domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PREDBOžIčNA TIROLSKA IN BAVARSKA > Predbožična Tirolska in Bavarska
Predbožična Tirolska in Bavarska
Kitzbühel, Wilder Kaiser, Garmischpartenkirchen, Oberammergau
od 15.dec.2018
do 16.dec.2018
Cena
132 (najmanj 40 potnikov),
147 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Kitzbuhel-Ellmau-Garmisch Partenkirchen-Oberau
Odhod iz Maribora ob 4.00 uri zjutraj. Vstopanje potnikov v Celju, Ljubljani. Vožnja proti avstrijski Koroški, mimo Beljaka in Spittala do Lienza ter naprej skozi predor Felbertauern do Mittersilla. Preko prelaza Passturn prihod v Kitzbühel. Postanek za krajši ogled tega mondenega zimsko-športnega središča. Opoldanski prihod v osrčje tirolske pokrajine Wilder Kaiser, kjer snemajo priljubljeno serijo Gorski zdravnik. Postanek na vaškem trgu v Goingu, ki je srce serije. Sprehod po vaškem trgu, ogled cerkev, »gostilne« in še nekaterih kulis iz tv-nadaljevanke. V sosednjem Ellmau sledi še sprehod do »ordinacije dr. Gruberja”. Nato vožnja na Bavarsko do znanega zimsko-športnega središča Garmisch-Partenkirchen. Informativni ogled in sprehod skozi osvetljeno mestno jedro. Obisk predbožičnega sejma in omamno dišečih stojnic na osrednjem trgu Richarda Straussa. Večerna namestitev bo predvidoma v hotelu Forsthaus*** v bližnji vasici Oberau. Večerja in nočitev v hotelu.
2. dan: Oberau-Oberammergau-Ettal-Bad Tolz-Salzburg-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku ogled muzeja jaslic v Oberau. Odhod z avtobusom do znamenite bavarske vasice Oberammergau, ki je znana po slikovito poslikanih pročeljih in svojih pasjonskih igrah. V bližnjem Ettalu ogled cerkve v znanem benediktinskem samostanu. Potovanje preko osrčja Bavarske do zdraviliškega mesta Bad Tölz, ki velja za zeleno oazo ob reki Isar. Krajši ogled starega jedra z značilno arhitekturo. Obisk predbožičnega sejma na osrednji ulici in trgih. Ob dogovorjeni uri sledi povratek proti domu. Vožnja po avtocesti mimo Rosenheima in Salzburga. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji