu. Tu stoji veličastna katedrala z mozaiki iz 12. in 13. stoletja. Nato spust v Palermo in že prvo spoznavanje živahne prestolnice. Včasih je bilo to eno najpomembnejših in najbogatejših mest v Evropi in veliko nekdanjega blišča še danes prepoznamo v mešanici različnih arhitekturnih slogov. Večerja in nočitev.
2. dan: Palermo-Cefalu-Enna-Taormina
Odhod v Cefalu, eno najzanimivejših mestec na Siciliji. Sprehod po ozkih mestnih ulicah nas bo zopet vrnil v pretekle čase. Videli bomo stolnico, ki se ponaša z bizantinskimi mozaiki, prav tako pa je zanimivost mestna pralnica iz arabskih časov. Pot nas nato vodi preko notranjosti otoka, kjer nas čaka Enna, ki se ne ponaša le s čudovitimi pogledi na velik del otoka, ampak tudi s katedralo, ki je pod zaščito Unesca. Nočitev.
3. dan: Etna-Taormina
Pred nami je obisk simbola Sicilije, ognjenika Etne. Z avtobusom se bomo povzpeli na skoraj dva tisoč metrov višine, nato pa gremo po želji lahko še višje z žičnico in terenskimi vozili (doplačilo). Uživali bomo v pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Popoldne pa se spoznamo še z enim najbolj prijetnih in sproščenih otoških mestec, Taormino. Ta nas očara z romantičnimi ulicami in prijetnim sredozemskim razpoloženjem,
spoznamo pa tudi lep starogrški amfiteater. Večerja in nočitev.
4. dan: Sirakuza-Agrigento
Danes nas čaka pot do Sirakuze, ki so znane kot rojstno mesto matematika Arhimeda in kot eno največjih središč grške civilizacije. Glavne znamenitost so antično gledališče in amfiteater, Apolonovo svetišče, Dionizijevo uho. Nato nas čaka še Agrigento, najpomembnejše arheološko najdišče otoka. Nekdaj je mogočno mesto štelo okrog 200.000 prebivalcev. Sprehodili se bomo po Dolini templjev, kjer so ohranjena mnoga grška svetišča in templji. Pričakovanje novega leta na prostem. Nočitev.
5. dan: Agrigento-Marsala-Erice-Ljubljana
Sproščen novoletni dan. Postanek v Marsali, kjer lahko kupimo steklenico najbolj znanega otoškega vina »Marsala«. Za konec se povzpnemo na Erice, ki se ponaša s slikovito lego in čudovitimi pogledi. Odhod na letališče in polet do enega od okoliških letališč, od tam pa sledi še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji