domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > NEMčIJA > Berlin in Dresden
Berlin in Dresden
od 11.apr.2019
do 14.apr.2019
Cena
570 (najmanj 35 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Berlin
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču ter polet dopoldanski polet proti Berlinu. Po prihodu avtobusni krožni ogled: Olimpijski stadion, kjer so leta 1936 potekale XI. Olimpijske igre, Reichstag – nemški parlament, promenada Unter den Linden (na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala), Aleksander platz, Potsdamer platz, prehod Checkpoint Charlie (najbolj znani prehod med razdeljenim Berlinom), muzejski otok, ostanki zidu ob reki (East Side Gallery – 1.3 kilometra dolg zid ob reki Spree je prekrit s 106 poslikavami umetnikov z vsega sveta). S podzemno železnico se bomo nato podali na še natančnejše raziskovanje mesta. Sprehodili se bomo do zgodovinskih Brandenburških vrat in slavoloka zmage ter se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Povzpeli se bomo na 368 metrov visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali 360° panoramo Berlina. Sprehod mimo »rdeče« mestne hiše do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel. Večerja, nočitev.
2. dan: Berlin
Zajtrk. Danes potujemo z metrojem. Dopoldan namenimo obisku Novega muzeja z egipčansko zbirko, ki se med drugim ponaša z znamenitim kipom kraljice Nefretete. Sledi sprehod do študentskega parka, kjer bomo poskusili znameniti cury wurst in si privoščili kavico ali pivo. Obvezen sprehod po aveniji Unter den Linden. Ogled Reichstaga – nemškega parlamenta. Večerja in nočitev.
3. dan: Dresden
Po zgodnjem zajtrku vožnja do Dresdna, ki velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Ob koncu druge svetovne vojne je bilo mesto porušeno skoraj do tal in obnova še vedno poteka. Najmogočnejša
je palača Zwinger – splet poslopij in trgov, kjer lahko počivate na klopi v parku, občudujete arhitekturo, kiparsko okrasje in razstave. Del prostorov zaseda odlična Gemaldegalerie. Nedaleč je mogočno poslopje Opere, ki jo je narisal arhitekt G. Semper. Tudi do obnovljene zgradbe Frauenkiche ne boste hodili dolgo. Je v celoti obnovljena, podrobneje si bomo pogledali tudi notranjost. Popoldne se vrnemo v Berlin. Večerja in nočitev.
4. dan: Berlin-Potsdam-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v Potsdam, kjer je živel Friderik I., kralj Prusije, ki je imel najbolj urejeno vojsko v tedanji Evropi, njegov sin pa je v palačo in njene lepo urejene vrtove vabil pisatelje, glasbenike in politike, prijateljeval z Bachom in Voltairom. Bil je mecen umetnosti. Nekdanja prestolnica države Brandenburg je doživljala bleščeče življenje pruskega dvora v palači Saussouci, ko pa so se po sedemletni vojni Prusi dokazovali svetu, so zgradili še razkošno Novo palačo (do katere se zapeljemo in jo slikamo od zunaj). Na drugem delu mesta je dvorec Cecilienhof, kjer je leta 1945 potekala znamenita konferenca s Churchillom, Trumanom in Stalinom. Sprehod do zgodovinskega dvorca in vrnitev v Berlin, kjer bomo zadnje urice preživeli v predelu Kurfürstendamm (Nasip volilnih knezov). Ogledamo si cerkev Gedächtniskirche z zlomljenim zvonikom, tu je znamenita postaja ZOO, živalski vrt... Prosto do odhoda proti letališču, od koder poletimo proti Benetkam. Še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji