domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Nizozemska in Belgija
Od Amsterdama do Bruslja
od 26.apr.2022
do 30.apr.2022
Cena
690 (najmanj 25 potnikov),
740 (najmanj 20 potnikov),
790 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Bruselj
Jutranji odhod do enega od bližnjih letališč in polet v Belgijo. Popoldne si bomo ogledali belgijsko prestolnico Bruselj. Krožni ogled s panoramskimi postanki: Atomium, bazilika Sacre Couer, botanični vrt, kraljevska palača, evropske inštitucije, sodišče, katedrala sv. Mihaela... Sprehod preko znamenitega trga Grand Place (Unesco) do mestnega simbola, manekena Pisa. Nočitev.
2. dan: Rotterdam-Delft-Den Haag-Amsterdam
Zajtrk. Odhod v Rotterdam, mesto, ki je bilo med drugo svetovno vojno močno porušeno in se zaradi tega ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in z največjim pristaniščem na svetu. Nato bomo spoznali Delft, tipično staro holandsko mesto, znano po keramični manufakturi in svoji modri barvi. Obiskali bomo eno od še delujočih tovarnic porcelana. Za konec obisk Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije ter upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Nočitev.
3. dan: Amsterdam
Po zajtrku ogled Amsterdama z glavnimi znamenitostmi: trg Dam, Židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank… Kosilo si lahko privoščimo na največji tržnici Albert Cuypmarkt. Popoldan po želji vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, tako da mesto vidimo še iz njegove »vodne perspektive«. Obisk brusilnice diamantov, sprehod skozi njihove razstavne prostore ter prikaz obdelave diamantov. Po želji obisk Van Goghovega muzeja. Nočitev.
4. dan: Zaanse Schans-Texel-Alkmaar
Zajtrk. Ogled značilne vasice Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti (coklarstvo in sirarstvo). Odpeljemo se proti severu na največji Frizijski otok Texel, ki je priljubljena turistična točka z očarljivi vasicami, čudovitimi plažami in zeleno naravo. Pokrajina s pašniki ovac na trenutke spominja na Irsko. Možen je ogled tamkajšnjih tjulnjev (cca 15 evrov). Sir je sploh ena bolj znanih nizozemskih dobrot, zato se bomo na poti ustavili še v mestecu Alkmaar, kjer bomo našli tržnico sirov. Nočitev.
5. dan: Keukenhof-Ljubljana
Zajtrk. Za konec se odpeljemo do kraja Lisse in si ogledamo čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. Tu vsako leto pripravijo nepozabno razstavo cvetja imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije z milijoni cvetlic. Vožnja proti letališču in polet proti domu. Vožnja z enega od okoliških letališč do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji