domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PORTUGALSKA > Novoletna Portugalska
Novoletna Portugalska
Porto – Coimbra - Lizbona

Tako bogato kulturno-zgodovinsko izročilo kot na Portugalskem najdemo le malokje. Mogočne cerkve in samostani, čudovita narava, znamenito vino, keramična pročelja palač, otožni fado... Vse to in še mnogo več bomo spoznavali na naši poti od slikovitega Porto ob reki Douro do živahne prestolnice Lizbone. Pridružite se nam in spoznajte deželo pogumnih pomorščakov, ki so nekoč s portugalskih obal odhajali na raziskovanje tedaj še neznanega sveta.

od 28.dec.2021
do 01.jan.2022
Cena
690 (najmanj 35 potnikov),
740 (najmanj 25 potnikov),
790 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Porto
Popoldanski odhod do Benetk in polet proti Portugalski. Pristali bomo v drugem največjem mestu, slikovitem Portu, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro. Prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: Porto
Po zajtrku se odpravimo na ogled Porta. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in spoznali mestne znamenitosti: cerkev sv. Frančiška, mestno hišo, palačo Borza, stolnico... Obiskali bomo tudi eno od znamenitih vinskih kleti in spoznali postopek pridelave portovca. Možnost nakupa. Popoldne nekaj prostega časa. Nočitev.
3. dan: Porto-Aveiro-Coimbra-Fatima-Obidos-Lizbona
Zajtrk. Odpeljemo se proti jugu Portugalske. Obiskali bomo mestece Aveiro, ki mu zaradi značilnih ladjic pravijo portugalske Benetke. Prijeten sprehod in časa za kavo. Nato obiščemo Coimbro, najstarejše portugalsko univerzitetno mesto. V starem mestnem jedru bomo videli katedralo, cerkev sv. Križa, najstarejšo portugalsko univerzo… Postanek v Fatimi, največjem portugalskem romarskem središču. Ostane nam še obisk Obidosa, mesta umetnikov, ki slovi tudi po tradicionalnem češnjevem likerju. Tudi sprehod po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami je prav prijetno doživetje. Zvečer prihod v Lizbono. Nočitev.
4. dan: Lizbona
Zajtrk. Dan imamo na voljo za spoznavanje portugalske prestolnice. Odpeljali se bomo do trga Rossio, kjer si lahko privoščimo značilno portugalsko slaščico pasteis de Belem. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo tudi zahodni del mesta, Belem, kjer se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake. Popoldne nekaj prostega časa in nato pričakovanje novega leta na lizbonskih trgih… Nočitev.
5. dan: Lizbona-Cabo da Roca-Sintra-Porto-Benetke-Ljubljana
Po zajtrku počasi zapustimo Lizbono. Odpeljemo se do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca, kjer na novega leta dan naredimo spominsko fotografijo z Atlantikom v ozadju. Še sprehod po prikupnem mestecu Sintra in nato odhod proti Portu. Vožnja na letališče in poznopopoldanski let proti Benetkam. Sledi še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji