domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > LAPONSKA > Božiček na Laponskem
Božiček na Laponskem
od 15.dec.2017
do 17.dec.2017
Cena
979 (najmanj 40 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Rovaniemi
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču predvidoma zjutraj in polet posebnega letala na Finsko. Pristanek in vožnja do mesta Rovaniemi blizu severnega tečajnika, zgrajenega po načrtih slavnega arhitekta Alvara Aalta. Krajši ogled in možnost obiska živalskega vrta s tipičnimi severnimi živalmi (sivi volk, los, snežna sova, polarni medved, jeleni…). Nastanitev v hotelu. Zvečer ob ugodnih vremenskih razmerah občudovanje severnega sija (Aurore Borealis).
2. dan: Rovaniemi
Po zajtrku odhod na arktično avanturo. Najprej obisk farme haskijev in vožnja (1 km, pribl. 5−7 minut) na saneh, ki jih vlečejo haskiji. Sledi obisk farme jelenov s predstavitvijo severnjaškega načina življenja in vzreje severnih jelenov. Za konec še krajša vožnja z jelenjo vprego in prečkanjem severnega polarnega kroga. Popoldne obisk muzeja Arktikum s prikazom življenja v arktičnem območju ter zgodovine in kulture Laponcev. Po želji vožnja z motornimi sanmi po idilični zasneženi okolici. Čas bo tudi za sprostitev v hotelski savni. Nočitev v hotelu.
3. dan: Rovaniemi-Ljubljana
Zajtrk. Prevoz do severnega tečajnika in obisk božičkove vasice. Obisk Božička v njegovi pisarni, ogled pošte, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta in čas za pisanje božičnih voščilnic ter nakupe v božično okrašenih trgovinah. Za najmlajše možnost obiska Božičkovega parka v bližini ali poskus tradicionalnega ribolova za odrasle. Popoldanski transfer do letališča in polet proti Ljubljani s pristankom v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji