domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PREDBOžIčNI NURNBERG/ NEMčIJA > Predbožični Nurnberg in Rothenburg
Predbožični Nurnberg in Rothenburg

Vabimo vas v Nürnberg na enega najstarejših in največjih božično-novoletnih sejmov Nemčije. Obiskali pa bomo tudi Rothenburg, eno najlepših mestec ob nemški “romantični cesti”.

od 15.dec.2018
do 16.dec.2018
Cena
148 (najmanj 40 potnikov),
159 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Avstrija-Nürnberg
Odhod iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Vstopanje potnikov v Celju in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in vožnja mimo Gradca in Liezna po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Prestop v Nemčijo in nadaljevanje poti mimo Passaua in Regensburga do Nürnberga. Krožni panoramski ogled, nato ogled mestnega jedra: mestna hiša, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrencija ... Nadaljujemo mimo hiše znanega nemškega umetnika Albrechta Dürerja do znamenitega gradu. Ogled grajskega kompleksa: romanska kapela, vodnjak, cesarska in viteška dvorana ... Preostanek dneva bo namenjen obisku predbožičnega sejma (bogate stojnice, lepo okrašeno mesto, nastopi umetnikov...). Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Nürnberg-Rothenburg-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku se bomo odpravili proti reki Tauber vzdolž katere se vije »Romantična cesta«. Obiskali bomo slikoviti Rothenburg. Srednjeveško mesto skriva številna slikovita pročelja, v mesto pridemo skozi številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo številni stolpi, v mestu pa je tudi več kot 40 vodnjakov. Ogled starega jedra: mestna hiša, pivnica iz 15. stoletja z umetniško uro, špitalska cerkev, v kateri je služboval tudi Primož Trubar, o čemer priča spominska plošča … Še nekaj prostega časa za nakupe, kosilo, samostojno odkrivanje mesta. Lahko se boste povzeli na stolp mestne hiše ali obiskali Kriminalmuseum, kjer najdete srednjeveške mučilne naprave. Ob dogovorjeni uri slovo od mesta in povratek proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji