domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PORTUGALSKA > Novoletna Portugalska
Novoletna Portugalska
Dežela pogumnih morjeplovcev

Na obrobju Evrope, stisnjena med veliko sosedo Španijo in mogočni Atlantski ocean, kar nekoliko plaho in zasanjano leži mala Portugalska. Vendar tako bogatega kulturno-zgodovinskega izročila ne najdemo skoraj nikjer drugje. Mogočne cerkve in samostani, čudovita narava, znamenito vino, keramična pročelja palač, otožni fado... Vse to in še mnogo več bomo spoznavali na naši čudoviti poti od slikovitega Porto ob reki Douro do živahne prestolnice Lizbone. Pridružite se nam in spoznajte deželo slavnih morjeplovcev, ki so s portugalskih obal pred mnogimi stoletji odhajali na nevarne poti v tedaj še neznani novi svet in s tem usodno vplivali tudi na današnjo podobo našega planeta. Doživite novo leto v središču Lizbone, ene najlepših evropskih prestolnic.

od 28.dec.2020
do 01.jan.2021
Cena
690 (najmanj 35 potnikov),
740 (najmanj 25 potnikov),
790 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Porto
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do letališča in poletimo proti Portugalski. Pristali bomo v drugem največjem mestu, slikovitem Portu, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in spoznavali mestne znamenitosti: cerkev sv. Frančiška, mestno hišo, palačo Borza, stolnico... Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina, kjer lahko kakšno steklenico tudi kupimo. Nočitev.
2. dan: Porto-Coimbra-Alcobaca-Batalha-Fatima
Zjutraj nadaljujemo pot v Coimbro, najstarejše portugalsko univerzitetno mesto. V strnjenem starem mestnem jedru bomo videli staro katedralo, cerkev sv. Križa, najstarejšo portugalsko univerzo… Nato pot do krajev, ki so uvrščeni v svetovno kulturno zakladnico pod Unescom. V Alcobaci si pogledamo slavni cistercijanski samostan, v Batalhi pa nas pričaka ena najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria. Dan zaključimo v Fatimi. Večerja in nočitev.
3. dan: Fatima-Nazare-Sintra-Cabo da Roca-Lizbona
Dopoldne nas čaka prijetno ribiško naselje Nazare, kjer s pečine opazujemo mesto in širni Atlantik. Odpeljali se bomo proti zahodu do stare kraljevske prestolnice Sintre, ki velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Nato še osvojitev najbolj
zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca, kjer seveda naredimo spominsko fotografijo. Vožnja mimo mondenih letovišč Cascaisa in Estorila do Lizbone. Nočitev.
4. dan: Lizbona
Dan imamo za spoznavanje portugalske prestolnice. Odpeljali se bomo do trga Rossio, kjer si lahko privoščimo značilno portugalsko slaščico pasteis de Belem. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo zahodni del mesta, Belem, kjer se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake. Popoldne nekaj prostega časa. Večerja s fadom in nato pričakovanje novega leta na lizbonskih trgih… Nočitev.
5. dan: Lizbona-Obidos-Aveiro-Porto-Ljubljana
Odhod proti severu. Ostane nam obisk Obidosa, mesta umetnikov, kjer kupimo spominček za domače ali poskusimo tradicionalen češnjev liker. Sprehod po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami je prav prijetno doživetje. Na poti do Porta se ustavimo še v lepem obmorskem mestecu Aveiro, ki mu nekateri zaradi posebnih ladjic pravijo portugalske Benetke. Vrnitev v Porto in polet do enega od okoliških letališč ter še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji