domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Nizozemska in Belgija
Od Amsterdama do Bruslja
od 28.apr.2020
do 02.maj.2020
Cena
590 (najmanj 30 potnikov),
635 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Amsterdam-Zaanse Schaans-Volendam-Amsterdam
Zjutraj se zberemo na ljubljanskem letališču. Ob 9.05 polet iz Ljubljane v Amsterdam. Vožnja z avtobusom v muzejsko vasico Zaanse Schaans (tipična arhitektura, mlini na veter, coklarna, sirarna...). Sledi postanek v tipičnem ribiškem mestecu Volendam, v popoldanskih urah pa prihod v Amsterdam - največje nizozemsko mesto in prestolnico. Krajša panoramska vožnja in prosto v živahnem starem jedru mesta. Nastanitev v širši okolici Amsterdama in nočitev.
2. dan: Aalsmer-Amsterdam
Zajtrk. Odhod v Aalsmeer in obisk največje borze cvetja na svetu. Nato povratek v Amsterdam in ogledi: železniška postaja, Damrak, trg Dam, Rokin, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank (zunanji ogledi)... Sledi obisk brusilnice diamantov, nato nekaj prostega časa za nakupe ali za obisk katerega izmed znamenitih muzejev po izbiri (Rijsk muzej, muzej Van Gogh, ipd.)... Še možnost vožnje z ladjico po kanalih in po želji večerni sprehod skozi znamenito »rdečo ulico«. Vrnitev v hotel in nočitev.
3. dan: Keukenhof-Delft-Haag-Scheveningen
Zajtrk. Prost dan (predvidoma v Amsterdamu) za samostojne oglede ali celodnevni avtobusni izlet »nizozemska tura«. Najprej do tulipanovih polj v Keukenhofu. Občudovanje razstavnih polj tulipanov ter ostalega cvetja. Nato vožnja v Delft za obisk tovarne znanega sinjega porcelana (demonstracija izdelave in možnost nakupa). Postanek v Haagu: panoramski ogled ter sprehod skozi center mimo parlamenta. Postanek pri mirovni palači in krajši obisk bližnjega letoviškega mesteca Scheveningen ob Severnem morju. Vrnitev v
hotel in nočitev.
4. dan: Rotterdam-Brugge-Bruselj
Zajtrk. Najprej panoramska vožnja skozi Rotterdam, največje evropsko pristanišče. Postanek v mestnem jedru za krajši ogled (ulica Coolsingel z mestno hišo, pomorski muzej, hiša Erazma Rotterdamskega...). Sledi prestop meje v Belgijo in vožnja mimo Antwerpna v Brugge, eno najlepših mest v Evropi, znano po bogati arhitekturi in ustvarjanju umetnikov; mesto prepredajo kanali... Sprehod skozi staro mestno jedro (uvrščeno tudi na seznam Unesca). Nastanitev v hotelu v okolici Bruslja. Nočitev.
5. dan: Bruselj-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v belgijsko prestolnico Bruselj. Krožni ogled s panoramskimi postanki: Atomium, bazilika Sacre Couer, botanični vrt, kraljevska palača, evropske inštitucije, sodišče, katedrala sv. Mihaela... Sprehod preko znamenitega trga Grand Place (Unesco) do mestnega simbola, manekena Pisa. Nekaj prostega, sledi transfer na letališče Charleroi (50 km južno od Bruslja) in polet v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji