domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Sardinija in Korzika
Bisera Sredozemskega morja

Korziki še danes pravijo Otok lepot, prav nič pa za njo ne zaostaja tudi sosednja Sardinija. Redkokje naletimo na toliko naravnih lepot in prijetnih obmorskih mestec kot prav na teh dveh otokih, ki sicer pripadata dvema državama, Franciji in Italiji. Čeprav ne ležita daleč od kopnega, sta vseeno ohranili samosvojo kulturo in navade, drugačno razmišljanje in tudi posebne kulinarične značilnosti. 

od 24.apr.2020
do 29.apr.2020
Cena
530 (),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Italija
Večerni odhod proti Italiji in nočna vožnja mimo Benetk.
2. dan: Livorno-Bastia- Scala di Santa Regina-Evisa-Spelunca-Porto
Jutranji prihod v Livorno in vkrcanje na ladjo za Korziko. Opoldanski pristanek v mestu Bastia. Vožnja skozi sotesko Scala di Santa Regina in preko prelaza Vergio do gorske vasice Evisa. Nato se spustimo ob soteski Spelunca do romantičnega obmorskega letovišča Porto. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (v primeru zasedenosti nastanitev v Evisi ali Pianu).
3. dan: Porto-Ajaccio-Propriano-Sartene
Po zajtrku vožnja mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih Calanche. Krajši postanek in vožnja mimo Sagonskega zaliva do glavnega mesta Ajaccio. Postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku, nato sprehod skozi jedro mesta mimo Napoleonove rojstne hiše. Prosto za kosilo in nakupe... Popoldanski odhod do Propriana, enega najpomembnejših letoviških predelov Korzike, nato pa vzpon do bližnjih vasice Sartene, ki veljajo za “najbolj korziško od vseh mest”. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.
4. dan: Bonifacio-St. Teresa di Gallura-Castelsardo-Alghero
Zajtrk. Vožnja v Bonifacio, za mnoge najlepši kraj na Korziki, zgrajen na skalnatih pečinah nad morjem. Obisk mestnega jedra in nenavadnega pokopališča, “mesta mrtvih”. Vkrcanje na trajekt za Sardinijo, po enourni plovbi pristanek v St. Teresa di Gallura ter nadaljevanje poti ob severozahodni obali. Postanek v Castelsardu, slikovitem obzidanem mestecu z impozantno lego nad morjem. Prihod v lepo turistično
mesto Alghero, ki kaže vpliv katalonsko-aragonske arhitekture. Sprehod po mestnih uličicah in ogled cerkve sv. Frančiška. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: Alghero-Palau-Cap d’Orso-Costa Smeralda-Olbia
Zajtrk. Najprej ogled enega izmed sardinskih prazgodovinskih spomenikov, trdnjave Palmavera, ki je bila zgrajena iz belega kamna in stoji na obali. Sledi potovanje preko slikovite notranjosti in hribovskega predela Gallura, bogatega s plutovci. Kmalu prispem do rta Cap d’Orso. Vzpon na naravno znamenitost, gigantsko skalo v obliki medveda. Popoldne vožnja s postanki ob znani otoški plaži Costa Smeralda (Smaragdna obala) za občudovanje letoviških krajev z zanimivo arhitekturo kot sta Porto Cervio in Baia Sardinia. Večerni prihod v pristanišče Golfo Aranchi (ali Olbia). Vkrcanje na ladjo in nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Nočna plovba proti celini.
6. dan: Livorno-Ferrara-Benetke-Ljubljana-Maribor
Jutranji pristanek v Livornu. Izkrcanje in vožnja do Ferrare za krajši ogled starega jedra s katedralo in trdnjavo d’Este. Nadaljevanje mimo Benetk in prihod v Slovenijo v zgodnjih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji