domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ITALIJA/ RAZSTAVE > Rimske počitnice in Van Gogh
Rimske počitnice in Van Gogh

Film "Rimske počitnice" (1953), ki ga obožujejo številne generacije, je bil v celoti posnet v Rimu, v njem pa sta igrali dve največji hollywoodski ikoni: Audrey Hepburn in Gregory Peck. Romantična komedija si je prislužila tri oskarje.

V Rim se bomo tudi sami podali na »rimske počitnice« in si ogledali najlepše lokacije, ki smo jih občudovali v filmu: Španske stopnice, kjer je Joe Bradley spodbudil princeso Ann, da poskusi sladoled, in s tem se začnejo prave počitnice. Uživali bomo ob fontani Trevi, kamor gre Ann do bližnjega frizerja, na rimskem Forumu, kjer Joe naleti na spečo princeso, videli bomo tudi Angelski grad, ki je bil prizorišče njunega plesnega večera in Panteon s tipičnimi rimskimi kavarnami, kjer sta glavna protagonista preživeli veliko časa. Vse to in še več!

V Rimu si bomo ogledali tudi razstavo, posvečeno znamenitemu nizozemskemu postimpresionistu Vincentu Van Goghu, ki se bo prav v času našega obiska Rima odvijala v rimski palači Bonaparte.

od 03.nov.2022
do 06.nov.2022
Cena
399 (najmanj 35 potnikov),
469 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Kalistove katakombe – cerkev sv. Pavla izven obzidja
Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Padove in Bologne, čez Apenine ter skozi razgibano gričevnato Toskano v Lacij. Cilj našega potovanja je večno mesto - Rim, prestolnica Italije, središče stoletnih zvrsti umetnosti in ne nazadnje zibelka krščanstva. Na poti v Rim si bomo vzeli tudi čas za ogled filma »Rimske počitnice«. Najprej nas čaka obisk katakomb sv. Kalista, enih izmed številnih starokrščanskih podzemnih pokopališč ob stari Apijski cesti. Nato bomo obiskali baziliko sv. Pavla zunaj obzidja z zanimivimi medaljoni, ki v mozaični tehniki prikazujejo vse papeže od sv. Petra do danes. Ogledi. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.
2. dan: Vatikan z Vatikanskimi muzeji – Angelski grad – Trastevere
Po zajtrku vožnja v Vatikan. Ogled Trga in bazilike sv. Petra z njegovim grobom in mnogimi svetovno znanimi umetninami ter grobnicami papežev, še posebej sv. Janeza Pavla II. Po želji tudi vzpon na kupolo, od koder je prekrasen razgled na vse mesto. Nato ogled Vatikanskih muzejev z bogatimi zbirkami najrazličnejših umetnin, s freskami okrašenih soban in pa s slavno Sikstinsko kapelo, kjer kraljuje Michelangelova Poslednja sodba. Sprehodili se bomo še do Angelskega gradu, mogočne trdnjave, ki so jo zgradili leta 135 kot mavzolej cesarja Hadrijana in njegove družine. Dan bomo zaključili v rimski soseski Trastevere, tipični italijanski četrti ozkih ulic, srednjeveških hiš in ljubkih restavracij. Tukaj si bomo privoščili večerjo. Vrn
itev v hotel in nočitev.
3. dan: Antični in baročni Rim – Razstava Van Gogh – Trg Navona
Zajtrk. Čaka nas raziskovanje antičnega in baročnega Rima! Najprej bomo obiskali cerkev sv. Petra v verigah s slavnim Michelangelovim kipom Mojzesa. Videli bomo tudi cesarske forume in znameniti Konstantinov slavolok. Vstopili bomo v Kolosej in se sprehodili po rimskem Forumu, upravnem središču starega Rima. Sprehodili se bomo tudi mimo Beneškega trga in videli spomenik domovini ter se povzpeli na Kapitol s kipom Marka Avrelija na konju. V palači Bonaparte si bomo ogledali razstavo »Van Gogh«, ki s 60 deli in številnimi biografskimi podatki rekonstruira Van Goghovo življenje in tako obeležuje njegovo izjemno osebnost v svetu umetnosti. Dan bomo zaključili na trgu Navona, ki s čudovitim Berninijevim vodnjakom in baročnimi cerkvami sodi med najlepše rimske trge. Prosto za večerjo po želji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: Sv. Janez v Lateranu – antični in baročni Rim – Angelus domini na Trgu sv. Petra
Zajtrk. Zjutraj bomo obiskali baziliko sv. Janeza v Lateranu, ki jo imenujejo "mati in glava vseh cerkva na svetu", saj je rimska katedrala - škofijski sedež papežev, nato pa peš nadaljevali raziskovanje večnega mesta: Španske stopnice, romantični vodnjak Trevi, Panteon. Opoldne nas čaka običajno srečanje s papežem Frančiškom - Angelus Domini na Trgu sv. Petra. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev proti domu. Vožnja mimo Firenc, Bologne in Benetk v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji