domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > KANARSKI OTOKI > Kanarski otoki (Tenerife in Gran Canaria)
Kanarski otoki (Tenerife in Gran Canaria)
Aktivne počitnice
od 27.apr.2021
do 03.maj.2021
Cena
890 (najmanj 30 potnikov),
950 (najmanj 20 potnikov),
990 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Tenerife
Jutranji transfer do enega od okoliških letališč in polet proti Kanarskim otokom. Vožnja do enega od letoviških krajev na otoku, nočitev.
2. dan: izlet po otoku Tenerife
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku. Zapeljemo se mimo plaže La Arena do klifov Los Gigantes. Spoznamo Orotavo, nato pa se odpeljemo v Icod de Vinos, kjer se ustavimo ob najstarejšem drevesu na svetu – Zmajevem drevesu. Nato vožnja skozi Garachico, kjer je možen lep panoramski postanek, in vožnja po serpentinah do vasice Masca, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na celotno obalo. Večerja in nočitev.
3. dan: prost dan
Zajtrk. Prost dan za raziskovanje, uživanje na plaži, sprehode... Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: otok Gomera
Po zajtrku imamo prosto oziroma se po želji udeležimo izleta na sosednji otok Gomera. Vožnja do pristanišča in odhod s trajektom na Gomero, ki je najmanjši otok arhipelaga. Gomera se ponaša z neokrnjeno naravo, veličastnimi soteskami, tropskimi dolinami z nasadi banan in citrusov ter na drugi strani suho pokrajino tisočerih kaktusov. Odpeljemo se do narodnega parka Garajonay pod Unescovo zaščito, kjer se nato sprehodimo do vrha. Obiščemo spektakularno dolino Gran Rey, nato pa imamo tudi nekaj prostega časa, ko se lahko namočimo v Atlantskem oceanu. Povratek s trajektom na Tenerife. Nočitev.
5. dan: Narodni park Teide-Gran Canaria
Po zajtrku izlet na vulkansko goro Teide, ki je najvišji vrh Španije in eden izmed redkih še aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas bo vodila skozi narodni park Canadas Del Teide, ki je znan po
površju, ki spominja na luno. Park je znan po številnih endemičnih vrstah flore in favne. Po želji (doplačilo) vzpon z žičnico pod vrh gore, kjer lahko uživamo v čudovitih razgledih na Kanarske otoke. Sledi odhod v pristanišče in prevoz s trajektom do sosednjega otoka Gran Canaria. Nočitev.
6. dan: izlet po otoku Gran Canaria
Zajtrk. Čaka nas celodnevni izlet po »majhnem kontinentu«, kot otok pogosto imenujejo. Občudovali bomo pokrajino, ki se spreminja od peščenih sipin do bujne tropske poraščenosti v notranjosti otoka, nasadov banan in mnogih skalnatih pobočjih, ki se ponekod veličastno spuščajo v morje. V notranjosti otoka bomo obiskali zanimive vasice Arucas, Teror, Bandama ter za konec spoznali tudi prestolnico Las Palmas, od koder se je Krištof Kolumb podal na odkrivanje Amerike oziroma pomorske poti do Indije. Večerja in nočitev v hotelu.
7. dan: Gran Canaria-Ljubljana
Zajtrk. Dopoldanski transfer na letališče in polet do bližnjega letališča. Sledi še transfer do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji