domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Sardinija in Korzika (letalo)
Bisera Sredozemskega morja

Korziki še danes pravijo Otok lepot, prav nič pa za njo ne zaostaja tudi sosednja Sardinija. Redkokje naletimo na toliko naravnih lepot in prijetnih obmorskih mestec kot prav na teh dveh otokih, ki sicer pripadata dvema državama, Franciji in Italiji. Čeprav ne ležita daleč od kopnega, sta vseeno ohranili samosvojo kulturo in navade, drugačno razmišljanje in tudi posebne kulinarične značilnosti. Udobno potovanje v obe smeri z letalom.

od 27.apr.2019
do 02.maj.2019
Cena
840 (najmanj 35 potnikov),
890 (najmanj 25 potnikov),
940 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Cagliari
Zjutraj se bomo odpeljali do enega od italijanskih letališč in poleteli na Sardinijo. Pristali bomo na jugu tega lepega otoka, v živahni prestolnici Cagliari. Panoramski ogled mesta, ki so mu vladali različni gospodarji, kar je vidno v slogih mnogih spomenikov, palač, cerkva. Mestno središče je polno ozkih uličic, ki dajejo poseben čar in slikovitost. Večerja in nočitev.
2. dan: Cagliari-Barumini su Nuraxi-Tharros-Oristano-Alghero
Nadaljevanje ogledov v Cagliariju, nato pa pot proti severu tega sredozemskega otoka. Naš prvi postanek bo v zgodovinskem kraju Barumini su Nuraxi, kjer bomo spoznali največji sklop nuraghov na otoku, ki so najlepši primerek tukajšnje prazgodovinske kulture. V bližini mesta Oristano bomo obiskali ostanke antičnega mesteca Tharros, ki so ga zgradili Feničani in je postalo izredno pomembno pristanišče za dolga stoletja. Po ogledih pot do prijetnega obmorskega mesteca Alghera. Večerja in nočitev.
3. dan: Alghero-Castelsardo-Costa Smeralda-Palau-Capo d' Orso-Santa Teresa
Staro mestno jedro Alghera je še vedno obzidano in med sprehodom bomo občudovali stare hiše, katedralo, spoznali bomo cerkev sv. Frančiška… Popoldne pot po severnem delu Sardinije. Čaka nas nov sardinski biser, mestece Castelsardo. Kot že njegovo ime pove, nad njim kraljuje grad. Tu tu bomo okoli starega mestnega jedra našli obzidje, ki obdaja tudi stolnico sv. Antona. Dan končamo na Smaragdni obali, ki se ponaša z mnogimi letoviškimi kraji in lepimi plažami. Ena od zanimivosti je tudi Medvedja skala (Capo d'Orso). Večerja in nočitev.
4. dan: Santa Teresa-Bonifacio-Sartene-Ajaccio
Zjutraj se s trajektom odpeljemo na bližnjo Korziko. Kmalu bomo zagledali Bonifacio, ki ga zaznamuje citadela, zgrajena nad
previsnimi skalami. Pravijo mu tudi korziški Gibraltar, ponaša se z lepo ohranjenimi starimi hišami in ozkimi uličicami. Nadalje nas čaka Sartene, ki ga je pisatelj Merimee označil kot najbolj korziškega med korziškimi mesti. Verjetno ga je na to misel napeljala zgodovina s krvavimi vendetami v teh krajih. Pot nadaljujemo v Ajaccio, rojstni kraj generala Napoleona, za Slovence pa tudi »kraj nesrečnega imena«. Sprehodili se bomo po trgu generala Focha, si ogledali katedralo in Napoleonovo rojstno hišo. Nočitev.
5. dan: Ajaccio-Les Calanques-Porto-Corte-Porto Vecchio-Bonifacio
Gremo še nekoliko bolj proti severu, kjer kmalu naletimo na eno od največjih naravnih znamenitosti otoka. Občudovali bomo Les Calanques, pravi skalnat gozd iz granitnih rdeče-oranžnih vrhov in pečin. Tudi Unesco je ta kraj vključil na seznam svoje naravne dediščine. Sprehod ob morju v Portu, morda kavica in nato pot v notranjost Korzike, ki je hribovita in slikovita. Ovinkaste ceste nas pripeljejo v Corte, kulturno prestolnico otoka, ki se ponaša z edino univerzo na Korziki. Nato se zopet spustimo v nižavje, tokrat se bomo proti jugu vračali ob vzhodni obali. Prenočevanje v Porto Vecchiu ali Bonifaciu (odvisno od trajektne povezave na Sardinijo). Nočitev.
6. dan: Korzika-Sardinija-Alghero-Ljubljana
Zjutraj se s trajektom vrnemo na Sardinijo in se odpeljemo do letališča. Polet do enega od okoliških krajev in nato še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji